Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá Stáňa (K. Pollertová) se vypravila do hájovny Kopidlanských (J. Vala, M. Hynková a T. Juřička) pro vajíčka. Tam ale nedorazila a domů se nevrátila. Je zahájeno pátrání, které však končí tragicky. Holčička je nalezena v lese zavražděná a její pes Hektor, který ji doprovázel, je postřelený. Zločin uvede do pohybu rozsáhlou pátrací akci, kterou vede kapitán Vízek (L. Munzar). Čas pracuje pro vraha, na straně kriminalistů stojí dlouholetá zkušenost a znalost místních poměrů… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Mě přišlo, že to bylo mnohem delší, než je uváděná stopáž. Asi to bylo tím, že tady není nic napínavého nebo něco zamotaného. Dokonce tu chtěli odvézt pozornost na něhoko jiného. Ale udělali to až příliš okatě, takže muselo být hned jasné, že ten to být nemůže. Námět byl dobrý a herecké obsazení taky. Škoda jen, že tomu chybělo více šťávy. Mohlo to být mnohem zajímavější. ()

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Nenudil som sa, keď som to sústredene sledoval; keď moja divácka koncentrácia poľavovala, prestávalo ma to aj baviť a dostával som sa do stavu, ktorý popisuje Rosalinda. Zážitok z tejto inscenácie si teda zrejme divák musí "odpracovať". Prekvapuje ma, že v r. 1981 bola na obrazovku pustená zápletka s pedofilom. Riešenie je tak trochu poirotovské (vzdychanie vyšetrovateľa nad tým, aké je všetko nejasné, vzápätí ale nasleduje zhromaždenie podozrivých a suverénne usvedčenie - "vyveštenie" - viníka). Neboli tu nutné extra oduševnelé herecké výkony, ktoré (preto?) nedopadli ani najhoršie, rozpaky vyvoláva iba výstup predstaviteľa vraha v momente, keď jeho postavu usvedčia a zatknú. Nechutne televízny obraz, inak ale slušné, prinajmenšom priemerné krimi, takže hodnotím za *** a zvažujem i ****. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace o brutální vraždě malého děvčete, kterou vyšetřuje kapitán v podání Luďka Munzara. Podezřelých je hodně, napětí houstne. Atmosféru umocňuje krásné podzimní protředí lesa, ve kterém se z velké části snímek odehrává. Hudba Marty Jiráčkové mě hodně připomínala alkoholickou léčebnu v Tažných ptácích (ta křídlovka hlavně) a dobré byly i různé chorály nebo jiné chaotické zvuky/ruchy. Škoda, že tento její počin byl její jediný. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Detektivka i po těch letech od natočení má určitý potenciál napětí. Vrah do poslední chvíle nejasný. To odtajnění a la Poirot, kdy se v rodinném kruhu sejde celá herecká sestava, aby policejní důstojník teatrálně sdělil všem motiv a potažmo jméno vraha, působí v českém kontextu směšně. Neoslnilo ani neurazilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Studiové pojetí se mísí v lesem, alespoň se tedy nejedná jen o studiovou kriminálku. Nicméně ani to jí na bůhví jaké kvalitě nepřidává. Luděk Munzar je sice výborný a i jiné herecké výkony jsou kvalitní, ale jinak se film táhne poněkud podivným nedetektivním způsobem. Nemůžu si pomoct, a to nejsem odborníkem na kriminálky ani detektivky, ale vše až moc závisí na výsleších, kriminalisté toho sami vyšetří jen málo. Ostatně, konec o tom také svědčí. Podezřelí byli všichni, asi aby to bylo zajímavější, ale dramatičnost tomu chyběla opravdu hodně. Soví hnízdo se rozpadlo, asi vlivem větru a deště, kterým přece komunisté za každých okolností poručili. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama