Reklama

Reklama

Existuje život po životě? Můžeme obelstít svou smrt? Odpověď na tyto otázky zná Anna (Christina Ricci – Addamsova rodina, Zrůda), hlavní hrdinka tohoto záhrobního příběhu. Na cestě ze schůzky se svým milencem se zabije v autě. Navzdory všem fyzikálním zákonům se však znovu probudí, v prostorech pohřebního ústavu. Ocitne se v jiné realitě, někde mezi životem a smrtí. Seznámí se zde s jediným člověkem, který ji slyší, majitelem ústavu panem Deaconem (Liam Neeson – Star Wars, Letopisy Narnie). Je on bájným Cháronem, naším průvodcem do říše mrtvých? Nebo je to nakonec všechno úplně jinak? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (380)

Silas 

všechny recenze uživatele

Silné téma, u kterého film nekončí. Atmosféra jako řemen podtržená vkusnou hudbou; příběh bez logických lapsů, naopak umně vrstven, si však možná vzal až příliš velké sousto - totiž aby v divákovi hlodala myšlenka o jeho životě, blízkých a možné změně. Nevím, nakolik to může mít pozitivní úspěch, ale i tak se na to kouká zatraceně dobře. Navíc Neeson v hlavní roli je velká výhra. 9O% ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Poctivá duchařská podívaná z prostředí pohřebního ústavu, ve kterém funebrák Liam Neeson supluje novodobého Charóna a pomáhá duším mrtvých lidí přejít na druhý břeh. Zajímavý, výborně obsazený počin, který se z nepochopitelných důvodů nedostal do širší kinodistribuce a který rozhodně stojí za shlédnutí. Ke konci je bohužel trochu předvidatelný, což ho malinko sráží. Ono přeci jen u šokující pointy je lepší, když je doopravdy šokující a ne jen "skoro". 70% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|47%| After.Life mě lákal už delší dobu. Tento smíšený žánr mám rád, ve výsledku mě to ale moc nenadchlo. Největší chyba byla v režii a tak trochu i ve scénáři. Režijně bylo totálně nezvládnuté herecké obsazení až na Liama Neesona, který to sehrál výborně (ten herec snad zahraje vše, má skvělé charisma). Christina Ricci mě jednak vůbec nebavila a jednak jí režisér moc dobře nevyužil. Nebylo to napínavé, temné ani strašidelné. Tak jak jsem si měl představovat, že putuje mezi životem a smrtí? Přesto se na to dalo bez problému dívat, byl jsem zvědavý na závěr – čekal jsem alespoň solidní pointu, ale i to mě zklamalo. Jde o to, že finále může divák pochopit po svém, jak už tu psal uživatel Pilda 17. Jenže mě se tohle nelíbí. Prostě jsem se přes to nemohl přenést. Liam Neeson byl největším kladem tohoto slabého snímku, jinak mě v podstatě nebavilo vůbec nic. Tragédie to není, ale znám lepší filmy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Toto nie je horor a nie je v ňom nič čo by Vás mohlo vystrašiť. Je to skôr mysteriózny thriller o hlbokom zamyslení sa čo nás čaká po živote. Či je ozaj možné aby sa diali také veci aké sa tu snaží režisér vykresliť. Film je dobrý. Môže vám však pokaziť náladu viac ako by ste čakali. Pekný herci, pekný film. Ale nie viac ako 3 *, lebo .... Lebo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film není tragický, jen se tragicky tváří, tempo nulové, gradace taktéž. Neeson hraje kreaturu ne nepodobnou verzi Normana Batese. Film prakticky mohl skončit jakkoliv. Asi 20 minut před koncem jsem si říkal že mě nemůže překvapit žádný alternativní konec, který si tvůrci určí. Těch cestiček, kterými se linul příběh bylo prošlapáno hned několik. Pokud ve filmu něco překvapí tak snad Christina Ricci, která rozhodně stydlivostí během natáčení netrpěla :) PS: Nelze opomenout nelogické chování většiny postav. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy Eliot (Liam Neeson) sundává oblečení z těla mrtvé Anny (Christina Ricci), má na sobě Anna punčochy, kdežto v dalším záběru punčochy chybí. (Bobik99)
  • Roli Paula chtěl hrát Wes Bentley, kterí si roli nezahrál kvůli protidrogové léčbě, kterou v té době absolvoval. (lucius789)

Související novinky

Liam Neeson je hrobník

Liam Neeson je hrobník

21.10.2008

To není narážka na aktuální akční oldschoolovku 96 hodin, v níž buldozer Liam také pošle pod hlínu pěkných pár parchantů. Funebráka v doslovním významu slova si zahraje v psychologickém hororu After… (více)

Reklama

Reklama