Inkoustové srdce

• USA Inkheart (více)
Trailer 1

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Dever

všechny recenze uživatele

Soundtrack Javier Navarrete: 1. Front Titles (03:18) ,2. Mo Runs Away (04:40) ,3. Abandonment (03:22) ,4. Ellinor Remembers (03:02) ,5. Hostages (02:45) ,6. To The Castle (02:08) ,7. Mo' Secret (02:10) ,8. Bandits (02:19) ,9. Dejected Dustfinger (03:37) ,10. The Escape (03:26) ,11. Off To The Coast (02:06) ,12. Jugglers (02:47) ,13. Fenoglio Remembers (03:41) ,14. Rooftops (02:12) ,15. Incarcerated (03:22) ,16. Dustfinger Escapes (02:50) ,17. The Plot (02:46) ,18. Creatures Return Home (04:46) ,19. Dustfinger Disappointed (03:11) ,20. Meadows (03:13) ,21. My Declaration (03:56) ()

Phobia

všechny recenze uživatele

Mám ráda knihy a tím nemám na mysli naučné cihly ani Harlekýnky, ale knihy s pořádným příběhem. Jen málo věcí považuju za příjemnější, než ponořit se prostřednictvím stránek knihy do světů a událostí, jaké (pravděpodobně) nemůžu nikdy sama prožít. V tomto ohledu mě několik úvodních minut "Inkoustového srdce" navnadilo, působilo dojmem, že dokáže pocity z čtení vizuálně zprostředkovat, vytvořit cosi okouzlujícího, podmanivého... Leda hovno! Poměrně brzy přišlo vystřízlivění, děj upadl přímo po hubě do televizní tuposti. Nevyčítala bych lacinější prostředí a efekty, obsazení se celkem povedlo, výprava s hodně přivřenýma očima taky ušla, jenže rozháraný scénář veškerý potenciál utopil v záchodové míse průměrnosti. Máme tady pazgřivé zlouny fašisto-bandity (povětšinou bez mozku), máme tady tajnůstkářského otce, zbytečnou tetičku, lehce hysterickou dcerunku, speciálně pro ni přičarovaného Prince of Persia, mimózního spisovatele, zbaběle odvážného kejklíře (Bettany to celé táhne) a jeho nepříliš vyjasněného ščura s rohama. Ti všichni se pořád honí, podrážejí, ječí, pokřikují, piští a řvou, jedni chtějí tam a jiní zpátky, další nechtějí nikam a Golum chce přivést Zlo nejbubákovitější Balrogovité a ovládnout svět. V závěrečných minutách jsem absolutně nepochopila, proč trmácení Brendana Frasera za ztracenou starou trvalo 9 let, když mohl vše vyřešit v průběhu několika minut. Takhle zprostituovat vcelku solidní leitmotiv příběhu, to se ti fakt povedlo, Janku Měkkey, ty už na tu direktorskou židli nesedej - maximálně režíruj nějaká představení v mateřských školkách! 50% ()

Popluh

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Tommassi3

všechny recenze uživatele

"Ty ubohý sobecký slabochu !!" - "To si vyřiď s ním !! On mě napsal.." ;) Nikdy bych si nepomyslel, že může být čtení knih tak nebezpečné.. Mimo tedy čtení těch špatných..;) Těžko hádat, zda mezi takové patří i předloha Cornelie Funke, nicméně tenhle Softleyho biják mě ji číst rozhodně nepřiměje.. ()

Deimos

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +někteří herci, některé scény, zajímavý námět -docela fádní, občas trošku nudí, hodně divní záporáci/// Inkoustové srdce je přesně takové jaké jsem se bál že bude. Právě už trailery něco napověděli. Zajímavý námět s celkem dobrým technickým zpracováním, ale hodně debilním scénářem a otravnými padouchy. Několik momentů bylo hodně dobrých (hlavně ty jak četli z knih), ale spousta jich taky byla hodně nemastných, neslaných a fádních. Herci se snažili, jenže dostali do rukou hodně přitroublé a divé postavy. Největší sympatie si asi získal Paul Bettany, které bych ovšem skoro nepoznal. Na Inkoustové srdce rád zapomenu a je jen dobře, že to nedali do kin./// Celkem 63%/// ()

• Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)
  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)