Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ono tu už bolo všetko napísané. Takže viacej rozťahovať, alebo rozoberať je úplne zbytočné. Jednoducho tu máme krásny príklad ako slušný príbeh bez hútnejšej atmosféry pôsobí ako šlapka na krížnej. Neefektívne, silene a nechutne. Čo je celkom škoda. Fraser aj Bettany vedia hrať. Čo tu robila Helen Mirren a nie len ona, ale aj jej postava si neviem dostačujúco vysvetliť, ale som nezasvätený knihou, takže možno v tom bude problém. Inu nekoná sa nič prevratné. Dokonca sa to až topí v pátose priemerných záberov a scénáristických klišé. Raz a stačilo a verím, že zajtra si ten film ani pamätať nebudem. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Eh, proč? Banda nezajímavejch postav v čele s unylým Fraserem (to měl bejt tahoun příběhu?) běhá skoro celou hodinu a půl po hradě zlýho Serkise (proč má hlavní záporák tak tři a půl scény?), aby se přes kupu úplně debilních zvratů dokodrcala k vykrádačce Balroga. Zajímavá předloha (nečetl jsem ji, ale slyšel o ní) je tu fackovaná snad ze všech stran a z příběhu o lásce ke knihám se vyklubala narychlo sešitá takřka televizní naháněčka s kupou odkazů na Čaroděje ze země Oz, která by z fleku mohla vyhrát nějakou cenu za zkratkovitost příběhu a absenci vývoje vztahů mezi postavama. Těšil jsem se a velké zklamání, raději dejte šanci Městu Ember nebo Terabithii. Tenhle snad stý pokus o fantasy ságu, co "dotáhne LOTRa", míří hodně vedle. Helen Mirren jako Gandalf? Fakt ne... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný začátek, vynikající kamera a lokace, ale škoda, že pak to nabralo takové ty klišoidní prvky. Ve chvíli, kdy se poprvé dostaneme do hradu, se příběh vlastně zastaví. Na chvíli je oživen hledáním spisovatele, ale i to nakonec postrádá nápad a jde jen o šedý průměr. Přitom se z toho dalo vykřesat daleko víc, úvodní nápad je vážně vynikající, i ta atmosféra tajemna. Ale je z toho "jen" boj se zlem, a to navíc takovým nijakým, hradní město působí hodně dojmem pouhé kulisy, a možná stačilo jen pár atributů z knih, ne spousty. Ale díky kameře, dobře vybraným hercům i Elize Bennett samozřejmě se na to dobře kouká. Podruhé to už ale vidět nemusím, a když, tak do odjezdu ze Švýcarska. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Bolestivě nevyužité. Bez hloubky, bez emocí, bez prostoru pro skvěle vybrané herce (Fraser, Bettany, Serkis) a s efekty, které svou kvalitou připomínají spíše povedený TV film než kino film. "Inkoustové srdce" zkrátka doplatilo na spoustu věcí, především pak na nízký rozpočet, na nevhodného (nevhodného, nikoli špatného!) režiséra a na tupého scénáristu, jenž by zasloužil pětadvacet. Na holou. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama