Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věřte nebo ne, Harry Potter existoval už před příchodem Joanne Rowlingové. Je to obyčejný chlapec z obyčejné rodiny, jenž žije v obyčejném domě s neobyčejným obyvatelem. Ďábelský troll Torok útočí na rodinu Potterových a je to právě dospívající Harry, kdo ho musí ve fantastické rodinné komedii zastavit… (oficiální text distributora)

Recenze (38)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No tak sice tento film nemá z „otravným“ Harry Potterem nic společného, tedy kromě jména hlavního hrdiny, ale jinak taky moc kvality nepobral. Je mi jedno zda tenhle film oslovil Rowlingovou k napsání těch srágor pro děti a našla v něm inspiraci pro svou postavu – její pojmenování. Tenhle kousek mě dokázal oslovit snad jen docela pěknými maskami trollů, které si Buechler dělal sám. Stačilo se jen spřáhnout s rodinou Bandů a světlo světa mohlo spatřit další příšerky. Žádnou pořádnou porci hrůzy a napětí zde nenajdeme, protože celý film byl natočení spíše v „humorném“ pojetí. I tak se však může film opřít o některé herecké výkony, které mu určitě hodně pomohli. Asi nejvíc mě oslovil Phil Fondacaro, jehož finální proměna neměla chybu. 40% ()

PeterFLJilek 

všechny recenze uživatele

Jediné, prečo som tento film dopozeral, sú efekty a masky. Zvyšok je nekvalitnou televízne sa tváriacou produkciou s hereckými výkonmi hodnými divadelného predstavenia tretej cenovej. Za to však nemôžu len herci, ale aj absolútne plytký scenár. Mal to zjavne byť horor alebo jemne hororová komédia či hororová rozprávka pre deti. Hm, už sa teším na dvojku a trojku, že ako sa dá viac pokaziť už pokazené. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Harry Potter:-) Troll je klasickým dílem osmdesátých let. Komediální horor plný příšerek. Ty jsou udělány dobře, i když Troll samotný působí většinou tak trochu jako dědeček s alzheimerem. A jako většina podobných filmů, v sobě nese takovu pachuť rodinného filmu, který ale i přesto pro děti není. Líbily se mi masky. Jinak film nemá moc co nabídnout. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Pěknej, tradiční a oddechovej rodinnej fantasy horor. Tohle je druhej film co od Carla Buechlera vidím a tentokrát nezklamal. Velice dobře designoval masky skřetů. Hudba se skvěle hodila k filmu. Děj je sice úplně jednoduchej, ale v tom bych neviděl sebemenší problém. Celej film se odehrává prakticky v jednom domě a je vidět, jak málo stačí k tomu, aby jste natočili kvalitní a zábavnej film. Zdejší hodnocení moc nechápu, za mě 3,5*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Do Trolla jsem původně nechtěl jít protože jsem viděl dříve Trolla 2, kterej byl fakt hroznej. Ale nakonec Troll 1 je super béčko na noční promítání Buechlermu chybý režisérkský um ale to si bohatě nahrabe dobrýma efektama který dělá on sám. Film je béčko odehrávající se v jednom baráku, a mě ten film prostě bavil. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu se vyskytuje postava Harryho Pottera ve světě kouzel - jedenáct let předtím, než J. K. Rowling vydala první díl knižní série o kouzelnickém učni. Producent Charles Band tvrdí, že se Rowlingová údajně nechala slyšet, že film viděla a ten ji inspiroval. Rowlingová však popírá, že by Trola viděla před rokem 1997, a uvádí, že jméno jejího hrdiny je odvozeno od Iana Pottera, kterého znala jako dítě, a jejího oblíbeného jména Harry. (L_O_U_S)

Reklama

Reklama