Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Na začátku fajn béčková blbinka se postupně zvrhne v celkem dost nefajn béčkovou blbinku. Postavy přicházejí a odcházejí a je to jedno. Nemá to, s výjimkou začátku, žádné napětí a ani ta snovost tomu nepomáhá. Záporňák nevím proč byl. Efekty z 90. let a to tak z půlky. Konec vtipný. Čím víc se to blíží závěru, tím je to víc blbost a vlastně i nuda, přestože je tam tuna dějových zkratek (postavy se znají ve filmu dvě minuty, ale už jsou to největší kámoši, co jsou spolu spousta dnů a nám by na nich mělo záležet). Škoda, že to autoři nepojali trochu uvěřitelněji a je to spíš jakože "démonické", o podstatě celého problému se divák nedozví vůbec nic. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem viděl levný film pro nenáročné publikum. Mám se kvůli tomu oběsit na špagetě?! A už čtu, jak si nějaký afektovanec stěžuje, jak ta adaptace fenomenální Kingovy knihy není příliš zdařilá. Ty mamrde, dívám se na filmy, kdybych chtěl číst knížky, tak mám permanentku do Mahenovy knihovny, smrdím tam u regálů, následně navštěvuji kroužky čtivců, kteří rozebírají nesmrtelnost hovniválů. Asi takhle, neumím se vcítit do knížek. Tenhle film vznikal přibližně tak, že produkující John Cusack přečetl tu úžasnou předlohu od Kinga, následně kontaktoval Samuela L.Jacksona, který po nahlednutí do diáře zjitil, že má 20 dní čas, který vyplní natáčením tohoto filmu. Potřebovali ještě obsadit dívčí roli. Isabelle Fuhrman byla kdysi strašidelnou holčičkou, dneska už zvládne "párek v rohlíku". Obsazení sedí. Make-up artist nebude potřeba, neb nakažení masožravci nemají žádné speciální líčení, je zde jen jeden, v červené mikině a nepochází z reálu, tak mu na ksicht nakydáme trochu odpudivého sajrajtu. A samozřejmě nevynecháme ani otce stvořitele, slovutného Stephena Kinga, který nám požehnal už tím, že se podílel na scénáři. Neřekl si o velký honorář, tudíž zbude na pár davových scén a jedno havarované dopravní letadlo. A výsledek? Nástup byl excelentní, nápad o smrtícím signálu, který z lidí dělá zotročené masožravé bestie, ne přímo zombies, už v určitých variantách existuje, pak se to trochu zadrhlo, pořád ale solidní jízda, která si nedělala žádné ambice. Jejím posláním bylo nenechat ladem žádnou Kingovu knihu, když už je zase módním hitem točit vše, co má "kingovské" proporce. A určeno jen pro opravdu nenáročné publikum, které chce vypnout mozek. 7/10 ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptických filmů není nikdy dost a tak jsem i tentno uvítal. Začátek je největší klad snímku. Hned se jde na věc a propuká celkem slušný masakr. To je tak ale na celém filmu všechno. Dále už je to jen podprůměrné putování po zničené zemi. Efekty jsou katastrofální ale nadruhou stranu to zachraňuje aspoň sympatické obsazení. ()

reban 

všechny recenze uživatele

Nádherná metaforka na dnešní společnost chovající se jako zombíci. Ale jak se z mobilu volá, tak se vám posere život. Pokud vás nekousne sexy kočina s ohnutým růžovým ajfounkem v ručce, tak vám v kapse vybuchne vybouchne novej ťamťung. Prostě serte na mobily, de Sade by o tom mohl povídat. Film byl prvních cca 20 vteřin vcelku snesitelnej, pak se táhnul jak kus žvejkačky co se vám zasekne mezi zadníma zubama a nejde ven. Nooda, nic víc. Peace ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak další kousek se zombie tématikou se zajímavým obsazením. Bohužel po patnácti minutách si říká člověk WTF. Nápad měnících na zombíky pomocí mobilního signálu se tedy dvakrát nepovedl a celé to působí hloupě. Postavy se utápějí v nesmyslných dialozích, takže nehrozí žádný jejich vývoj během příběhu. Jackson nedostane vůbec prostor, aby to celé zvedl a Cusack hraje pro jednou zase napůl. Akce je pramálo a není tu nic, co by bylo aspoň průměrné......3/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama