Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arthur leští stoly v čínské restauraci, hraje na trombon ve školní kapele a pokukuje po chytré, veselé a nekonvenční Lile, které očividně není lhostejný. V okamžiku, kdy Arthur zkouší první nesmělé kroky romantického vztahu, se všechny dlouhodobé vztahy dospělých v jeho okolí rozpadají na kusy a vtahují ho do víru, který změní jeho život navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

marvan 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává ve dvou liniích, z nichž jedna spěje k destrukci vztahů a ve druhé se nový vztah rodí. Dramatickou linku onoho destruktivního příběhu vytváří drobné neshody, které pomalu narůstají jako sněhová koule až do tragického finále. V protikladu k tomu stojí příběh rodícího se citu mladých lidí, jehož intimnost je podtržena vizuální neatraktivností obou hrdinů. Dospělé postavy příběhu jsou vesměs nesympatické, působí o to směšněji, oč sebevědoměji se chovají. Sympatie režiséra sklízí mládí pro jeho naději, kterou sebou nese. A až jeho hrdinové dospějí? Zřejmě se změní zase v ony dospělé postavy spějící k dramatickému konci, aby uvolnili místo nové naději. Jako v přírodě, která je zde v pozadí tušit a ve které se odehrávají vrcholné dramatické scény. Tak mě napadá: kdybych měl někomu vysvětlit, co je podle mě USA, pustil bych mu tenhle film. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém tejto drámy, ktorá rozpráva dva príbehy je, že príbeh zoznamujúcich sa tínedžerov dostáva väčší priestor ako dráma odohrávajúca sa medzi rozvedeným párom, ktorým šťastie nepraje. Každý z týchto príbehov osobitne funguje, ale spolu to už nie je ono. Škoda, že režisér nedokázal podať túto drámu celistvejšie, pretože herecké výkony sú slušné a takto tá námaha ostala niekde na pol ceste. Film 6/10. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Hodně působivá emocionální ždímačka. Ze začátku někdy až moc utahané a nějak není stanoveno, kdo hraje v příběhu hlavní part. Pak se to ale nějak vytříbí a já nestačila koukat, jak se to všechno seběhlo. Všichni herci jsou výborní, nejvíc mě ale zaujal Sam Rockwell, který na sebe v poslední době upozorňuje čím dál víc. Zasněžená krajina a táhlá hudba tomu dodávají mrázivou atmosféru. Film určitě hodný pozornosti. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Dávali to dnes v noci na Nově. Říkala jsem si, že když je to tak pozdě, tak už to bude nějaká slátanina, a ejhle, ono se z toho vyklubal skoro klubový zážitek. Sama Rockwella, který mě uchvátil svým výkonem v Clooneyho Milujte zabijáka svého, bych tady skoro nepoznala. Rozhodně svým výkonem celému filmu kraloval. Velmi dobře ho pak doplnili všichni ostatní, z nichž nejvíce ještě představitel studenta Arthura Michael Angarano. Rozhodně se mi tu jeví tento film mírně nedoceněný...:-) ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Dramata moc nemusím, a když už je sleduju, je to vždy jen proto, že se tam vyskytuje můj oblíbený herec/herečka, nebo má film zajímavý námět. V tomhle případě jsem to sledoval jen kvůli Kate Beckinsale, neboť dle námětu mi hned bylo jasné, o jaký film se jedná. Značně ponurá zimní atmosféra, která je doprovázená pro tento žánr skvělou hudbou, a perfektně hrající herci, dělájí z tohoto snímku velice těžký film. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • David Gordon Green pôvodne len spolupracoval na scenári. O tri roky neskôr sa uvoľnilo miesto režiséra a producenti snímku ho požiadali, či by zároveň aj nerežíroval. (Real Tom Hardy)
  • Aj napriek tomu, že sa dej filmu odohráva v malom meste v Pensylvánii, natáčanie prebiehalo v kanadskej provincii Nové Škótsko, konkrétne v mestách Halifax a Dartmouth. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama