Reklama

Reklama

Už od začátku světa okouzlovali vypravěči své posluchače. Vyskytují se však i jedinci, kteří když čtou nahlas, dokáží postavy přivést k životu. Většina těchto Kouzelných jazyků své schopnosti raději drží v tajnosti. Mortimer Folchart si svůj dar uvědomil až v okamžiku, kdy z knihy nazvané Inkoustové srdce přivolal do našeho světa nelítostného vraha a banditu Kozoroha, jeho poskoka Basta a nakonec Pražprsta, kejklíře s magickými schopnostmi. Bohužel ve stejném okamžiku zmizela Mortimerova milovaná manželka Resa v knize. Od té doby Mortimer po celém světě hledá další výtisk Inkoustového srdce, aby mohl svou ženu vrátit zpět. O dvanáct let později společně s dcerou Meggie na knihu narazí v jednom evropském antikvariátu. Současně se však objeví Pražprst, který se chce vrátit do knihy, ke své rodině... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

Fr 

všechny recenze uživatele

..a hlasitým čtením dokáží přivést postavy k životu. Většina z těch KOUZELNÝCH JAZYKŮ raději uchovává svůj dar v tajnost, někteří ani nevědí, že jej mají. Dokud není příliš pozdě…. Psané slovo, to je mocná věc! Knihy jsou dobrodružství, obsahují vraždy, zmatek a vášeň. A co tento film? Příběh, který lákal na svět plný fantasie je jen nezajímavě natočená nuda a překvapení jsou tak předvídatelná asi jako, že po neděli přijde pondělí. Pomalé vypravěčské tempo a postavy, které nudí i mé děti! Nelogická kravina, kterou na rozdíl od Cesty do středu Země neoživí ani kapka (byť inkoustová) humoru či triková stránka. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * Co uvidíme (možná) příště? Bohužel, žádné pokračování nebude! Režisér I.Softley si vybral knihu pohádek K.J.Erbena a PŘEDČÍTAČ B.Fraser četl z pohádky ,,Dobře tak, že je smrt na světě“. Dobře tak! ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pre mňa veľmi veľké prekvapenie, čo sa týka úplne všetkého v tejto fantasy. Povedzme si pravdu, efekty boli trošička preafektované, hranie niekoľkých hercov (nie hlavných postáv) nedokonalé. Ale to by som už chcela veľa. Napriek tomu, Atramentové srdce je rodinná fantasy, ktorá ponúka všetko, čo má fantasy mať. Príbeh je podľa mňa originálny a zaujímavý. Pravda, mali sme tu filmy v ktorých sa postava z knihy objavila v skutočnom svete alebo niekto zavítal do knihy. Ale ludí ktorí vyčítajú postavy z kníh sme tu nemali. Obrovské plus je v postave Prašprst, nie je to žiadna dokonalá postava, je to iba človek so sebeckými túžbami. Vďaka Brendanovi, Andymu a Paulovi sa určite nebudete nudiť. 70% ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Co se to sakra s pohádkami stalo? Inkoustové srdce sice nabízí celkem zajímavou zápletku (knihu jsem četl, ale už ani nevím proč jsem někde za polovinou přestal), která však není vyždímána ani z poloviny a většinou se jí jen samoúčelně plýtvá. Jinak se jedná o tradičně vystavěnou pohádku, která po technické stránce nemá vůbec nic, čím by mohla překvapit. Jediné co překvapí vzhledem k relativně slušnému obsazení je místy televizní vzhled celého filmu a jediné, co tak Inkoustové srdce táhne dál jsou celkem slušné herecké výkony všech zúčastněných. Ani ty ale nestačí k záchraně zkratkovitého scénáře plného rádoby napínavých zvratů či nudné a obyčejné režie, která nenabízí ani jeden jediný záběr, který by se nějak vymykal z běžného pohádkového standartu. 50 % ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Přímočaré,levné a působící pocitem, že se z toho dalo vytřískat více. Fraser se snaží a de facto je to on kdo tuto pohádku drží nad propastí. Nyní se potvrzuje, že Serkis je výborný jen pokud má na sobě šedý oblek a skáče před zeleným plátnem. Jako regulerní herec nemá charisma na to být hlavní záporák. Chvílema mi připadal spíše parodií na zloducha. Hlavně ve scéně kdy, chce poprvé něco přečíst od Frasera. Tam prostě na zloducha může být napsaný, ale prostě navleč si oblek Serkisi a vběhni opět do středozemě. Zbytek jaksi je do party. Hellen Mirren je spíše mimopostava, která příběh nedrží, nezachraňuje a ba co více ani neobohacuje. Což asi herečka pocítila a tak její hraní je byť standartní tak spíše nevýrazné. Tak to by byli herci. Co příběh,triky a vše kolem? Jak jsem psal na začátku je to přímočaré. Už po prvních minutách víme vše i s celou osekanou mytologií. Tak se tedy jen čeká, kdy bude ten konec, který už známe. Jako kdyby spisovatel napsal konec knihy už na začátek a po zbytek knihy se jen dovídame jak se k tomu naši hrdinové dokopali. Slabé pane spisovateli. Příště více myslet a nesnažit se napsat celý film do dvou stránek. Fantazie a triky. No ehm. Pokud si to pozorný pozorovatel všimne je tam jen ani né pět minut něčeho z knihy a pár scéniček s postavami z jiných knih. Z nich nejvíce do příběhu zahraje Toto. Takže na cirkus postaviček a příšerek zapomente. Celý film se odehrává v naší době a nebýt oněch pár minutek je to jako mirně osekaná kopie Dobyvatelů ztracené archy. Cože? Ptáte se dobře. Povšimněte si dobře uniforem Kozorohova armády. Ano! Nepřipomínají krapet nacisty? Nemluvě o všude vyvěšených červených praporech. A tedka to největší proč je to jak z Dobyvatelů! Ha! Konec je naprostá citace Dobyvatelů, že vidět to Spielberg tak obrací oskary ve vitrině! Otevřené prostranství, vyvěšené prapory, světla, veškerá armáda zloducha, opět dva vězni,dokonce i kameraman má stejnou kameru. A to nejduležitější (achtung spoiler!). Celá armáda i s hlavním lotrem se promění v prach a zmizí! Už jen chybělo, aby Fraser měl bič. Celé je to opravdu spiše podpruměr, protože i to co píše popis je osekané jako výtah z nejčtenější knihy, na kterou musíte napsat referát. Bylo by to tak na 40 procent. Jen ta jedna hvězdička přišla navíc za Jennifer Connelly, kterou si tam asi vymodlil její manžel. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda knihy a tím nemám na mysli naučné cihly ani Harlekýnky, ale knihy s pořádným příběhem. Jen málo věcí považuju za příjemnější, než ponořit se prostřednictvím stránek knihy do světů a událostí, jaké (pravděpodobně) nemůžu nikdy sama prožít. V tomto ohledu mě několik úvodních minut "Inkoustového srdce" navnadilo, působilo dojmem, že dokáže pocity z čtení vizuálně zprostředkovat, vytvořit cosi okouzlujícího, podmanivého... Leda hovno! Poměrně brzy přišlo vystřízlivění, děj upadl přímo po hubě do televizní tuposti. Nevyčítala bych lacinější prostředí a efekty, obsazení se celkem povedlo, výprava s hodně přivřenýma očima taky ušla, jenže rozháraný scénář veškerý potenciál utopil v záchodové míse průměrnosti. Máme tady pazgřivé zlouny fašisto-bandity (povětšinou bez mozku), máme tady tajnůstkářského otce, zbytečnou tetičku, lehce hysterickou dcerunku, speciálně pro ni přičarovaného Prince of Persia, mimózního spisovatele, zbaběle odvážného kejklíře (Bettany to celé táhne) a jeho nepříliš vyjasněného ščura s rohama. Ti všichni se pořád honí, podrážejí, ječí, pokřikují, piští a řvou, jedni chtějí tam a jiní zpátky, další nechtějí nikam a Golum chce přivést Zlo nejbubákovitější Balrogovité a ovládnout svět. V závěrečných minutách jsem absolutně nepochopila, proč trmácení Brendana Frasera za ztracenou starou trvalo 9 let, když mohl vše vyřešit v průběhu několika minut. Takhle zprostituovat vcelku solidní leitmotiv příběhu, to se ti fakt povedlo, Janku Měkkey, ty už na tu direktorskou židli nesedej - maximálně režíruj nějaká představení v mateřských školkách! 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Exteriéry se ve většině případů natáčely skutečně v Itálii, interiéry v Anglii. Část filmu byla natočena v opuštěné italské vesnici Balestrimo. (Petr23)
  • Cornelia Funke, autorka předlohy, několikrát navštívila natáčení. Dokonce se kvůli filmu i s rodinou přestěhovala z Hamburku do Los Angeles. (Petr23)
  • Brendan Fraser jako Silvertongue byl pro autorku knižní předlohy Cornelii Funkeovou osobní volba a byl také velkou inspirací při psaní knihy. Jemu také věnovala druhý román z trilogie a poslala mu výtisk s osobním věnováním. Přestože producenti zamýšleli do hlavní role větší hvězdu, přání Funkeové obsadit Frasera nakonec splnili. (FilmFan24)

Související novinky

Teatrální Spider-Man 4?

Teatrální Spider-Man 4?

03.11.2008

Sam Raimi je zpátky. Tobey Maguire je zpátky. Kirsten Dunst je zpátky. James Vanderbilt je z kola ven. Scénáristu Zodiaca, který pracoval na první verzi scénáře, nahradil David Lindsay-Abaire. A to… (více)

Šermíři R. E. Howarda nastupují

Šermíři R. E. Howarda nastupují

13.01.2008

Obrovské zklamání z tržeb Zlatého kompasu (srovnatelné s rozčarováním z vlažného přijetí Superman se vrací, takže se vážně pochybuje o pokračování) a následné urychlené odsunutí Inkoustového srdce … (více)

Reklama

Reklama