Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěném domě naleznou detektivové stovky videokazet, zachycujících mučení a vraždy obětí neznámého, výjimečně sadistického únosce a masového vraha… (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda... tenhle pseudodokument o jednom " z nejhorších sériových zabijáků", který si všechno točil na video a chtěl to ukázat světu, postrádá atmosféru a navíc jde jasně vidět, že vše je zahrané. Navíc... vrah, který si všechno natáčí určitě nebude používat porouchanou kameru z roku 1,2 ... většinou totiž vůbec nevíte, co se před objektivem kamery odehrává. Jo a brutální? Kurva kde? Vrah se v brutalitě očividně moc nevyžívá, když vždycky uhne kamerou... neztrácejte s tím čas, raději se znovu mrkněte na Blair Witch.. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Tak to mi dalo dost zabrat! Snímek je zpracovaný jako policejní případ a brutální nahrávky jsou tak proloženy rozhovory o policejní a soudní práci. Alespoň občas se tak vymaníte z drsných a šokujících záběrů, jejichž autenticita je vyšponovaná na naprosté maximum. Jako skutečné záběry ze sklepa, ne jen film. Má důvěra v cizí po shlédnutí zase o něco klesla. U záběrů se opravdu tajil dech a několik mi jich rozhodně na čas uvízne v hlavě. Opatrně proto s pouštěním tohoto snímku, trpkne u něj jídlo v ústech! Naopak jestli se chcete nechat filmem vyděsit, PT vás jistě nezklame. Podobným filmem na principu šokující brutality je Zvrácený, nebo pseudo-dokumentární horrory Záhada Blairwitch a Rec. Alternativa: Irreversible, Blair Witch Project, [Rec]. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Šílená blbina, která nefunguje ani jako horor, ani jako dokument a bohužel se jí v žádném případě nedaří působit ani jako věrohodné složení psychologického profilu neznámého pachatele. Největším problémem je ale slabá, velmi slabá, funkčnost tohoto snímku jako celku. Hororová home made pasáž je kamerovější než kamerová, nepřesvědčivě vyprávěná, příliš skoková a zcela selhávající ve spoustě momentů. Dokumentární rovina slouží jen jako hloupá klička, kterou se tvůrci snaží vysvětlit co že to právě ukázali. Ačkoli se tyto dvě části vzájemně podpírají, nijak se nedoplňují a nejsou ani příliš soudržné. Nejzajímavější částí tohoto pseudofilmu tak zůstává závěr, kdy nebezpečí nepominulo, ale pouze se přesunulo, přičemž zanechalo zcela nezpochybnitelný otisk na svém původním působišti. Konceptuálně slušný film, který však působí příliš uspěchaným dojmem. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatický snímek, ale mám dvě velké výtky: 1) Na to, jak se divákovi odzačátku doslova tvrdí, co uvidí za nechutnosti a zvířectva, se nakonec na páskách objeví násilností a dokonce i psychického teroru žalostně málo. To fyzické násilí je dokonce snad v polovině záběrů mimo kameru - což může být fajn, ale ne v tomhle druhu hororu. 2) Několik herců (asi každý čtvrtý) v dokumentární části jsou silně nepřesvědčiví. Největší WTF byl asi přehrávající úchylný patolog, kolega detektiv se taky trochu zapomněl v jiný kriminálce a poslední rozhovor (nebudu spoilerovat, ale má to být jakoby vrchol filmu) je taky zcela nedůvěryhodný. ... Ale jinak relativně zajímavý film, slabší povahy může dost rozhodit a ten koncept filmu (moderně natočený dokument x amatérské video) je taky pěkně vymyšlený... i když bohužel nefunguje tak dobře, jak by měl, a ke konci i příběhově trochu hapruje. (6/10) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mhmm. Poslední dobou lačním po hororech. Nejdřív to bylo Saw VI, pak Paranormal Activity, Pokoj 1408 a teď The Poughkeepsie Tapes. Pseudodokument o sériovém vrahovi se vleče a věčné prostřihy mezi strojenými a trapně působícími rozhovory a mezi "autentickými" páskami, na kterých není poznat, jestli to v záběru je noha nebo nacistická armáda, nejsou nikterak působivé. Vizuálně, zvukově, technicky... Přesto je tu něco, co se dostane pod kůži. Myšlenka, že i když je tohle fikce, že zrovna teď tam venku někdo takový je a zrovna teď mučí nebo vraždí bezbrannou nevinnou lidskou bytost. Po troše úvahy tedy zvyšuji ze dvou na tři. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • V jednom televizním zpravodajství zazní, že na západní straně Hudsonu v Poughkeepsie došlo k dalšímu zabíjení. Poughkeepsie je pouze na východní straně Hudsonu. (Rollo_Tomasi)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama