Reklama

Reklama

Poté, co v roce 2012 došla ropa, nastala katastrofa a po světě se toulají jen skupinky těch, co apokalypsu přežili. Jedna z nich se usadila v opuštěné nemocnici, ale v patách má hordu nelítostných kanibalů. V hlavní roli amerického hororu Michael Madsen.  Píše se rok 2012. Došla ropa, zhroutil se celosvětový systém, dosavadní společnost zanikla. Žijí jen nepočetné tlupy lidí, kteří se toulají světem a hledají pro sebe útočiště. Bohužel ale existuje i početná skupina fanatických kanibalů, kteří loví všechny, co apokalypsu přežili. Americký horor režiséra Marka Younga vypráví o jedné ze skupinek lidí, která se usadila v opuštěné nemocnici. Bohužel však právě sem dorazili i kanibalové. Kdo z nich přežije? V hlavní roli Michael Madsen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kurňa po zhlédnutí tohoto kousku jsem taky pocítil kručení v břiše. Bohužel děj samotný mne moc nenasytil, protože nebylo čím. Přece jenom jsem očekával solidní postapo film, ale dostalo se mi jakéhosi vyvařeného výtažku ze smradlavých bot Michaela Madsena. Ten dle tvůrců měl být ústřední postavou a místo toho si ani nestačil pořádně ohřát svou prdel před kamerou. Už za tenhle podfu(c)k dávám bod z průměru dolů. Celý snímek je navíc „obdařený“ kupou opravdu hloupých dialogů, žánrového klišé jenž je nám podáno místy neskutečně otravným způsobem. V určitých momentech se mi film líbil, zvláště když docházelo na postupné vybíjení obyvatel nemocnice, či se na place objevil starý mazák Vinnie, ale zbytek herců – žádný zázrak. Taky s vytvořenou atmosférou to bylo dost na štíru, tedy alespoň v první polovině, v té druhé došlo nakonec přece jenom k mírnému zlepšení a dokonce se musím přiznat, že jsem se přestal i nudit. 40% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměrná celkem příjemná podívaná na jeden večer. Film má sice podle mě stupidní scénář s ropou, představoval bych si lepší katastrofu. Ale o to moc ani nejde zmíní se o tom jenom na začátku takže to ani moc nevadí. Hlavní hrdinové zavřený v nemocnici(jak originální pro horor:-))bojujou proti velkým drsným hovadům. Je takové zábavné jak hlavní hrdinové jsou vyhladovělý chudinky co vypadaj jako kdyby nedokázaly žádnou práci a hlavní hajzlové jsou nabouchaný hovada. Nicméně film je takový příjemnější spestření, není to nic co by se muselo vidět a taky se na to rychle zapomene, ale nakonec proč ne. ()

Reklama

Andersis 

všechny recenze uživatele

No jo no. Víte co se stane v roce 2012? Nechcípneme jako v Emmerichově 2012, ale dojde benzín. Čekal sem nákou řezbu, ale nedstal sem ji. Moji oblíbenci Madsen a Jones se ve filmu nevyskytovali skoro vůbec. Madsen se oběvil max na 5 min a Jones na 10. Jinak pěkně debilní konec který přímo nesnáším. Člověk který je naprosto obyčejný se najednou nalíčí jako Arnold v Komandu a stane se z něho lovec a ještě k tomu je to ženská. Několik nesmyslných záběrů, logika chátrá. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Levné post-apokalyptické béčko, kde se apokalypsou stalo vyčerpání zásob ropy, předpokládám, že film si objednal OPEC, jiné vysvětlení pro tak za uši přitažený důvod konce civilizace mne nenapadá. Pominu-li tenhle OT námět tak toho taky moc nezůstane, skupinka těch hodných přeživších bojuje proti těm zlým, kteří se údajně pár let či snad měsíců po tom strašném třesku, kdy byla vyčerpána poslední kapka ropy stali kanibaly a nosí oblečky jako pravěcí lovci lebek, asi proto, aby případným obětem připadali dostatečně zlí, na diváka pak čeká i jeden opravdu "nepředvídatelný" zvratek, Madsen se sekerou a konec ve stylu Ramba. Za několik hezkých máchnutí sekerou uděluji usmolené dvě. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptické filmy obľubujem a už od začiatku som vedel, že v Tooth & Nail sa nesklamem. 4,2 milióna USD v dnešnej dobe dobe nie je rozpočet, s ktorým by sa v kinematografii dalo skákať vysoko a tak sa na niektorých veciach zákonite muselo šetriť. Najciteľnejšie to odniesli interiéry a exteriéry - celý príbeh sa odohráva v približne troch miestnostiach niekdajšej nemocnice, ktorú hlavní aktéri opúšťajú iba zriedkakedy, zdevastovaný svet tvorí jedna vyľudnená ulica, lemovaná niekoľkými opusteným automobilmi a v tomto ohľade sa Tooth & Nail príliš nelíši od tematicky trochu podobného Seagalovho prepadáku Against the Dark (2009), ktorý však pohltil dvojnásobne väčší rozpočet a dopadol podstatne horšie. Potešila ma účasť Vinnieho Jonesa a Michaela Madsena v roliach kanibalov, zvyšok barbarskej tlupy tiež pôsobil dosť divoko a tvorili ho samé ťažké váhy (casting na tieto postavy asi prebehol vo wrestlingovom klube) a v závere došlo aj na nejaké menšie krvipreliatie. Ak by som hľadal nedostatky, tak tých by sa tu našlo dosť, o to mi však v tomto prípade nešlo, takže som bol s Tooth & Nail celkovo spokojný. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama