Reklama

Reklama

Brilantní plán

  • Velká Británie Flawless (více)
Trailer

On měl plán, ona zase motiv... Londýn, počátek 60. let. Laura Quinnová je zaměstnaná u společnosti London Diamond Corporation, zabývající se obchodem s diamanty. Schopná a inteligentní manažerka je však v prostředí, v němž dominují muži, opakovaně přehlížena při obsazování vedoucích funkcí, které dostávají její často méně schopní mužští kolegové. A Její trpělivost je pomalu u konce. Když se seznámí s nočním uklízečem Hobbsem, který by si rád obstaral poněkud štědřejší penzi, společně vymyslí plán na krádež několika cenných diamantů. Vykutálený pan Hobbs však s Laurou nehraje se zcela otevřenými kartami... Britský režisér Michael Radford natočil promyšlený kriminální thriller s několika překvapivými dějovými zvraty. Ústřední dvojici lupičů ztvárnili Demi Mooreová a Michael Caine. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Dubro 

všechny recenze uživatele

Film je, tak ako jeho názov, bezchybný a to bez použitia násilia a filmových trikov. Scenár, réžia, dialógy a výprava ( Londýn 60-te roky minulého storočia ) sú naozaj bez kazu a výkony hlavných protagonistov je nutné pochváliť. Michael Caine len potvrdil svoju povesť filmovej legendy a Demi, s tým jej zlostným výrazom, som uveril každú minútu. Škoda tej príšernej masky, čo má na začiatku a na konci filmu. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Michael Caine mě snad ještě nikde nezklamal. Jeho uklízeč s plánem, jak čelit důchodové reformě, je charismatický a podceňovaný člověk s tajemstvím, jehož zahrál dokonale. Zato Demi Moore je sice taktéž charismatická, ale zbytečně hysterická. Třetí důležitou postavou je vyšetřovatel Lambert "straight to the bussiness" Wilson, u kterého stačí, že charisma prostě Má. Z výše uvedeného vyplývá, že se jedná o herecký film, ostatní složky jsou víceméně podružné. Potěší pečlivě budovaná atmosféra a zasazení do uhlazených 60. let, nicméně těch karátů na maximální hodnocení by muselo být mnohem víc... ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Plán to nebyl brilantní, ale skoro briliantní, i když pointu jsem vytušila poměrně brzy (co naděláte, my bystré hlavy :-) Háček je v tom, že ostatek filmu se táhne pomalu jak vozík Michaela Cainea a Demi Moore, byť se snaží (a ani se u toho nemusí svlékat) prostě není dost charismatická herečka na to, aby ho sama utáhla. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Len náhodou som v upršané popoludnie prepla na stanicu, kde dávali Krádež diamantov. Najskôr som myslela, že budem prepínať ďalej, ale tváre Demi Moore a Michaela Caina ma na chvíľu zdržali a akosi nepustili až do konca. Tento film úplne unikol mojej pozornosti, ale príbehovo ma chytil a zaujal. Spracovanie bolo odeté do retro šatu, čo korešpondovalo s obdobím, v ktorom sa odohrával dej. Jednoduché, ale zároveň prepracované, scenár nepokryvkával, išiel si tou svojou líniou, bez najmenších odbočiek. Vôbec to na mňa nepôsobilo zdĺhavo a nudu film zahnal skvele. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Som nesmierne prekvapena, ako mohol tento skvely kusok preletiet mimo moj filmovy radar absolutne bez povsimnutia taku dlhu dobu. Brilantny, do detailov premysleny, komorny pribeh, ktory rozhodne stoji za vzhliadnutie kvoli svojej uzasnej podmaninvej atmosfere, vybornym hereckym vykonom, skvelou mysterioznostou az do poslednej chvile a hlavne vybornou myslienkou. Niekomu sa moze sice zdat film zdlhavy, ale kazda minutka ma svoju pricinu a dovod. Vynikajuca vec. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama