Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Po tolika skvělých recenzích jsem čekal možná příliš moc a byl jsem překvapený, že zápletka nebyla nikterak složitá - u dobrého detektivního filmu musíte až do poslední chvíle váhat, jak byl zločin proveden. Tady jsem měl, bohužel, docela rychle jasno. Nepřidala tomu ani značně vedlejší role Michaela Cainea, Demi Moore pro změnu v té své příliš neexcelovala, pochválím ale režiséra, protože natočil komorně a velice rozvláčně (nikoli však plytce) námět, ze kterého by jiní udělali prequel k Dannyho parťákům :-) 60% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V něčem ten film připomíná produkci klasických britských kriminálních komedií z 50. a 60. let. Sympatický snímek se solidním scénářem a vynikajícím stařičkým Michaelem Cainem, kde mi špičkový dojem kalí snad jen Demi Moore v hlavní ženské roli, kterou skutečně nemusím a považuju ji za průměrnou herečku. Tak jako 19. století mělo jako svého anděla pomsty hraběte Monte Christo, tak má Michael Radford svého uklízeče Hobbse, který - ač těsně před důchodem - dokáže přivést k zoufalství mocnou světovou korporaci i s početnou ochrankou a vynikajícími právníky. Protože scénář považuju za to nejdůležitější při hodnocení filmů, přikláním se kvysokému hodnocení. Ve své podstatě jednoduchý plán, který se obejde bez nejrůznějších hi-tech serepetiček a přitom dokonale funguje. Celkový dojem: 85 %. ()

Reklama

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Tož zas tak Brilantní plán to nebyl, nic složitého a divím se, že na to jinak výborně hrající Lambert Wilson nepřišel hned na začátku. Herce bych celkově vyzdvihl, kromě Wilsona ještě k mému překvapení Demi Moore a Micheala Cainea. Jinak ovšem příjemná komorní záležitost, okořeněná patřičnou mírou napětí, což v dobře zrežírované kombinaci mě potěší více než milionové triky od Baye a spol. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, kolik dobrých filmů tu zeje v obyčejných 70% a přitom by si zasloužily o mnoho víc. Už jste jistě viděli spoustu filmů na téma: Vykradneme banku, zlatnictví, kasino, kteroukoliv organizaci, ale ještě jste jistě neviděli, když se do něčeho takového pustí starý uklízeč před důchodem a zhrzená workoholička, kterou chtějí vyhodit a kterou jako jedinou ženu ve firmě přehlížejí. Během noci se ze střeženého sejfu ztratí 2 tuny (možná byla chyba v titulkách, i mě to přijde moc) diamantů a stejně jako Demi Moore i divák si láme hlavu, jak to sakra ten chromý Michael Caine udělal, aniž by ho zachytily kamery. Jeden z mála filmů, ve kterém nakonec nejde o peníze. Naprostá chuťovka. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama