Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Klay 

všechny recenze uživatele

Ta hromada skvělých soubojů nemůže úplně zastřít dějovou pustotu za kterou se skrývá nejjednodušší myslitelná revenge šablonka a pocit, že by se to dalo celé odvyprávět v průběhu 20 minut. Dobře že jde o minisérii, dívat se na to v kuse, tak je to určitě za 3*. Takhle vás aspoň s každým započatým dílem znovu okouzlí stylová animace a bitky krvavější, než ty z Kill Billa. 70% EDIT: S odstupem zaokrouhluju hodnocení dolů. Afro samurai až příliš stojí na zpracování, a kromě vzpomínek na hezké obrázky ve mně nic nenechal. Stařičký Ninja scroll taky dějově neoslní, ale i přes archaický vizuál je mnohem nápaditější, dynamičtější a hlavně zábavnější. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Příběh který je plochý jak prkno a zaobalený do surového obalu z krve a hromady usekaných končetin. Není to nic osobního, prostě jenom pomsta - krutá a nesmlouvavá. Prolínání hlavní dějové linky a flashbacků z minulosti je také hodně zajímavé. Animace a hudba je dost unikátní záležitost. Navíc je tam i několik momentů u kterých jsem si říkal, jestli tohle myslí vážně (RoboAfro, Jinno jako medvěd/ Darth Vader). Ve výsledku jsem z toho měl pocit pocit, jako bych se koukal na animovanou napodobeninu Tarantinova Kill Billa, ale s jedním zásadním rozdílem. Zatímco u hraného filmu na mě všechna ta krev stříkající jako vodotrysk a "cool" souboje v kterých herci překonávají lidské možnosti působí dost hloupě (což je také hlavní důvod proč se nemůžu střízlivý a "nezhulený" dívat na japonské hrané akční filmy) a prostě mě to tak nějak brání tomu abych se do filmu ponořil u anime tenhle problém evidentně nemám. Takže jsem se nechal unést touhle šíleností a nechal se strhnout atmosférou. Nakonec i příběh překvapil pár zajímavými zvraty a finální pointa a rozhovor Afra a Pistolníka mě i přiměl k zamyšlení. Kdyby nebyl Afrův "imaginární kamarád" tak nesnesitelně ukecaná figurka a kdyby byly dialogy okořeněné nějakými opravdu peprnými dialogy, pak bych tomu napálil 5*, ale takhle jen 8/10. ()

Reklama

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá kresba a drsňácký hlas Samuela L. Jacksona. Jediné klady tohoto anime. A to je zatraceně málo na to, jaké to posbíralo hodnocení. Příběh je slaboučký a vystačil by tak na jednu epizodu Kenshina nebo Champloo, kterými se údajně inspiroval. Nenajdete tu jediný charakter, který by vás něčím zaujal.(Když nepočítáme ukecaného parťáka. Jeho osudy jsem sledoval převelice pečlivě. Od prvního okamžiku, kdy se objevil, jsem se modlil za jeho smrt.) Pokud vás na 125min dokáže zabavit chlápek, který prostě jde a vraždí vše, co mu přijde do cesty, je toto anime pro vás. U mě to bohužel nefungovalo. // Nejoblíbenější postava: Není // 30% ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Hodne povrchni postavy a banalni pribeh vas u teto OVA jen tak neudrzi, to spise pomerne velke mnozstvi souboju kde se krvi nesetri. Dabing je perfektni a graficka stylizace se mi tez hodne libi ale opravdu mi tady chybi vetsi hloubka a silnejsi vztah alespon k hlavni postave ovsem to se ani po dvou hodinach me nepodarilo. Jsou to slabsi ctyri hvezdicky. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

Děj je úplně debilní, ale chápu, že tvůrce chtěli revenge storku plnou akce, takže si vymysleli vykonstruovaný blábol o vrazích prahnoucí se za čelenkami a snažící se získat tu s číslem jedna. Bohužel ani neni příliš jasné proč. Žvatlá se tu něco o tom, že číslo jedna je prakticky Bůh, ale nijak víc se to nerozvede. Protagonista je prázdný a všechny interakce mezi postavami jsou nudné. Dialogy jsou vyloženě špatné. Postavy neustále říkají, že něco udělají a pak se o to pokusí a nic z toho. Jen samotný Afro nic neříká. Nijak se tu nepracuje ani s legendou či mytologií. A samotné fighty na tom nejsou lépe. Vlastně mi to přijde dost nepřehledné. Postavy dělají hop a sek, pak následují záběry na to, jak z těl prská rudá. Anime animace je hnusná a uznávám její opodstatnění jen tehdy, kdy má mýt show stovky dílů a nelze se zdržovat s vizualizací. Afro Samurai má ale dílů 5 a obsah nijak nevynahrazuje ten obrazovej kýč. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama