Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu pomalu nic nedává smysl. Snaží se to být 80kovým slasherem (snad) a místo toho jde cestou jakési pohádky v čele s malou holčičkou, šíleným zpívajícím sborem trollů, skřetů a bůhví čeho ještě, který se probudil o sabatu a hodlá zprovodit ze světa svou milovanou. Komické masky předčí už snad jen topornost herců (schválně počkejta na začátku, kolik lidí kouká na cestu (několikrát lidi sejmou nějaké jiné lidi, jeden člověk si dokonce splete byt (o jedno patro). Sonny Bono, Atrey z Nekonečného příběhu, který tu hraje Harryho Pottera jr. a filmový debut Julie Luis-Dreyfus. Bohužel tohle nesahá ani ke guilty pleasure. Pokračování pouze jménem dokonce použilo (už tak šílenou) scénu s oštěpem a udělalo z ní klenot. Bohužel toto je čistá hrůza. A nemyslím to v tom dobrém, hororovém slova smyslu. ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Jediné, prečo som tento film dopozeral, sú efekty a masky. Zvyšok je nekvalitnou televízne sa tváriacou produkciou s hereckými výkonmi hodnými divadelného predstavenia tretej cenovej. Za to však nemôžu len herci, ale aj absolútne plytký scenár. Mal to zjavne byť horor alebo jemne hororová komédia či hororová rozprávka pre deti. Hm, už sa teším na dvojku a trojku, že ako sa dá viac pokaziť už pokazené. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Troll je víc než horor spíše dětské fantasy - titulní troll převezme v domě podobu nevinné holčičky a postupně začíná proměňovat lidi a celý dům na pohádkový les plný potvor. Tyhle osmdesátkové pohádky plné potvůrek, kouzel a nadpřirozena mám hodně rád, takže jsem většinu filmu nechápal nízké hodnocení. Jenže ke konci přibývá pitomých dialogů, příběh přestává dávat smysl, až vybředně úplně do ztracena. Škoda, dostat to rukou někdo lepší (Dante, Landis, Zemeckis...) mohla z toho být klasika, takhle je to spíše průměr se sympatickýma postavama a moc pěknýma trikama. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Pěknej, tradiční a oddechovej rodinnej fantasy horor. Tohle je druhej film co od Carla Buechlera vidím a tentokrát nezklamal. Velice dobře designoval masky skřetů. Hudba se skvěle hodila k filmu. Děj je sice úplně jednoduchej, ale v tom bych neviděl sebemenší problém. Celej film se odehrává prakticky v jednom domě a je vidět, jak málo stačí k tomu, aby jste natočili kvalitní a zábavnej film. Zdejší hodnocení moc nechápu, za mě 3,5*. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Julia Louis-Dreyfus v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Ve filmu se vyskytuje postava Harryho Pottera ve světě kouzel - jedenáct let předtím, než J. K. Rowling vydala první díl knižní série o kouzelnickém učni. Producent Charles Band tvrdí, že se Rowlingová údajně nechala slyšet, že film viděla a ten ji inspiroval. Rowlingová však popírá, že by Trola viděla před rokem 1997, a uvádí, že jméno jejího hrdiny je odvozeno od Iana Pottera, kterého znala jako dítě, a jejího oblíbeného jména Harry. (L_O_U_S)
  • Režisér John Carl Buechler plánoval napísať tiež scenár k filmu, avšak pre pracovnú vyťaženosť s výrobou trikov pre iné filmy musel zo svojho zámeru upustiť. (beso74)

Reklama

Reklama