Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Příjemná coming-of-age road movie dramedie. Pokud máte rádi hlas Zooey Deschanel a nevinný kukuč Lou Taylora Pucciho, bude se vám to velmi líbit, pokud máte rádi zajímavý, příjemně laděný soundtrack, bude se vám to velmi líbit, já dávám tři silné hvězdy, protože jsem tento film párkrát zhlédnul a pokaždé to byla příjemná podívaná. Občas je potřeba jít osudu naproti, i kdyby to znamenalo neznámé dívce ukrást auto a vydat se vstříc bratrovi napříč dálnicemi bývalého Divokého západu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Road movie sice zrovna moc neholduju, ale od zhlédnutí Malé Miss Sunshine už vím, že pokud je daný snímek kvalitní, může mě zaujmout i zástupce tohoto žánru. Bohužel, v případě The Go-Getter to ani zdaleka neplatí. Technická stránka spíš podprůměr, alespoň hudba byla fajn. Jenže na délku cca 90 minut je tu až přespříliš nudných/rozvláčných míst, takže divák má tendenci kontrolovat hodinky, jako komedie film takřka vůbec nefunguje, takže jestli jsem se párkrát usmál, tak je to až moc a celé tohle cestování 19 kluka je dost nevěrohodné. A tím se dostávám k největšímu úrazu filmu, a to postavám. Hlavní hrdina je totálně nesympatický mimoň a hlupák, lepší to bohužel není ani s ostatními zvláštními a trhlými osůbkami a jako jediný balzám na duši v téhle změti divných lidí je nečitelná role Zooey Deschanel, která snímku dodala alespoň nějakou jiskru (přestože víc prostoru dostal její hlasový projev než fyzické herectví) a postupně se během sledování filmu stala tím jediným důvodem, proč jsem v projekci ještě vůbec pokračoval (kromě mé "úchylky" dokoukávat i tu sebevětší hovadinu do konce). A závěrečnou scénu jsem, přiznávám, nepochopil. 2*, víc ani ránu. ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Zase někdo zkusil nezávislou road movie... zzzzz... Vznikla naprostá zbytečnost o ničem, která to nezkouší ani přes humor (Malá Miss Sunshine), ani přes atmosféru (Útěk do divočiny), ani přes emoce (Mexická jízda), ani neshlédneme nejstylovější jízdu života (Thelma a Louise). Po odškrtnutí výše zmíněných příkladů "on the road movies" je už jenom zhruba tisícovka zajímavých road movie před touto ptákovinou. Na můj vkus příliš nezávislé. 30 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Martine, já se vážně moc snažila, ale nechytala jsem se. Soundtrack si vybral nádherně, to nemělo chybu, na Zooey se spoustě klukům bezesporu moc hezky dívalo i když o herectví bych tady moc nemluvila. Ano, měl jsi tam pár úsměvných a roztomilých okamžiků, dokonce jsem postřehla i pár momentů, které stojí za zamyšlení, ale mně to zkrátka nestačilo k vyššímu ohodnocení. A to originální pojetí tomu jen ublížilo, ale nevěš hlavu, příště to bude určo o level lepší, alespoň já tomu věřím. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On by to mohl být skvělý a dost silný film, potenciál v něm je určitě a není ho málo, jenže to by to muselo mít pořádný scénář a mnohem lepší práci s vývinem postav a děje. Tohle totiž The Go-Getter shazuje dost dolů. Plus i ten střih je nepovedený. Například úvodních 25 minut mi přišlo strašně zmatených a nechápal jsem skoro nic - kam jede, proč to auto ukradl, co jsou ti lidé které navštěvuje a proč je navštěvuje... Pak se to sice trochu zlepšilo a už jsem věděl o co má jít, ale nic to neměnilo na tom, že je to celé nepromyšlené, nedotažené, dost nudné a i přes skvělou hudbu a docela dobrý námět i chladné. Skoro nic to ve mě nezanechalo a mám pocit, že nebude trvat dlouho a na tenhle film si ani nevzpomenu. A přitom ten námět je fakt slibný - teenager se po smrti matky vydává najít svého staršího bratra, který zdrhl neznámo kam, ze zoufalství ukradne auto a s jeho majitelkou mluví přes mobil o všem co zažil - díky čemuž mu majitelka to auto dočasně nechává. I závěr se docela povedl a právě u něj je nejvíc vidět, jak silný film to mohl být. Takhle z toho je jen zapomenutelná nezávislá mdlá nuda. Ale tak aspoň že tam hraje Zooey Deschanel, tu já mám rád. 2* ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)
  • Judy Greer a Martin Hynes byli přáteli už před natáčením tohoto filmu. (Fugas.cz)
  • Plážová scéna v Kalifornii se ve skutečnosti točila v Oregonu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama