Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

honajz 

všechny recenze uživatele

Ne, thajské filmy nikdy nepochopím. I když Tony Jaa je skutečně akční hvězdou par excellence, nad jehož kousky musí žasnout i Jackie Chan. Nejprve sledujeme, jak malý kluk vyrůstá se slonem, slon odejde do buše, vrátí se se slůňátkem, kluk mezitím vyroste, otec chce slona prodat, aby slon pomáhal, ale ukáže se, že kupci jsou pěkní hajzlíci. Ukradnou jim slona, zastřelej otce, syn se vydává zachránit malého i velkého slona a pomstít otce, na chvíli se to zvrhne skoro v bondovku (honičky na člunech, průlety billboardy, vrtulník ohrožující hlavního hrdinu vrtulí), pak se přesuneme skokem do thajské čtvri v australském Sydney a jde náhle spíš o komedii na téma policajti a lupiči, pak zase do toho mafiánská historka... Jako akční scény jsou skutečně excelenetní, mnohé točené na jeden záběr, to zas klobouk dolů - ale když hlavní hrdina pomlátí všechny v patrovém točitém hotýlku a vyběhne do nejvyšší místnosti a s nadouvajícími se svaly a pěnou u úst zařve: "Kde jsou mí sloni?", už je to zas směšné. Takže doporučuji, abyste vynechali cokoliv, co by mohlo zavánět čímkoliv jako dějová linka, jestliže se nechcete naštvat, použijte rychloposuv a užijte si jen těch akčních scén - jen pozor, kdyby se Tony Jaa chystal mluvit, šup, honem stisknout FF! Disk načne protipirát, reklama, trailery na filmy Saw V, Repo, Let's Dance 2, zase reklama, jinak se nekonají žádné bonusy. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa překonává sám sebe. Znovu se můžeme těšit na nespočet kvalitních soubojů, jež jsou tentokrát daleko více reálné než ve všech předchozích filmech. Tony tu používá ty nejšpinavější techniky a kromě muay thai dojde i na zbraně a nějaké to kung-fu. Taktéž příběh mě hodně překvapil, po režijní a scenáristické stránce o stupeň lepší než první Ong-bak a Tom Yum Goong. Tony se tedy osvědčil nejen jako akční hrdina, ale i jako režisér. Vůbec by mi nevadilo kdyby jeho další snímky pokračovaly v podobném duchu. Jen jsem nepochopil proč se to jmenuje Ong-bak 2, neboť kromě názvu a Tonyho nemá s prvním Ong-bakem nic společného. Asi marketingový tah. Myslím, že Tony už se nemusí snažit být novým Brucem Lee, klidně může být hvězdou sám za sebe. A já už se jen těším kdy si téhle thajské mlátičky konečně všimne někdo ze Západu. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Nebýt to první film, který jsem viděl o samotě ve večerních hodinách na mém novém domácím kině, šel bych asi s hodnocením ještě níže, ale takhle si to ti sloni prostě vydupali. Nu což, dostal jsem to, co jsem čekal. Tony Jaa ve filmu předvádí všemožné kreace, které ve mně evokovaly scény viděné ve snímku Chocolate, má více životů než kočka a příběh je na tom asi tak žalostně jako naše fotbalová reprezentace, ale proč ne, místy jsem se i bavil. Ong bak 2 na mě ale působil spíš jako pěkně udělaný videoklip, kde se Tony Jaa opět osvědčil lépe jako herec. Co jsem si naopak užíval, byla ta temná, špinavá a krvavá vizuální stránka filmu, díky níž jsem se na chvilku ponořil do trochu jiného světa, než jsme z jeho předchozích filmů byli doposud zvyklý. Na prvotinu to každopádně nebylo vůbec špatné a jestli se nám Tony v budoucnu polepší, to ví snad jen slon. (7/10) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zpočátku prakticky nezajímal, staral jsem se o to kdy konečně Tony Jaa zase někoho hezky pokope. Je fajn že zatímco u starých Chanovek jsme čekali na jeden ultimátní úder celý film, Tony nám je tady servíruje na požádání. Až si toho už někdy divák přestává vážit a to se vlastně dostávám k hodnocení. Kdybych viděl jako první tohoto Ong Baka neváhal bych jej vynášet do nejvyšších sfér, ale když má člověk tu možnost porovnávat, a já tak činím, musím přiznat že minulé filmy mě dostaly více. Hlavně ta akce v nich byla prostě ještě větší. On Tony Jaa je herec v uvozovkách. Namluví toho asi tolik jako Arnold v Terminátorovi 1 a příběh není taky zrovna žádné eňo ňuňo. 50% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný film s perfektným hercom Tony Jaa v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh, ktorý je aj celkom dobre spracovaný, takže film nemá problém zaujať po celý čas. Akčných scén je tu dosť a ako je to pri tomto hercovi zvykom, tak v súčasnosti nemajú žiadnu konkurenciu. Najviac sa mi páči finálna akcia, čo predstavuje asi tak 15 minút neustálych súbojov alebo bitka na trhu otrokov, ale úplne všetky akčné scény sú na veľmi vysokej úrovni. Som spokojný aj s ich celkovou drsnosťou, pretože sú dobre krvavé a nechýbajú ani polámané končatiny. A tiež sa mi tu veľmi páči, že zatiaľ čo napríklad v Americkom akčnom filme je väčšinou tak jeden odborník a ostatní sú skôr do počtu, tak tento film je plný profesionálov a tak nikomu nie je potrebné pomáhať strihom alebo efektami a preto sa na súboje skvelo pozerá. Ale Tony Jaa sa tu nepredviedol len ako vynikajúci bojovník, ale aj ako dobrý režisér, pretože tento film má aj výbornú vizuálnu stránku. Ale ked´ si tento film porovnám s jeho predchádzajúcimi filmami Ong-Bak a Tom yum goong, tak je určite najslabší, ale vôbec ma to neprekvapuje. Tieto dva filmy sú prakticky také exhibície a tak sú po všetkých stránkach jednoduché, aby naplno vynikol jeho talent. A Ong-Bak 2 je už normálny akčný film s príbehom a réžiou. A daľší dôležitý rozdiel je zasadenie deja do minulosti, čo je značné obmedzenie akcie. Priame súboje sú približne na rovnakej úrovni, ale chýba mi tu to, čo je podľa mńa na oboch filmoch najlepšie ako zneškodńovanie motorkárov, cyklistov, prerážanie ľudí dverami, oknami alebo preskakovanie plotov, áut a podobne. Takže určite je to prvotriedny akčný film, ktorý by si mal pozrieť každý milovník kvalitnej akcie, ale aspoń pre mńa to nie je až taký kult ako Ong-Bak alebo Tom yum goong. 85% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama