Reklama

Reklama

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase

  • Velká Británie Frequently Asked Questions About Time Travel
Trailer

VOD (1)

Když si ve sci-fi komedii z produkce HBO tři obyčejní muži dají večer v hospodě pár piv, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoliv výjimečného. Přesto však dojde k události, jež uvede do pohybu sérii výletů zpět i kupředu v čase...  Když do místního baru vstoupí tři úplně obyčejní muži, aby si večer dali pár piv, pokecali spolu a na chvíli zapomněli na svůj zcela průměrný život, nic nenapovídá tomu, že by se mělo přihodit cokoli výjimečného. Ray (Chris O'Dowd) je pověstný svou posedlostí, týkající se cestování v čase, ale když se setká s Cassií (Anna Farisová), která prohlašuje, že je z budoucnosti, považuje to samozřejmě za žert. Toby (Marc Wootton) je posedlý filmem, a když uslyší Rayovu historku o ženě putující časem, předpokládá, že kamarád mu přihrál filmovou zápletku. A cynický Pete (Dean Lennox Kelly), který ničemu takovému nevěří, musí změnit názor, když náhodně nahlédne do budoucnosti baru, který je plný mrtvol a on je mezi nimi. Tato událost uvede do pohybu sérii náhodných výletů časem zpět i kupředu, v jejichž průběhu se tři hrdinové snaží najít pravidla pro cestování v čase a odhalit tajemství, kdo se je bude snažit zabít a proč... Sci-fi komedii z původní produkce HBO režíruje Gareth Carrivick. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No to tedy byla sračka. Prý komedie. Dovolte, abych se zasmál. Příběh byl do určité doby zajímavý. Kretén se jde vychcat a vrátí se do jiné doby. Fajn nápad neomezených možností, tak proč kurva poté následoval sled totálně nudných a debilních nápadů? Herecké trio bylo tvořeno totálními kretény. Konec filmu pohřbil i poslední náznaky koukatelnosti. Lepší odpad! ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Po skvělém rozjezdu to brzy přestane být vtipné a nakonec je z toho jen nepovedená a přetažená epizoda z Červenýho trpaslíka, která vám navíc na žádné FAQ ohledně cestování časem odpověď nedá, ani se o to nepokouší. Prostě jen trio pošuků běhá sem a tam po hospodě. Rozhodně jsem podle názvu čekal nějaké promyšlenější a více nerdovské, až big beng theory rozbory časových paradoxů. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek sci-fi, ač nemám rád filmy o cestování v čase, ač jsem tomuto filmu příliš nevěřil, přesto mi nezbývá nic jiného než říci, že tahle sci-fi komedie rozhodně za podívání stála a docela se u ní dalo i pobavit. Trochu jsem měl s postupujícím dějem obavy, aby se do těch časových smyček a do toho cestování časem scénárista nezamotal, ale nakonec nezbývá než konstatovat, že scénárista se s tím vypořádal naprosto perfektně, takže jsem se v ději neztrácel a s ohromnou zvědavostí jsem čekal, jak celý příběh skončí. Konec nebyl nikterak zlý, já proti němu nic nemám a myslím si, že lépe to snad ani vyřešit nešlo, akorát mě mrzí, že ve filmu nebylo prozrazeno, čím tak geniálním se to hlavní trio hrdinů proslavilo, ale to je jen jedna malá nepodstatná výtka k jinak skoro dokonalému scénáři. Hlavní trojice byla nesmírně sympatická a kvalitně ztvárněná, takže po herecké stránce není co vytknout, a Deana Lennoxe Kellyho zpívajícho na záchodě budu mít v paměti ještě asi hodně dlouho. Tohle je zkrátka od začátku až do úplného konce (teď mám na mysli především tu krátkou vtipnou scénku po skončení závěrečných titulků a hlášku Chrise O´Dowda "to cestování v čase už se nám vážně začíná vymykat z rukou") vynikající a promyšlená sci-fi komedie, které k dokonalosti chybí jen velmi málo. Proto uděluji čtyři hvězdy. ()

gojackill 

všechny recenze uživatele

Nejspíš jsem udělal chybu, že jsem viděl film v originále, dabing mi u komedií této kategorie baví vždy víc . Každopádně jsem film protrpěl! Na komedii dobrý námět i scénář, ale dialogy ústřední trojice mě děsně štvaly. Proboha proč tam strkat takový otrapy? Kdybych je měl poslouchat u piva tak si raději ustřelím hlavu. Nečekám nikdy žádné super rozhovory, ale raději mám machry tipu Styfmajstra nebo toho chlápka Earla když hrál třeba ve Flákačích. Hlavně prosím trochu charizmatu. Nebylo to přehnaně sprosté ani fekální a vlastně to vůbec nemělo obvyklé neduhy teen komedií, ale mě to nebavilo a vadilo mi vše co ti pitomci dělají. Kdyby byl dabing mohlo to být víc, ale herci jsou prostě za mínus dvě hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Když je ve filmu podruhé záběr na zdevastovanou hospodu a mrtvé osoby, můžeme si všimnout, že majitel hospody (Nick Ewans) bez problémů dýchá, i když už je po smrti. (VelkejViktor)
  • Postava, kterou hraje Chris O´Dowd, se jmenuje téměř stejně jako ta, kterou ztvárnil v The IT Crowd (Ray - Roy). Obě postavy jsou si přitom charakterově velmi podobné. (Teabag)
  • Ve scéně, kdy Pete (Dean Lennox Kelly) vyjmenovává pravidla cestování v čase, řekne také „Nesmíš šlapat na motýly, čímž odkazuje na příběh „A Sound of Thunder“ od Raye Bradburyho, kde sehrálo zašlápnutí motýla důležitou úlohu. Odkazem na stejný titul by pak mohl být i Cassiin (Anna Faris) přívěsek znázorňující motýla, který má při svém prvním setkání s Rayem (Chris O'Dowd). (mi-ib)

Reklama

Reklama