Reklama

Reklama

Jízda smrti

  • Kanada End of the Line
všechny plakáty
Trailer

V noční lince podzemní dráhy se několik osamocených cestujících vydává na jízdu smrti! Nic netušící lidé jsou vydáni na pospas tajemné sektě, která v temných tunelech praktikuje své vražedné rituály. Vyznavači zvráceného náboženského kultu brutálně likvidují své vyděšené oběti. Před svými šílenými pronásledovateli se malá skupinka snaží uniknout ve spleti podzemních cest. Z podzemní pasti však není úniku! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Když jsem si prošel galerii, tak jsem hned věděl, že se na tohle podívám. A dobře jsem udělal, protože jsem dostal od filmu víc, než jsem čekal. Noční metro, parta náboženských fanatiků a nic netušící cestující totiž zaručují kvalitní hororovou podívanou. Na závěr už snad jen „Bratři, sestry…slyšte hlas naděje je Pán Bůh.“ ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Pěkný malý horor, na kterém je třeba ocenit minimálně to, že není cílený na puberťáky a přináší vcelku nápaditý příběh. Udržuje si slušné tempo, pointa je taky pro jednou nenucená a zapadá do děje přirozeně. Režisérovo styl mi tak úplně nesednul. Občas bych třeba uvítal více atmosféry na úkor nechtěně komických gejzírů krve. Sem tam je vidět malý rozpočet, hlavní hrdinové nejsou z nejsympatičtějších, a co je horší, herci jsou příšerní. Ve vyhrocenějších situacích bohužel filmu dost podrážejí nohy, prostě proto, že jejich nevýkony jsou v kontrastu s dramatickým rázem dění k smíchu. Situaci zachraňujou představitelé fanatických záporáků. Takovou partu magorů bych nechtěl potkat ani za bílého dne. Výsledek mohl být lepší, ale díky za něj i tak. Je fajn vidět jednou za čas horor, který nejede zcela podle zaběhnuté šablony. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Prostřednictvím čepele do tebe vstoupí Pán, aneb Bodavý adventisté sedmého dne plní v metru vůli boží. Nutno dodat, že jsou při tom dotěrnější než Hare Krišna, vtíravější než Jehovisté a na nervy cestujících působí stejně jako sarin od Óm šinrikjó.. V první minutě mi sice na prsa sedl osmikilový černý kocour (asi drobný infarkt z leknutí), nicméně pak už jsem byl jen netknutým svědkem omšelého survivalu, v němž vyčnívalo gore a v koutě se krčily herecké výkony osob, co byly do svých rolí zjevně vybrány pomocí stíracích losů. Kanaďanům jde určitě líp hokej než horor, ale oceňuji spořivost a snahu, byť zahalenou v mlze marnosti. Vždyť za 200 javorových táců by bylo jen 62 centimetrů tunelu Blanka a to je teprve děsivé.. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Nebylo to vůbec špatné, jen to chtělo doladit scénář, potenciál by byl vysoký. Příběh se převážně odehrává v metru, kdy lidé jež jsou členy náboženské sekty dostanou na pager vzkaz : takže berou do ruko kříže s ostrými meči, jež mají zabíjet ve jménu očisty. Osobně si myslím, že herci by to uhráli i líp, ale nebylo tam dost prostoru, což není v hororech nic nového. Dávám 4*, přestože konec vyzýval v pokračování.........! ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Vizuálne a tématicky skôr priemernejší horor, ktorý by som nemal problém po chvíli odpísať, keby nevynikal až prekvapivo vydarenou hororovou zložkou. Tématika vraždiacej náboženskej sekty ma aj napriek tomu, že nie je zase až tak moc využívaná nikdy moc nezaujímala, ale zase pre tú atmosféru blížiaceho sa konca a útoku pekelných síl, ktorú sa tento film snaží už od začiatku navodiť som mal vždy slabosť a tak mi to sadlo už od začiatku. Prvá tretina sa nesie skôr v neistote, ako bude dej ďalej prebiehať, ale následne je to už klasická vyvražďovačka, no s veľkým plusom očakávania, čo za tým celým skutočne je. Ale na rozdiel od väčšiny podobných filmov tu ani záporáci nemajú moc vyvolávať rešpekt a navyše majú aj dosť priestoru. A finálna fáza je opäť trochu zlovestnejšia a záver už ani nemohol byť lepší, len mal byť strihnutý o pár sekúnd skôr, vtedy by to bolo dokonalé. Ako som spomínal, hororová zložka sa až prekvapivo vydarila. Film ma hlavne tú prvú tretinu výbornú atmosféru a viacero pôsobivých scén, občas je to aj slušne napínavé a nesklamú ani krvavé scény, nájde sa tu pár drsných zabití. Ale hlavnú pochvalu si zaslúžia rozhodne ľakačky, tento hororový prvok som síce už dávno odpísal, kedže už dlhé roky na mňa žiadna nezapôsobila, ale tu sú dve výborné a ešte jedna dosť slušná, ale tá úplne prvá je nezabuduteľná, lepšiu som asi ešte nevidel. Obsadenie nie je najhoršie, medzi kladnými postavami sa dajú nájsť dve, tri sympatické postavy, ktorým som fandil, samozrejme obzvlášť hlavná hrdinka, ale ani záporáci moc nezaostávajú, hlavne tá ich fanatická šéfka. Režijne sa to určite dalo podať ešte lepšie, rôzne vizuálne a kamerové prvky pôsobia dojmom úplne lacného filmu, ale radšej si tentoraz nebudem sťažovať, lebo po hororovej zložke ma to zase veľmi bavilo a to je tu predsa len to hlavné. Takže pre mňa veľmi príjemné prekvapenie, kanadský horor, ktorý rozhodne stojí za pozornosť. 75% ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama