Reklama

Reklama

O dívce, která proskočila časem

(festivalový název)
  • Japonsko Toki o kakeru šódžo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho všedního dne se dívce Makoto stane ve školní laboratoři fyziky velmi zvláštní příhoda. Po této příhodě Makoto zjišťuje, že umí cestovat zpátky v čase. Schopnost vrátit se v čase s sebou nese velké výhody a radosti, ale jak si Makoto později uvědomuje, bohužel i starosti. Ovlivnění minulosti totiž neovlivní jen její život, ale i životy ostatních lidí a zejména přátel, na kterých jí záleží. (Asgy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k faktu, že jsem sledoval v angličtině, bylo to trochu komplikované a proto nedávám plné hodnocení. Vlastně je to "holčičí" film, o vztazích a uvědomování si pocitu lásky, doplněný sympaticky chaotickým "skákáním" v čase (už jen proto, že někdy je třeba víc pokusů, abyste dosáhli toho, co chcete). Každopádně nelituji, že jsem sehnal originální DVD. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Proč já se do těch anime zas a znova pouštím, když vím, že mě to téměř pokaždé nebaví. K tomuto filmu jsem se dostal díky zajímavému sci-fi názvu, ale nakonec jsem hodně zklamán. Nebavilo mě to, nezaujalo mě to a celkově se mi to skoro vůbec nelíbilo. Ten příběh je tak divně poskládaný a ani hlavní hrdinka si mě nedokázala získat. Ocenit tak můžu jen ten nápad s cestováním časem, ale jinak to zpracování bylo na můj vkus nepovedené. 30% ()

Reklama

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Když se ve filmu má cestovat časem, očekávám velkou story (řekněme o záchraně světa nebo aspoň Sáry Connorové). Ale tady si hlavní hrdinka, která vlastně není ničím výjimečná, jen díky cestování časem užívá několik hodin karaoke a jezení pudinku. Sorry, ale i šestnáctiletá devčata by si ve filmu určitě dovedla vymyslet lepší způsoby, jak využít cestování v čase. Vidím tu promarněný potenciál, tohle je vlastně taková nedomrlá love story teenagerů, která místy nudí. Ale animace prostředí je opravdu krásná. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

"Time waits for no one." Zábavný a zároveň smutný romantický příběh o cestování v čase se sympatickými postavami v čele s hlavní hrdinkou, krásným soundtrackem a pěknou animací, který zdařile dokazuje, že každé sebemenší rozhodnutí, každá nevinná drobná změna v minulosti dokáže vyvolat lavinu. Velmi příjemné překvapení. 10/10 ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po většinu snímku jsem byl zatížen faktem, že jsem viděl dřívější film vzešlý ze stejné předlohy. Nakonec mě anime verze přeci jen získala, ale zdaleka ne natolik. Co bych tomuhle vytkl (kromě obvyklých animeprvků typu, hlavní hrdince po každém skoku snad vždy něco spadne na hlavu) je nevěrohodnost a nelogičnost. Důvod cestovatele časem je naprosto zcestný, stejně jako důvody dalších postav, hlavně... no, je to zase ten cestovatel. Prostě, tenhle film to sice bere z jiného konce, má svoje silné momenty i silné stránky, ale dokonalost... to ne. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Snímek byl prvním výhercem nově zavedených Cen Japonské akademie, a to v kategorii Nejlepší animovaný film v roce 2007. (NGP)
  • Snímek vyhrál v roce 2006 cenu Grand Prize v kategorii Animace na Japan Media Arts Festival. (Shley)
  • Film vyhrál cenu Gertie v kategorii Nejlepší animovaný celovečerní film na 39. ročníku Sitges International Film Festival of Catalonia. (Shley)

Reklama

Reklama