Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

kingik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle není vůbec špatný horůrek. Je to sice remake thajského originálu, o kterém nic moc nevím, ale ten americký má něco do sebe a odehrává se v Tokiu. Jde v něm o to, že novomanželé Ben a Jane jednou v noci autem na silnici srazí podivnou dívku, která po nehodě záhadně zmizí. Od té doby se však dvojici začnou dít podivné věci. Začne se jim zjevovat ona tajemná dívka, jejich dva přátelé záhadně zemřou, a jelikož je Ben profesionální fotograf, tak se na jeho fotografiích začnou objevovat podivné šmouhy. A jde s jistotou o ducha. Vše spěje k závěrečnému rozuzlení, ve kterém se dozvíme, že Ben není takové neviňátko, jak se zdá a skrývá děsivé tajemství související s mrtvou dívkou. Je to duchařina jak poleno a asijské remaky většinou nijak výrazně hororový žánr neobohatí, ale mně se tenhle film líbil. A ani trochu jsem se u něj nenudil. Závěrečná pointa byla dobrá, herci byli taky dobří a mrazení v zádech se taky dostavovalo, tak proč tenhle horor neocenit. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som čakal ukrutnú polhodinu na to, kým mi prvýkrát prebehne mráz po chrbte, tak som očakával, že ten dlho očakávaný pocit napätia sa bude tých zvyšných pár minút opakovať v trošku kratších intervaloch. Mýlil som sa. Jedna mrazivá scénka v strede filmu a slabšia ľakačka na záver ma nemôžu uspokojiť. K tomu ďalší primitívny príbeh s vysvetlením a rozuzlením opakujúcim sa stále dookola. Naivné scény, občas totálne odstavený zmysel pre logiku a herci tomu všetkému tiež nepomohli. 40%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Doufejme, že je vlna asijských předělávek na ústupu. Ostatně už není z čeho příliš vybírat a přesycené publikum si žádá změnu. Pro tentokrát se nám představuje mladý americký pár těsně po svatbě, kterého lukrativní pracovní nabídka zažene až do dalekého Tokia. Všechno vypadá pohádkově, takže manžílek fotograf může začít vydělávat veleslušné peníze, zatímco se jeho krásná žena (Rachael Taylor se snaží, ale zatím ve filmovém světě na růžích ustláno rozhodně nemá) utápí v pocitech samoty a všímá si znatelných kulturních odlišností. Nepříjemné události navíc odstartuje zvláštní autonehoda, následovaná nezvyklými světelnými úkazy na každém vyvolaném snímku.. někdo se tu chce mstít. A já už mám těch nezdravě vybledlých dětí/dívek po krk.. Pár nápadů tu rozhodně je, nicméně s přibývajícími minutami trestuhodně ubývají. Což je škoda, protože Clona vznikla pod taktovkou japonského režiséra a i asijskou atmosféru tu při troše snažení vycítíme – a před pěti lety by možná solidně zafungovala, jenže dnes je třeba přijít s nějakou přidanou hodnotou. A ta se nekoná. Prostě hororová rutina, která se sama vymaže z hlavy.. Alespoň, že ta závěrečná pointa měla něco do sebe!! ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Dobře stravitelný průměr s poměrně slušným potenciálem nepříliš originální zápletky. Potěšila mě přítomnost temné komory a jejího tajnosnubného červeného světla, protože její atmosféra přidá na záhadnosti dobře o dvě hvězdičky. Docela mi nejde do hlavy logika českých překladatelů, protože na foťku S jako Shutter znamená závěrka a ne clona, od toho je tam to velké A. Stupeň strachu: 5/10 - chvilková srdeční arytmie AR: 1,85 - Sférická skla ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Asijské duchařské horory staví působivost na minimalismu a pomalosti, na tom, že do každodenního světa skrz jakési praskliny známé reality prosakuje cosi nevysvětlitelného. Mohly by to být klidně sociálně realistické příběhy, jak to v rodinách neklape. Americké remaky v souladu s tím, jak se v Hollywoodu nejčastěji točí horory, představují své fikční světy už předem jako nějak vyšinuté, nereálné, surreálné; děj se pohybuje v šokujících skocích, všichni se chovají divně, pohybují se v nezvyklém prostředí a téměř každá postava - vyjma nevinných ústředních blonďatých hrdinek - je typem monstra. Bát se u originálního asijského hororu znamená přistoupit na to, že za naším světem leží jiný svět, který o sobě dává vědět prostřednictvím různých médií; ať už lidí nebo technologií jako videokazety, mobily, internet nebo fotografie. Bát se u amerického hororu znamená bát se našeho divného dekadentního světa, kde jsou reálná i zdánlivě nereálná nebezpečí úplně stejná. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama