Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Celkem pohodová komedie, která nasadí slušné tempo a tváří se jako slušný snímek, který nejen že půjde dokoukat, ba dokonce zvládne i pobavit. Bohužel se tak (alespoň u mě) nestalo - zápletka slušná, ale spíše pro dvacetiminutovou povídku, než pro celovečerní film. A ani poměrně hvězdné obsazení to nespraví. Přesto mě trochu mrzí fóbie místních hodnotitelů k české produkci. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Vím, že "nevím, co tím chtěl básník říci" je již poněkud otřepané. Mně se však tato fráze líbí a navíc při sledování některých filmů mi často vytane na mysli. Ano, tento je jedním z nich... Nevím, jestli má mít děj o třech větvích nějaké poselství. Třeba se nám autoři snažili naznačit, že když jsme ženatí a vyrobíme si dítě bokem, můžeme si vybrat buď manželku, nebo milenku, nebo je šoupnout do jedné domácnosti a žít s oběma. Pokud se však snažili pouze pobavit (což bude zřejmě trefa do černého), tak je to dost žalostný pokus... Z herců se mi líbil akorát Hádek a jeho autoritářský fízl a tradičně dobrá Vilhelmová, obzvlášť ta "bílá". Malátný by měl raději zůstat u té muziky, do herectví by kolegům fušovat neměl... 30% ()

Reklama

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

...Komedie bez přívlastků? Tragická, zoufalá, pitomá, ubohá, levná, trapná....... Ano je řeč o té lehké oddychovce s vyhroceně imbecilní zápletkou, ještě horšími dialogy a neskutečně plochýma postavama. Malátný běží o život. Kéž by po cestě někdy zdechnul. Kolibřík je vážně je pecička na kupičce z hoven. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se vydal do kina opět na nějakou tu českou komedi a musím říct že na české poměry to celkem ušlo a já se zas po delší době docela i zasmál..Ostatně tomu napovídala i atmosféra v kině, kde se lidé stále něčemu řehtali, no, spíše tedy ženy:-) Kdo poznal některé situace na vlastní kůži, tak nejspíš i ví, o čem je řeč, a v postavě Michala Malátného (gynekolog Michal Goldberg) se možná i tak trochu viděl. Snímek měl docela kvalitní herecké obsazení, zaujala mě zejména krásná Vilhemka ve své dvojroli nejprve jako manželka, ale jinak uťápnutá intelektuálka, Jana, podruhé jako krásná milenka imagí à la Kleopatra, jinak redaktorka časopisu, Klára, tak trochu stylizovaná jako žena vamp. Dále třeba Iva Janžurová (matka Jany), Kryštof Hádek (směšný tupý policajt, který je nakonec i lidský) nebo v menší roli Pavel Landovský s jeho "Co chcete, chlape:-)"!? Naopak zklamali Luděk Sobota (stále stejný exot, i když se snažil hrát přece jenom trochu civilněji), Michal Malátný (do filmu se prostě nehodí), bizarní kartářka (to byla fakt síla), televizní redaktor Pavel Weiss (co ten tady?) a Pavel Bém (no comment), ti všichni tam podle mého neměli co dělat. Komedie plná slovního a situační humoru ze života. Jinak až na těch pár hereckých výkonů je to spíš sotva průměrný a ve své podstatě i strašně jednoduchý film bez nějakého složitého děje (velký propletenec milostných vztahů). Špatný nápad film určitě nemá, ale převážně stále se opakujícími a chabě provázanými scénami a situacemi začne po chvilce nudit a ztrácet tak na zábavnosti. Některé scény byly opravdu přehnané až trapné, byla to vlastně taková směsice nebo spíše jakási návaznost na dnes už klasické české filmy jako Svatba jako řemen nebo třeba Básníky. Snímek tedy doporučuji spíše ženám. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Michal Malátný jako zpěvák a ústřední člen kapely Chinaski? Ano, rozhodně ano. Michal Malátný jako herec v hlavní roli celovečerního filmu? Ne, ne, ne a snad už nikdy více. Další česká komediální katastrofa, zasmál jsem se jen jednou, když naše přední česká herečka Janžurová zvolala "kurva", jinak je to děs a hrůza, od odpadu to zachraňuje jen hudba, Tatiana Vilhelmová coby tmavovlasá milenka Klára a sympatický Kryštof Hádek. Nechápu, jestli herci jako Janžurová, Javorský, Hubinská a Stivínová mají zapotřebí hrát v takových nehorázných pičovinách. A že v nich hraje prezidentův patolízal, trapný Sobota a ještě trapnější Landovský chápu velmi dobře. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama