Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář bude obsahovat SPOILERY!!! Chtělo by se říct, že tento film je dost morbidní a bizarní, jenže kdo jej viděl tak ví, že to první není zas taková pravda… :-) V první polovině filmu jde vše tak, jak má a já byl celkově spokojen, až na pár děr ve scénáři (scéna v restauraci, která předcházela nehodě, byla dost divná a upřímně i stupidní) které jsem byl ochoten přehlédnout kvůli té skvělé atmosféře a vynikajícím hercům. Druhá polovina nám nabídne jednu šokující pointu, kterou u mě film trochu ztratil, přeci jen, ta duchařina se mi líbila více. Nicméně herecký ansámbl je skvělý. Na výkonu Liama Neesona stojí celý film. Ten jeho psychopat opravdu stojí za to a jde vidět, jak si ho Liam užívá. Ale ani Christina Ricci (která se stále nebojí odhalovat :-)) nezklamala, vlastně ona hodně pomáhá Neesonovi v udržení té atmosféry "jsem opravdu mrtvá?" Justin Long je zde bohužel do počtu. Nevím, ale nezapůsobil na mě tak, jak by měl. Celkově je After.Life dobrým filmem se (dvěma) skvělými herci a jedním celkem překvapivým zvratem. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Daleko lépe by se mi na to koukalo s vědomím, že !!!SPOILER WARNING!!!: Christina Ricci je OPRAVDU živá a Liam Neeson ji OPRAVDU pohřbívá zaživa. Takhle jsem polovinu stopáže dumal, jestli je to další duchařina, rituální vražda, sen ve snu, whatever. Ne že by mě tenhle objev nakonec nějak ukojil (Christina Ricci určitě ano), ale nic znepokojivého to ve mně nezanechalo. 7/10 za poctivou atmosféru, pomalé a klidné tempo, pár slušně vygradovaných míst a Liama Neesona. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další film,který dokazuje jednu věc a to tu...nevěřte trailerům!zbytečný a nudný horor...horor?pche thriller,slaboučký jak krajíc chleba v lochu.Film nemá žádné tempo,vůbec nic se v něm neděje,jen se furt čím dál více hrabete k otázce,je mrtvá?nebo není mrtvá?posraný konec vám na to bohužel odpoveď nedá a vy sami si musíte nejspíš říct,jestli je nebo ne.Justin Long opět odsouzený sekundovat nikterak dobré Christině Ricci a Neeson nemá žádné charisma,jeho zakomplexovaný patolog vás jen rozesměje.nevim,další zbytečný blábol,jestli vám stačí koukat na kozy hlavní představitelky tak si to dejte,jinak se na to můžete s přehledem vysrat. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Hned úvodní nástin příběhu, že Christina Ricci umře, ale pohřebák z ústavu s ní může v klidu mluvit, je zajímavý, ale mohlo to být zpracované v trošku černohumornějším duchu, protože takhle je to "jen" zajímavé a žádná velká pecka. Liam Neeson hraje fajn a hlavně na k téhle postavě sedí jeho hlas a Christina Ricci zase lítá polovinu filmu nahá, takže zábava, jinak je to ale dost přímočaré a trošku ploché, i když to chvílemi zkouší hrát na nějakou velmi záhadnou záhadu, tak se brzo ukáže jak to s pohřebákem a christinou ricci je. A ne, nejsou v tom žádné dvě možnosti nebo výklady nebo cokoli, ten film je úplně jasný a přímočarý! Nápad teda zajímavý, ale většinu času jen tak plyne a ke konci už jen tahá klišé z rukávu, i když pořád přináší aspoň ten nápad s pohřebákem co jakože umí mluvit s mrtvolami. Mohlo to být bizarnější nebo to mohlo být "burtonovštější" nebo to mohla být i černá komedie, ale dialogy mezi pohřebákem a mrtvolou jsou prostě jen takové "normální" a i když jsem chtěla dát původně **** tak to nechám jen na silné ***, protože sice je to na první film režisérky docela slušné a i přes takovou plochost to nenudí, ale taky to docela vyšumí a člověk si zapamatuje nejvíc tak začátek a konec a nahou christinu ricci. Co mě ale docela zarazilo je, že někteří jsou na tomhle schopní něco řešit a vymýšlet si nějaké bizarní teorie o čem ten film je, když je to v tom filmu podané tak jasně a doslovně, že to musí pochopit i úplná trouba. :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Co jste chtěla od života?'' - ,,Chtěla jsem být šťastná!'' --- Mám rád tyhle mysteriózní filmy ze světa mrtvých, Stále jim kraluje snímek Jak přicházejí sny. Na tohle jsem narazil náhodou a s chutí se do toho pustil. Chudák Christina, od dob Adamsonových je asi předurčena do podobných rolí. :-). Tady nám navíc ukáže nejden svůj půvab, nicméně to bude na pitevním stole s pletí barvy mdlé až našedlé. Takže snad krom místních nekrofilů její nahotu asi nikdo neocení. Ten, komu tam leží je výborný Liam Neeson, jemuž patří pohřební ústav. Jeho postava je lehce záhadná, protože ač regulérní funebrák, umí s mrtvými rozmlouvat a připravuje je na jejich poslední rozloučení s příbuznými (formou vystavení v otevřené rakvi) a na cestu do hrobu. Kupodivu se o lidech vyjadřuje někdy velmi přezíravě, takže mne napadlo zda on sám byl lidská bytost. Z filmu divákovi plyne jednoduché poselství a to, že je třeba užívat života, milovat, zkrátka žít dokud to jde. Protože až se Liamovi, nebo někomu jinému od pohřebáků ocitnete na pitevním stole v přípravně zemřelých, bude na všechno už pozdě a marně si pak něco vyčítat. Osobně jsem čekal od filmu něco víc, řekl bych, že ty definitivní konce mrtvých formou fotek nebyly dotažené k nějakému rozumnému vyústění. 3 dny tělo vzdoruje, klábosí, přemlouvá a pak po pohřbu co? Nic? Atmošku to mělo slušnou, ale něco málo tomu chybělo. Dávám tedy za 3 injekce uvolňující svaly od posmrtné ztuhlosti. * * * ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Film bol natočený za 25 dní, na prelome novembra a decembra 2008. Premiéru mal však až v novembri 2009 kvôli bližšie neurčenej prestávke vedúceho strihu trvajúcej niekoľko mesiacov. (Abiosis)
  • Pieseň Exit Music od Radiohead, ktorá zaznie v závere filmu, sa objavila aj v snímke Rómeo a Júlia. (Abiosis)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama