Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (230)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mam rád filmy s podobnou tématikou dokonca vyžadujem aby boli anglické, tu som sa ale tak strašne nemôžem povedať, že nudil pretože sa to dalo pozerať ale na tomto filme je jasné ako sa to dalo spraviť o 100 krát lepšie. jediný, ktorý drží film nad vodou je James McAvoy , ktorý má pred sebou skvelú budúcnosť a pre tieto role je ako stvorený. Nachádza sa tu kopec nezrovnalostí, ktoré konečný film a zážitok z neho skazia napr. ja som vôbec nepostrehol kedy sa Jane a Lefroy do seba zamilovali a všetko obkolesujú postavičky, ktoré by mali čo povedať , ale nemajú priestor- napr. Cromwell a Maggie Smith. 3* dávam preto, že naozaj ma tieto filmy bavia, pretože sa odohrávajú pre mňa zaujímavom prostredí inak si odpočítajte hviezdičku aj dve. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, vždyť je to šťavnaté, sexy, hravé a vtipná. Dobře v závěru se trochu přitlačí na pilu, ale nejedná se o žádná patosoidní klišé. James McAvoy hned od začátku a vlastně hlavně na začátku naprosto neodolatelný. Ono tomu trošku ubírá, že dráždivost první poloviny po společném vyznání lásky tak trochu opadne a už se jede na vážno. Nicméně já jsem spokojena. Jo, a málem bych zapomněla, Joe Anderson je tu neskutečně sexy :) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

McAvoy vynikajúci ako vždy, ale hlavne Anne Hathaway bola úžasnou Jane Austenovou. Myslím, že hlavne vizáž jej urobili dokonale a vlastne jej dali šmrnc oproti originálu. Keď sa pozriete na obrazy Austenovej, tam tá iskra nie je, Hathaway teda dala spisovateľke ten punc hviezdy. A to nie som vôbec fanúšik tejto herečky. Inak je film presne ako jej doba a jej knihy, čiže viktoriánsky nudné, o láske a sklamaní. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Příliš tady převládal pocit toho, že už jsem to někde viděla a to mnohem zdařileji. Austenovské adaptace rozhodně dopadly lépe než film o jejich autorce. Chybí tomu jiskra a působivost. Tempo bylo podobně rozvleklé jako např. u Pýchy a předsudku, ale tam se mi zkrátka nestalo, že bych neustále koukala na hodinky a popoháněla film kupředu. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Všechny Rozumy a city, Pýchy a předsudky tady splývají dohromady. Je to natočené rutinně a celkem nic nového se nekoná. Leckterá ženská duše (neříkám ovšem, že každá) bude zřejmě toto velebit i tak, já jsem v tom ovšem nenašel nic nadprůměrného. Klasická kostýmní romantika, značně odosobněná, značně kopírující své předchůdce. Anne Hathaway? Mizérie... :-( ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Události ve filmu jsou datovány kolem roku 1795. (AIMÉE)
  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • Američanka Anne Hathaway (Jane Austen) se měsíc před natáčením přestěhovala do Anglie, kde pečlivě pilovala přízvuk. (Olík)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama