Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zábavná show, která ukazuje vědu z té vtipnější stránky. Je možné chodit po hladině bazénu naplněného pudinkem? Lze tavit sklo v mikrovlnné troubě? Jak daleko dojede nemocniční vozík poháněný minimaxem? Vynalézavé zničení karavanu a ohnivý výbuch v každém díle zaručeny! (oficiální text distributora)

Recenze (142)

borec999 

všechny recenze uživatele

Koho nenapadli otázky typu: Po zjedení čoho prd najviac smrdí?  Dá sa chodiť po pudingu alebo trebárs horčici?  Akou rýchlosťou treba kopnúť loptu aby sa roztrhla? Čo všetko sa dá zistiť z rozboru vlasov človeka? Mňa a určite aj viacerých áno a tento seriál nám na tieto a ďalšie podobne bizarné, ale svojim spôsobom zaujímavé otázky odpovedá. Richard Hammond sa do podobnej relácie ako moderátor veľmi hodí a jednotlivé pokusy, či skôr experimenty boli pre mňa pútavé a hlavne veľmi zábavné. Oddychový seriál, pri ktorom ak budete dávať pozor tak sa môžte dozvedieť niečo totálne životu nepotrebného ako napríklad že po pudingu sa naozaj dá chodiť. 80% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Gah, originální název dává více najevo, co se bude dít na obrazovce. Má to s Top Gearem více společného než jen Hammonda. Zatáhne, pobaví a vše nenuceně. A je jedno, jaký máte k tématu vztah. Jako jo, pár manipulací tu bylo. Nebo něco český voiceover zvoral (chodit po custardu je prý chodit po hořčici, tststs). Ale převážně má pořad i svou informativní hodnotu, podobně jako u TG. Najdou se “úchylné části”, ale proti klonům věciček ze země zapadajícího slunce jako Fear Factor je to jak katolický kněží. IIRC hlavně kde “potrápili” ty experimentující vědce. Mnoho jiných pokusů končilo výbuchy a slušnými. Ovšem nejlepší části jsou ty jako ze SSSR s tekutým dusíkem a kyslíkem, i český překlad adoptoval ten ruský přízvuk. :D ()

Reklama

Judy24 

všechny recenze uživatele

A zase - Britové to rozjeli ve velkém stylu, se spoustou prapodivných (ale tolik britských!) vtipů a tentokrát i experimentů. Na Brainiac jsem se koukala ráda. Byla to docela zábava sledovat, jak lítá vzduchem všechno co se jim zrovna zachtělo atd. Ale co se mi líbilo nejvíc, byly ty průzkumy (co je nejkyselejší?) a rubriky typu - Věci, kterými můžete proběhnout. Brainiac si prostě dělá srandu z vědy a možná, kdyby si jí dělal o něco méle stupidněji (a to mám ráda britský humor!) a o něco více ekologicky, dala bych mu bodů víc. Takhle je to prostě hraní si dětí, které dostaly kupu peněz. 60% hlavně za nápady, styl pořadu a některé rubriky a moderátory. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Několik zajímavých nápadů nemůže zachránit tento praštěný pokus o solidní vědeckou zábavu. Pokusy, které teatrálně zabíhají někdy až do trapné absurdity vážně nejsou potřeba vysílat pro širokou veřejnost. Pro děti celkem stravitelné, avšak ne příliš vhodné pro výchovu (pokusy s trhavinami, apod. - i když možná lepší napřed to vidět v televizi, než to hned zkoušet naostro). Zkrátka nic moc 25% = 1/5 ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Prakticky všechny pokusy jsou k ničemu, ale je sranda na to koukat, pokud tento pořad neberete vážně. Někdy překvapí nějakým zajímavým pokusem, jindy je to nuda, občas dobré seriály (pokusy otevřít trezor - nakonec se to pomocí tanku Leopard a přímému zásahu z jeho děla povedlo) a hlavně spousta zničených karavanů. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama