Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Grran 

všechny recenze uživatele

Inkheart je film se skvělým nápadem, dobrými hereckými výkony a i obsazením, avšak vše přišlo tak nějak vniveč.. Děj, ač s obrovským potencionálem, který je ve filmu několikrát připomínán, je rychlý asi jako slimák v medu a také se tak táhne, chvílemi takřka nesmyslné a zbytečné odbočky od děje, který se ale stále točí dokola. Zde se opravdu herci mohli snažit jak chtěli, ale prostě bez využitého potenciálu víc udělat nemohli. Také závěr je poněkud rozpačitý, jak se celý film jen táhne a divák si říká, jak by využil schopností hlavních hrdinů, tak na konci opravdu tyto schopnosti použity jsou, JENŽE celý film dá se říct skončí jednou kratičkou scénou, která nutně přivádí k myšlence, že výrobci filmu už nevěděli jak z medu ven, tak ho utli nožem deus ex machina... Na film se člověk podívá jednou a pokud ho neunudí, řekne si že aspoň zabil čas a více si ho nepustí. Jsem zklamán. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Film je bohuzel jako kniha, coz znamena nic moc. Knihy se drzi celkem verne, samozrejme neco je sem tam pozmeneny, ale pak tu je jeden hlavni rozdil. Kniha precejen misty byla aspon trosku napinava, jenze situace, ktery v knizce dali na 30, 40 stran jsou tady sfoukly za pet minut, takze jakmile se objevi neco trochu tajemnyho nebo nejaka otazka, honem rychle je vse dopodrobna vysvetleno, aby nahodou nebyl divak na minutku napnutej. Navic je tu hromada nelogicnosti. Co se tyce hercu, to je taky slaby, ale oni za to nemuzou, proste nemaj co hrat. Na Brendanovi je videt, jak by si s chuti serezal nejakyho zaporaka, ale jeho role mu prisuzuje jen se tam tak vystrasene motat. Serkis uz je na tom trochu lip a par fajn scen ma, ale taky nic extra. No a Helen Mirren, to je proste tragedie. Nejzajimavejsi postavou tak zustava Bettany, kterej je takovej prijemne nejednoznacnej, ani kladas ani zaporak. No a trochu zmatenej spisovatel Broadbenta je aspon vtipnej. Jinak co tu dela Connelly v ubohoucky asi tak petivterinovy roli fakt netusim. Po skonceni filmu jsem mel stejnej pocit, jako po precteni knizky a to, ze sledovat (cist) misto tohohle ten pribeh Inkheartu by bylo daleko, daleko zajimavejsi. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

"Vráť sa domov!" volá Jennifer Connelly v asi dvojsekundovom cameu na svojho filmového i skutočného manžela. "Vráť sa domov z tohto mizerného filmu a zahráme si v niečom lepšom!" To už som si iba predstavoval. Andy Serkis vychutnávajúci si úlohu záporáka (každú minútu z tých asi piatich, čo je na plátne), sympatická Eliza Bennett a sem-tam slušný trik. To je asi tak všetko. Už zhruba od polovice je to neznesiteľne naťahovaná nuda, ktorej paradoxne najviac ubližuje to, že v podstate je to veľmi originálny príbeh a vy si uvedomujete, aké to v knižnej podobe musí byť fajn. Žiaľ, vo filme to nefunguje ani trochu. Tápajúci scenárista pretavil špičkový nápad v nezáživné pobehovanie nezaujímavých postáv po dvoch/troch papundeklových dekoráciách. Herci sa nudia a Softley by nevyčaroval atmosféru, ani keby naňho padla z neba v trojtonovom balení. Zaslúžený prepadák. Dúfam, že si Hollywood už uvedomil, ako veľmi publikum nezaujíma detská fantasy. Prvá Narnia uspela len preto, že od nej všetci čakali "nástupcu Pána prsteňov" - a potom už to bol len jeden prepadák za druhým. Ďakujeme, stačilo! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Snad po žádném jiném filmu jsem si nedávno neřekl, že jej v budoucnu 100% nechci vidět. Aby bylo jasno hned na začátku, tak jednu hvězdičku přidávám filmu čistě proto, že jsem jej sledoval spolu s přítelkyní, která kupodivu nebyla nijak moc znechucená. Inu, ve dvou se to lépe táhne. Avšak upřímné objektivní hodnocení nemůže v tomto případě dopadnout jinak než vyloženě špatně. Brendan Fraser se sice snaži, ale na scénáři jde hodně vidět, jak mu svazuje nejen jazyk, ale i herectví. Andy Serkis - mno, čekal jsem více ale jde to. No a ostatní herecká účast nestojí snad kromě Helen Mirrenové za zmínku. To zdaleka nejnepovedenější, co lze snímku vytknout, je nejen jeho otřesné zpracování, ale také skutečně trapné a imbecilní scénky, situace a dialogy, při kterých bohužel vyprskne smíchy nejeden intelilgentní divák. Abych to uzavřel: velké zklamání. Těšil jsem se opravdu hodně (snad jsem i čekal novodobý Hvězdný prach), ale tahle rádoby fantasypohádka je opravdu vrchol (myšleno samozřejmě záporně)... Zlatá Narnie ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama