Reklama

Reklama

Dobrodružství legendárního hrdiny, jehož skutečné jméno je Diego de La Vega, muže vzdělaného, bohatého a vznešeného. Ale jen málo je těch, kteří ví, že Diego je také onou tajemnou postavou v černém, která brání ty méně šťastné... hrdina, kterého všichni znaji jako ZORRA. Děj začíná, když se Diego de la Vega, syn vojáka Alejandra de la Vegy, seznámí s okouzlující Esmeraldou, mladší dcerou nebezpečného Fernanda Sáncheze de Moncady. Ona je mladá a silná žena, která se nechová v souladu s pravidly své vrstvy. Esmeralda ukradne srdce Diegovi, ale jeho lásku neopětuje, protože je bláznivě zamilována do tajemného muže, kterého poznala za zvláštních okolností, a který oblečen celý v černém si nechává říkat "El Zorro". Netuší, že Diego a Zorro jsou ta samá osoba. Uběhne mnoho času, než se Esmeralda dozví, že všechny ty noci strávené v náručí svého tajemného milence, tráví vlastně v náručí samotného Diega de la Vegy. Diego bude muset z lásky k Esmeraldě překonat řadu překážek, aniž by prozradil své tajemství. Mezi jinými i Renza, mužného a hrdého cikána, který se stane Zorrovým věčným rivalem. (..Lucas..)

(více)

Recenze (57)

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Je to sice poněkud překombinované (krom Zorra samotného zde dojde např. i na ženu se železnou maskou nebo exorcismus), lehce pitomé a po stránce dialogů naprosto příšerné, ale podobně jako kultovní Xena má i tato „dobrodružná" podívaná zkrátka něco do sebe - už jen proto, že se nebere příliš vážně, nebojí se humoru a občas nabídne i naprosto nečekané dějové zvraty či trochu té akce (byť pofidérně zpracované). Pochválit mohu jak sympatické herecké obsazení, tak i postavy - Christian Meier a Marlene Favela měli coby hlavní protagonisté uvěřitelnou chemii a skvěle se i doplňovali / špičkovali v komediálních sekvencích, záporáci zase neustále překvapovali svými podlými intrikami a tím, kam až byli schopni zajít pro dosažení svých ďábelských cílů. Dále kvituji hezké kostýmy a především zvolené lokace - točilo se totiž ve skutečném koloniálním městečku a nikoli v papundeklových kulisách :) Článek na fandíme seriálům. Jo a úvodní znělku nazpívala Beyoncé :) ()

Caelos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo nejhorší probuzení po flámu, jaké jsem kdy zažil. Rozlepil jsem oči, hmátl po ovladači a zapálil si cigáro. Pak jsem málem uhořel, protože mi to cigáro málem vypadlo z huby. To co se dělo na obrazovce by se dalo přirovnat k proudu zvratků a sraček tekoucích s obrazovky. Je to příšerné. ()

Reklama

Rediik odpad!

všechny recenze uživatele

Do teď nedovedu pochopit, jak má kamarádka dokázala zhlédnout celou telenovelu, aniž by neutrpěla psychickou újmu. :D Já jsem viděla dohromady asi 5 dílů (a to necelé) a asi bych po dalších nějakou újmu utrpěla. Ale není to první a ani poslední telenovela tohoto typu, takže se můžeme těšit na další a další(no, třeba někdy překvapí:)). ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na této telenovele mě zaujala úvodní písnička od Beyoncé a na ní docela dobře udělané temperamentní motivy. Jedna z mála telenovel kde se její hrdinové ustavičně nemodlí k Bohu, Panně Marii, Panence Gvadalupské , k ďáblu atd.:-) Dialogy se celkem i dají snést, rozhodně nejsou debilní, to se pozná už podle první věty. A musím uznat, že se tvůrci snažili i o nějaký ten humor. "Herci" jsou jakž takž a dobová výprava taky docela ujde. Sice nedoufám, že se dokoukám do posledního dílu, ale jako oddychovka to docela funguje. ()

Karja 

všechny recenze uživatele

Mexičanům a kolumbijcům jdou telenovely od ruky, to se jim musí nechat, na to jsou odborníci. Ne všechny jsou sice zářné kvality, dobrých námětů a příjemných herců, ale opravdu se mezi nimi najdou dobré, takže proč je házet mezi odpad. Vždyť se v podstatě jedná o úplně normální seriály, byť možná poněkud zdlouhavější, za to ale se skvostným happyendem:-), teda někdy. A tahle story o Zorrovi mezi špatné nepatří. Neviděla jsem sice každý díl, že bych u toho vysedávala a lačně ráno (teda dopoledne) vyhlížela pokračování, to zase ne. Nechci orodovat za telenovely, ale taky proti nim nic nemám. Tato mi prostě přišla tak nějak na čistý průměr, tedy 50 %. I když mě nechytla od začátku, změnilo se to tak v půlce, když celý seriál začínal nabývat s postupem času na zajímavosti. A ejhle, konec byl bombastický, i když očekávatelný, co se týče Zorra a Esmeraldy. Ale tedy vzájemné zamordování dalších hlavních představitelů… Noooo. Tři hvězdičky a docela fajn podívaná, alespoň jednou. A má to krásnou znělku. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (11)

  • Postavu Zorra vytvořil v roce 1919 americký spisovatel Johnston McCulley. Scénář zpracoval venezuelský spisovatel Humberto "Kiko" Olivieri, fanoušek seriáluZorro (od r. 1957). V tomto seriálu má navíc jedna z postav Humbertovo příjmení Olivieri. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 8. listopadu 2006 v Bogotě. Dále se filmovalo například ve Villa de Leyva, jenž svým vzhledem připomíná koloniální vesnici. Celé natáčení probíhalo v Kolumbii. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama