Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch pseudo-dokumentů, kterým máte tendence věřit. A já uvěřil. Alespoň na načas. Možná proto, že v tomto případě nejsou ani tak důležité "autentické" záběry z mučení, kterých je poskrovnu a jsou rozmazané, ale jedná se spíše o sledování samotného vyšetřování s komentářem řady "odborníků". Nebo možná i odborníků. Bůh ví. Prostě mě Dowdie nalomil a já ještě úplně nesrostl. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pásky z Poughkeepsie se mi svého času nějakým záhadným způsobem vyhnuly, TOPka mi navíc poměrně důrazně říkala, že jako nic moc, takže jsem ani neměl chuť ten rest dohánět. Chyba! Dostalo se mi zajímavého filmového zážitku, a ačkoli jsem měl zpočátku docela rozporuplné pocity (moc kecání okolo...), nakonec jsem spokojený. Záběry handy kamery jsou ještě mnohem více "nekvalitnější" než třeba u RECu, no o to realističtější a intenzivnější. Myslet si, že je to opravdový dokument a skutečné záběry (zvlášť ten poslední rozhovor...), měl bych z toho slušnou depresi. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pseudodokument o masovém vrahovi nabízí děsivé pásky s oběťmi (ve skutečnosti jsou spíš děsivě natočené, než děsivé), rozličné rozhovory se zainteresovanými stranami, selhání vyšetřovatelů a rádoby strašidelný konec, co však příliš nevyděsí. Tedy o horror se vůbec nejedná, spíše jde o jakési drama jednoho psychopata. Asi nejsilnějším momentem je okamžik selhání vyšetřujících orgánů... ,,Uděláme dohodu. Nechám tě žít, dokud nemrkneš." ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

No teda...Docela složitý kousek...........Myslím,že jediný (ale fatální)nedostatek tohodle filmu je v tom,že i když se mohl vydat buď cestou"Myšlenek zločince"v trochu jiném formátu,nebo cestou rape´n´gore snuffu alá Reznorův Broken-vydal se střední cestou,která je sice dobře zvládnutá ale v základu divák nechápe její smysl=Proč?Hraje si to na dokument pro TV a kina ale zároveň to obsahuje scény,které by se v dokumentu nikdy neoběvily-Není jasné ,pro jakého diváka je dokument točen a co chce sdělit(?)....Prostě-tenhle formát není uvěřitelný a dodatečně bourá všechno to snažení o reálnost nahrávek=Divák ví,že je to jen hra na realitu.......Kdyby tvůrci odhodili nedotaženou dokumentární formu a přidali normální dramatickou linku-mohl z toho vylézt opravdu dobrý film o sériovém vrahovi.....Nadruhou stranu,kdyby se tvůrci nebáli dojít v dokumentárnosti až na samou dřeň a pojali to celé např jako studijní materiál pro specializované vyšetřovatele FBI-Mohli by vlastně naprosto bez cenzůry ukázat všechno to co zde jen slibují a naznačují mimo záběr(a co já jako správný fanda filmových úchyláren chci vidět)-A do toho prostřihy s komentáři odporníku z FBI-kteří by rozebírali jednotlivé aktuální motivy pachatelova jednání-by tomu celému dodávaly punc opravdového dokumentu,který není určen pro běžného občana a k nám se dostal jen jakousi náhodou.....................Ty vrahovy nahrávky jsou zde totiž po většinu času opravdu reálně vypadající a jsou skoro srovnatelné s už zmíněným Reznorovským Broken ..a mě to může urvat srdce,když vidím všechen ten krvavý potenciál ustupovat zájmům jakéhosi nesmyslnéhoTV/kino dokumentu :) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Poslední dobou lačním po hororech. Nejdřív to bylo Saw VI, pak Paranormal Activity, Pokoj 1408 a teď The Poughkeepsie Tapes. Pseudodokument o sériovém vrahovi se vleče a věčné prostřihy mezi strojenými a trapně působícími rozhovory a mezi "autentickými" páskami, na kterých není poznat, jestli to v záběru je noha nebo nacistická armáda, nejsou nikterak působivé. Vizuálně, zvukově, technicky... Přesto je tu něco, co se dostane pod kůži. Myšlenka, že i když je tohle fikce, že zrovna teď tam venku někdo takový je a zrovna teď mučí nebo vraždí bezbrannou nevinnou lidskou bytost. Po troše úvahy tedy zvyšuji ze dvou na tři. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Herečka Stacy Chbosky má obě ruce zdravé a kompletní. Efektu pahýlu ruky bylo dosaženo za pomoci triku se zeleným plátnem a rukavicí. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama