Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (177)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Philippe Blasband, Sam Garbarski, Martin Herron .. Irina Palm, jeden z mnoha restů Karlovarského filmového festivalu, který se zpožděním doháním díky současnému uvedení do širší kino distribuce. Právě z tohoto restu se vyklubala opravdu zajímavá podívaná. Pro zdraví a štěstí dětí je třeba (se) honit a to někdy i do důsledků. Pozvolné vyprávění o osudech členů jedné rodiny se díky výtečné hudbě podmanivě vleče a dává vyniknout tu vážným tónům, tu slastně odlehčeným až pronikavě vtipným. Z postav mne více než Irina zaujal bordelpapá Miki, který vzhledově i podáním dosti připomíná Walter Matthau v nejlepší formě. Luisa (Dorka Gryllus) mohla také dostat o něco více prostoru nebo alespoň dotažení její vedlejší linie. To je ale jen drobnost. Jinak to bylo opravdu jemné .. ehm jemná podívaná. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Máš jemné ruky?"Zarobíš balík...Jeden z filmov, ktoré dostali na Karlovarskom festivale najväčší aplauz, jeden z tých na ktorý bol problém kúpiť lístok. Jeden z tých, ktorý nepotrebuje zvučné mená, triky ani závratný rozpočet. Jeden z mála, ktorý si vystačí originálnym nápadom (kto by chcel stretnúť mamu v bordeli?) a dobrými hodnovernými dialógmi. Herci, aj keď nie veľmi známy, ale výborní, okrem hlavnej predsaviteľky, sa mi páčil Miky (Manojlovič). Výborne zobrazená bezvýchodisková atmosféra z pohľadu človeka po päťdesiatke, dobrá hudba, smutný príbeh, ktorý odľahčuje pár vtipných scén.Film, ktorý môže byť drámou i komédiou, pre Irininho syna kľudne aj horor, sonda do rôznych spoločenských vrstiev, či love-story. Prirovnať ho možno k Billy Elliotovi, či Little Miss Sunshine, ktoré som náhodou zhliadol po sebe. Vždy mám bližšie ku komornejšie ladeným snímkom, takže by som si prial aby vznikalo viac takýchto filmov. Film 90%. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po emocionální stránce hodně silný, hluboce lidský snímek. Jde v podstatě o komorní drama ženy, která se rozhodne pro velkou osobní oběť ve snaze pomoci umírajícímu vnukovi a začne pracovat v erotickém průmyslu. Místy úsměvné, místy smutné, ale nikdy ne lacině sentimentální a citově vydírající. Velmi slušně zahrané, s přiměřenou stopáží a po stránce scénáře uvěřitelné. Jeden z těch nenápadných, ale kvalitních filmů, které utkví v paměti. Celkový dojem: 80 %. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

velmi dojemna sklucujuca drama o tom, aky dokaze byt zivot pes a tiez o cloveku, ktory sa nechce tej hnusnej realite poddat a musi jednoducho padnut hlboko a v tomto pripade ozaj hlboko pod svoju uroven. okrem silneho pribehu na doveryhodnosti celeho projektu prispievaju velmi autenticke herecke vykony, a to tak v pripade marianne faithullovej, ktora svojej starnucej babickovskej postave maggie/irine dokazala sarmantne a zaroven dojimavo vykuzlit profil mature handjob kurvicky, ako aj v pripade majitela bordelu, ktoreho "svinsky" dobre uhral kusturicov oblubenec miki manojlovic. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pomalu plynoucí a typicky evropsky pojaté drama o tom, co všechno je člověk ochoten udělat pro záchranu dítěte, o tom, jak těžké je opustit kuklu zažitého stereotypu, i o tom, že to, co je opovrženíhodné, se někdy skrývá někde plně jinde než se na první pohled zdá. Depresivní, přesto pozitivní, hořké, přesto místy nenápadně úsměvné, strohé, přesto pocitově bohaté a zručně unikající všem z tématu hrozícím nástrahám. Největším kladem je Marianne Faithfull v hlavní roli, přirozená, přesvědčivá nejen úsporným způsobem vyjádření emocí bez velkých gest a slov. Nemusí mávat rukama a vysvětlovat, stačí jí pohled, výraz, nepatrné gesto. Což režisér ještě podtrhává afektovaností některých postav kolem ní. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama