Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

JFL 

všechny recenze uživatele

Mnohými fandy asijských akčních filmů dlouhá léta netrpělivě vyhlížené setkání Jackieho Chana a Jeta Liho na stříbrném plátně skončilo jako bizarní aktualizaci devadesátkového fanboyovského mokrého snu "Mistr kickboxu". ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

K americkým filmom, v ktorých hrajú azijské akčné hviezdy som veľmi skeptický. Nech sa aziati predvedú akokoľvek, nič to nezmení na fakte, že volant drží hollywood. Tak tomu je i teraz. Pýtam sa otázku. Aké by to mohlo byť, keby mal ten film aspoň o trochu menej debilný scénár ? Ano, kľudne to mohol byť vinikajúci film. Pri úvodných titulkoch zaplesá radosťou srdce každého fanúška kung-fu filmov, vo filme je kopec odkazov na filmové klasiky a Jackie Chan a Jet Li (ten je ako Opičí kráľ dokonalý) pod taktovkou Woo-Ping Yuena frčia na plné obrátky takmer ako za mlada. Aziati odviedli svoju robotu na jednotku. Amíci zreciklovali čo sa dalo, pridali ktomu kopec (slušných) efektov a vytvorili neznesiteľne klišovitú i keď neškodnú rozprávku (nezamýšľal to niekto ako paródiu?). Back to Hong Kong. (6/10) ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jasně... Připouštím, že je celý film originální jen minimálně. Nadruhou stranu jsem ale ráda, že můžu říct, že to u tohohle filmečku vůbec nevadí! Jackie Chan (já toho chlapa miluju!!!) je v roli věčně opilého mistra dokonalý, velmi dobře mu sekunduje mlčenlivý Jet Li a když na to přijde, tak ani Michael "Shia" Angarano nebyl vůbec špatný. Film je plný monumentálních bojových scén - zvláště pak souboj mezi Jackiem a Jetem by se dal nazvat "soubojem dvou kung-fu bohů" s dokonale honosnou hudbou... Věřte mi, na ten prostě nezapomenete! Kromě tohoto souboje je tu však i mnoho a mnoho dalších, které vás možná nedostanou na kolena, ale alespoň vám nedovolí nesledovat je. Film je také plný nádherných záběrů, ať už jsou to nádherně zelené poletující listy nebo sněhově bílé květy višní, které kontrastují s temně černou oblohou. Poslední dobou mám pro čínské bojové umění slabost a tenhle příběh (nebo chcete-li velmi temná pohádka) je ho plná... Mně se to prostě šíleně líbí!!! ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem se podivoval nad tím, proč zrovna Rob Minkoff, ale jak to začalo jet v lajně Nekonečného příběhu, zalitoval jsem, že mi není dvanáct, protože pak bych jej rozhodně docenil. Ten film vlastně vznikl kvůli jediné scéně, která je ale zbytečně přetažená a ty zbylé se vám vykouří z hlavy se závěrečnými titulky. Minkoff je pouze suchý rutinér, který vrší jeden hezký obrázek za druhým, ale nic z toho. Děj toho moc nevyřeší a Yuen Woo-Ping se bez drátů už taky neobejde. V asijské produkci by to byl souboj dekády, takhle jsem necelé dvě hodiny koukal na pohádku, která děcka moc nepobaví a dospělé nenadchne. Aspoň že to uběhlo obstojně. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Občas je to sice spíš komediální taškařice, než-li solidní akční kung-fu snímek, ale Jackie Chan hraje opilce s takovou chutí, že se na něj nelze nezlobit. Pánové dokazují, že se stále umějí skvěle ohánět a i když je mnoho záběrů (především pak celá Mytologie) a scén jako přes kopírák z Pána prstenů, celek je natolik sympatický a upřimný, že je člověk ochoten i při tomto průseru přimhouřit oči. Občas bych si možná představoval méně létání a více solidní akce, ale člověk nemůže čekat od východních borců to co se běžně dělá v Evropě, potažmo v US. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jméno hlavního hrdiny, Tripitikas, je odvozeno od jména Tripitaka, mnicha, kterého doprovázel Opičí král v klasickém románu "Cesta na západ". (SG-1)
  • Většina postav je přebrána z čínské mytologie a dobrodružných příběhů. Lu Yan je duchovní svatý. Nefritový generál je vládce nebe z čínských bájí. Opičí král je postava z epického příběhu ze 16. století od Wu Cheng Ena. Zlatý vrabčák by mohl být narážkou na Zlatou vlaštovku - postavu, již v řadě filmů studia Shaw Brothers ztvárnila Cheng Pei Pei. Bělovlasá démonka pochází z knihy Lianga Yushenga, "The Bride With White Hair", která se dočkala jak několika filmových zpracování (The Bride With White Hair, The Bride With White Hair II, Bai fa mo nu chuan), tak seriálové podoby z roku 1986. (SG-1)
  • Jackie Chan se při natáčení filmu po dlouhých 30-ti letech pracovně sešel s věhlasným režisérem a choreografem Woo-Ping Yuenem, jenž na konci 70. let nastartoval Jackieho kariéru legendárním snímkem Drunken Master. Další zajímavostí je, že stejně jako v Drunken Masterovi, i zde Chan používá styl "opilého kung-fu". (Vojcl)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama