Reklama

Reklama

Clona

Trailer 2

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (270)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Další trapný remake asijského filmu... A pořádně nepovedný... Copak v USA nemají vlastní nápady a musí pořád krást asijské filmy? A ještě je špatně "přetočit"? Asi ano... Nicméně na tuto verzi jsem se snažil koukat nezaujatě... Jakoby to byl originál... Ne... Nelíbilo ani trochu... Při srovnání to originálu nesahá ani po paty... Prosím už ne další takové remaky! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době remake asijské duchařiny, jehož není třeba posílat po porovnání s originálem klečet do rohu na hanbu. Ke cti mu slouží, že původní thajský Shutter patří bez debat mezi absolutní duchařskou špičku. Americká předělávka, které prospěl převážně japonský štáb, jest neurážejícím průměrem s pár světlými, lehce strašícími momenty (na údernost originálu samozřejmě nemá, což se týká především ztvárnění pointy), měkčí jü-rei bez krvavého faceliftingu (zato s dlouhým jazykem a mušincem kolem sebe) a zkratkovitou poslední čtvrtinou. Hodina a půl mi u Clony příjemně utekla, leč podruhé na ni do kina asi nepůjdu, jelikož její dějová kostra je až na pár drobných odchylek totožná s originálem a vidět poněkolikáté to samé a v horší verzi nemusím. 5/10 ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Naprosta patlanina, kde se clovek ani trochu neboji, vsechno je predvidatelny jak televizni pozapasovy rozhovor s fotbalistou, serialova hudba, ktera by uspala nejednoho adolescenta, byla k smichu a neoriginalni scenar by napsal i Joey Tribianni. Jedine co stoji za zminku jsou hezky vybrany fonty v zaverecnych titulkach ........ ne!! pockat to jsem si spletl s jinym filmem...tak bohuzel ani ty fonty tu nebyly fajn. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Spolu s Temnou vodou najubohejší americký remake nejakého šikmookého hororu.... Kórejský originál je niekde veľmi blízko vrcholu hororového žánru zahrnujúceho malé nasrané vraždiace dlhovlasé dievčatká akoby pretrené Primalexom. Pôvodné scény, pri ktorých mi aj teraz nabehne husacina na chrbte, sú spôsobom "paste/copy" a bez štipky nejakej invencie nasilu natlačené dohromady pričom to podstatné nejak okopírovať zabudli - bubácku atmosféru.... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo být jako co? Spojení Japonsko /amerického stylu duchařin v jeden film. A k tomu se to celé odehrává v Japonsku a hlavní hrdinové jsou američani. Takový paskvil se teda moc nepovedl. Hlavní hrdince se zjevuje náká dívka, z které se vyklube bejvalka jejího přítele, který se on chtěl zbavit. Ale nák ji vymazal z paměti. A ona se mu to snaží vrátit, jak obehrané klišé. Nic moc zajímavého na tom není, atmosféra slabá. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama