Reklama

Reklama

Hra na utrpení

Trailer

Tabitha. Shelby. Lisa. Jsou to dávné kamarádky, každá z nich však kráčí svou cestou. Budou ale sdílet tentýž hrůzný osud, neboť se vrací zdánlivě nevinná událost z jejich školních let, aby je naplnila hrůzou. Cosi – kdosi – chce odplatu: zvrácenou... rafinovanou... výsměšnou, drtivou, vražednou pomstu. Tři ženy a další oběti musejí v kamenné síni, plné vězeňských cel, podstoupit krutý boj o přežití. Kdo bude žít? Kdo zemře? Vše se děje pro čísi zábavu. Scenárista Jake Wade Wall (Stopař) a režisér John Simpson (Mrtvolka) podnikají nový filmový nájezd do říše hororu: ztlumte světla – a zesilte strach. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Podivné. Od začátku do konce. Když už se v prvním příběhu začne něco dít, tak je střih a příběh druhý. Musel jsem se v tom momentě kouknout, zda nekoukám na něco jiného. S utvrzením že ne (bohužel) jsem se konečně setkal s klaunem, na kterém jsem myslel, že je snímek založený. Naivně. Střih, příběh třetí, který je některým chováním postav až komický. No co. Problém ale nastává, když divák zjistí jednu věc. Kouká na film již 50min a vlastně se nic neděje a to co se děje mu v té chvíly nedává logiku. "Logika" přichází až za dalších 10min, kdy se dozvídáme že slečny jsou dávné kamarádky a díky jedné scéně si lze domyslet jak to všechno je. To se potvrdí a člověk jásá, že nyní konečně přijde aspoň pár minut napínavého děje. John Simpson na diváka ale sere a hodí mu tam utíkání před magorem, který má jeden z nejdementnějších smíchů, co jsem slyšel a člověk ztlumuje hlasitost, jelikož se to nedá poslouchat a děsivé to není. Pár keců, nějaká menší "akce" aby se neřeklo a zase utíkáme jinam. Trochu akce a křiku "Néééé", nějaký ten konec a šmitec. Titulky a divák lituje promarněných 80min života. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si z někoho v dětství pořád děláte legraci, tak to s vámi v dospělosti nemusí dopadnout dobře. Na tohle nedbala trojice dívek. Ke svému kamarádovi se kdysi nechovala moc dobře, ten pak skončil v blázinci a ony na něj pak časem zapomněly, jenže on nezapomněl na ně. Den odplaty nadešel a ještě se přitom bude smát jak smyslů zbavený. Další povedený kousek obohatil hororový žánr a pod vedením režiséra Johna Simpsona vznikl horor s hutnou děsivou atmosférou, který hororového fanouška nadchne. Smějící se magor, který nemá jméno, má fakt něco do sebe a jeho převleky a důmyslné pasti, které si na děvčata připravil, jsou opravdu zábavné, nápadité a dlouho se nenatočil horor o pomstě v takto nápaditém stylu. Režisér John Simpson je talent a přeji si, aby natočil více hororů, protože je vidět, že má přehled a nedá se mu nic vytknout. Vcelku neznámé herecké obsazení hraje velmi dobře, vedle Tada Hilgenbrinka, který zde hraje pár minut na začátku, je zde nejznámější Katheryn Winnick v roli Tabithy a Keir O´Donnell, který hraje maniaka. Scenáristé mu nedali jméno a v titulcích je jeho postava uvedena jako The Laugh, což v překladu znamená Smích a jeho postava se celou dobu mrazivě směje, když se mu povede něco zvráceného a pro něj tedy velmi zábavného (to vysvětluje původní anglický název filmu). Je škoda že si tvůrci víc nevyhráli se scénářem, protože finále mohlo být propracovanější, ale i tak je to velmi výrazný počin v oblasti hororu. Já prostě musím dát plný počet i za tu super hororovou hudbu. ()

Reklama

HappySmile 

všechny recenze uživatele

I když člověk často věděl, co bude zrovna následovat, bylo tady i několik překvapivých momentů a napětí tady rozhodně nechybělo. Nejdřív jsem si myslela, že snad půjde o soubor několika hororových povídek, nakonec se ale ukázalo, že spolu tyto příběhy souvisí, nicméně scénaristicky to bylo hodně děravé a pospojování v jeden celek se moc nezdařilo... I tak ale nelituju, hororová atmosféra stála za to. ()

MIMI.kry 

všechny recenze uživatele

Amusement má i lepší chvilky, jeden dva dobré nápady, pár pohlednějších herců a místy i správnou, trestuhodně nevyužitou atmosféru. Zajímavější mi přišla druhá polovina filmu. První polovina filmu včetně klišoidního strašidelného klauna naprosto nezajímavá a tisíckrát omletá. Mnohem zajímavější je ztracená kamarádka, "hotel" ve starobylé vile, eklhaftové zašívání živých obětí do matrací, zhroucená holka v potrhaném triku a strašidelné vězení s množstvím cel na konci filmu. Nejotřesnější na Amusementu je jednoznačně odbytý scénář bez originálního příběhu, podivně poslepované krátké příhodičky a absence základní logiky. Přišlo mi, jako by někdo při vytváření příběhu nějakému amatérskému psavci řekl: "Je to horor, nemusí to dávat smysl, prostě něco rychle sepiš, hlavu si s tím nelamej." A on si nelámal. Takže holka s mobilem v ruce vidí zaměstnance celého od krve před hotelem, kde se ztratili její přátelé a nezavolá na policii, ale tajně tam vejde a jde je na nebezpečné místo hledat. Nebo důvod pro mstu je tu demonstrován naprosto nepochopitelným příkladem (řeknete někomu, že týrat zvířata není legrační a on po vás kvůli této minipříhodě půjde po celej život, dokud vás úplně nezničí? Na konci je ještě jeho důvod k pomstě laxně "dovysvětlen" jednou větou). To je ovšem to nejmenší, film působí nesoudržně a má jedinou myšlenku. Objevují se podivné, naprosto zbytečné postavy, které záhy zmizí, aniž by v lobotomickém, podivně poslepovaném příběhu několika dívek sehráli roli. Nedotažené, odfláknuté, naivní, ještě jednou silně nedotažené, hodně odfláknuté a nedomyšlené, škoda, škoda té atmosféry a jistého potenciálu, který by film při lepší práci přece jen měl. Škoda, že si s příběhy někdo více nepohrál, nevychytal ty originálnější nápady, nezdůraznil je, nezkusil se chvíli nad papírem s tužkou zastavit a trošičku popřemýšlet nad tím, co píše. A v ideálním případě nedal dokonce postavám trochu hloubky a uvěřitelněji rozpracované motivace k určitému jednání. Ještě něco málo k hercům. Ti záporáci občas působili nechtěně směšně až na hraně parodie, jednu chvilku jsem si vzpomněla na Růžového pantera a jeden z jeho převleků. :) Alespoň ostatní herci OK. Poselství filmu však nakonec přeci jen v něčem vidím: posmívat se zdánlivě slabším nebo odlišným jedincům se může šeredně nevyplatit a kdyby si to ti rádoby lepší, VIP osobnosti, co nad zvláštními lidmi ohrnují nos uvědomili, mohlo by být na světě líp. Když už nefunguje etika a empatie, jemnější nátlak na utlačovatele není nad věci, když se to nepřežene. Smůla v tomhle příběhu je jen ten, že údajná šikana tady není vůbec ukázaná, jen nepřesvědčivě zmíněná a pomsta je tudíž neadektvátní i na uvažování a poměry na kritiku přecitlivělého, těžkého psychopata. Byla to vesměs nedotažená blbina, nicméně trošičku pobavila. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Strašidelná byla jen ta část s hnusným šaškem, ale to jen proto, že je od dětství nesnáším. Ostatní byla ukázka toho, jak se dá naškubat hrst osvědčených scén z různých filmů a jak se z nich pak nepodaří uvít věneček, ale hovno. Vizuálně je to sice zajímavé, ale děj žádný, nápad taky ne, nelogiky plná nůše. Takový ten film k úklidu, vaření, žehlení, krátkému spánku, dle výběru a zálib:-) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama