Reklama

Reklama

Havajské tance

  • Japonsko Hula gáru (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po uzavření dolu dostává několik dívek v japonském hornickém městečku šanci získat práci. Mohou se stát tanečnicemi hula na Havaji. Naneštěstí hula v životě neviděly a i jejich rodiče jsou proti. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (11)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Oproti názvu snímek zdaleka není tak komediální jak by se dalo očekávat, naopak ukáže i dost tvrdou dramatickou tvář ohledně vydělávání si na bídné živobytí horničinou či nepochopení ze strany rodičů i všech lidí kolem. Ono chtít otevřít v Japonsku v severněji položeném hornickém městečku Havajské centrum opravdu zní jako šílenost. Okolnosti ale donutí dívky vytrvat a snímek tak nabízí dostatek zábavných, dramatických i velmi emotivních scén, kolikrát jsem měl slzy na krajíčku. A tance si samozřejmě užijeme víc než dost :-) Vypíchnout musím Aoi Yu - tuhle dívku zajisté mnozí z vás znají i z jiných filmů, ale tady mne jako mladičká zapálená tanečnice svým nevinným půvabem i herecky opravdu okouzlila. 83% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Bezprostřední pocit: Moc pěkné! Nedá se porovnat se Swing Girls, protože to není komedie a místy je to značně vážné (vychází ze skutečného příběhu). Hornické městečko bylo uniformní a bezútěšné, až to bolelo. Ale. Havajský tanec hula. Yu Aoi krásná a všichni kolem ní také (vypichuji 1. postavu učitelky tance hula a 2. postavu matky). Režisér ji velmi inteligentně "držel" co nejvíc vzadu, ale ve stěžejních okamžicích ji nechal hrát sólo a ještě ji nechal předvést její největší devizi - živost, bezprostřednost, přirozenost a odvahu hrát postavy na maximum (úsměv při nastupování do autobusu). ■ Tady je ústřední melodie z filmu v nejlepší kvalitě, jakou se mi povedlo na YouTube najít: http://www.youtube.com/watch?v=r1fV0OuFAgs Moderně zahrané ukulele :). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taký ten konvenčný film bez výraznejších prekvapení a so zbytočne uplakaným záverom. ALE... ak odhliadneme od základnej línie, film je plný mikropríbehov, ktoré nielenže reflektujú provinčné cítenie a názory a nedôveru k zmene ale aj vytvárajú rýdzo ženské postavy s túžbami, motiváciami a snami. Havajské tance v ťažobnom horskom mestečku môže prísť nejednému ako veľká hlúposť, ale výsledok tohto spojenia je viac ako uspokojivý. Aj napriek funkčnému humoru a skvelému castingu, je tu priestor aj na drsnú drámu, ktorá do príbehu logicky a účelovo zapadá a obohacuje samostatný príbeh o hlbšie a vyzretejšie roviny. Čo by sa v prípade keby sa jednalo o normálnu komédiu nestalo. Sang-il Lee je dobrý režisér. A vytrieskal z toho maximum. Vadil mi naozaj len ten uplakaný záver. Jú Aoi je tu božská. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Japonsky kandidat na (americkeho) oscara, 4 nasobny vitaz japonskeho oscara, prve miesto v najprestiznejsom jap. filmovom rebricku kinema jumpo awards. To su, korejskym reziserom a korejskou produkciou natocene Hula Girls. Socialna drama s netradicnou tematikou. Full mothy bez humoru. Japonci maju radi netradicne sporty/sutaze, vedia s azabavit na chlapcenskom synchro plavani (Waterboys) na dievcenskej swingivej skupine (Swing Girls) a teraz to dkonca dokazali dotiahnut az do vaznych dramatickych vysin. :) Formalne remeselne jednoducho natoceny film (kiezby obcas takto jednoducho, bez mnozstva detailov dokazali dnes tocit v US, napr. Eastwood keby si okrem jap. temy v Iwo Jima vzal priklad aj z japonskej filmovej formy). ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Asi nejsem ten správný milovník japonských komedií, ale tím spíš se chci k filmu vjádřit, aby nezaujatý čtenář věděl, co jej čeká a nenechal se nachytat jako já samými 4 hvězdami. Snímek o skupině dívek, snažících se havajskými tanci oživit hornické město a uživit rodiny dosud závislé na končícím hornickém průmyslu, hodně připomíná Full Monthy!. Ale ve srovnání s britským snímkem jsou Havajské tance rozvleklé a bez humoru. Velmi rozvleklé a velmi bez humoru. Film je vhodný jen pro skalní milovníky naivních japonských komedií. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Havajské centrum existuje v městečku Iwaki dodnes, od roku 1990 pod názvem "Spy Resort Hawaiians". (Jirka_Šč)
  • Herečky se na své role připravovaly tříměsíčním nácvikem havajských tanců. (ing.man)

Reklama

Reklama