Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky jsou přesně tak akorát, ale to hodnocení co tady vidím, si tento film podle mě určitě nezaslouží. (58 %) Al Pacino a Robert De Niro je dobrá dvojka, ale to co potápí tento film je docela zdlouhavý, unavující a děravý scénář, který si dává opravdu načas a docela dost si s divákem hraje, což určitě není na škodu, ale jen když se to umí ovládat. Nemůžu říct, že by mě film nebavil. Jen je to čistý průměr, ve kterém dvojka Pacino a De Niro zvládá svojí úlohu na jedničku, ale zbytek je břečka. Ten film možná nemá budoucnost, možná proto, že podobných věcí se tu už potkalo dosti, ale i tak rozhodně ta hodina a půl u něj nezamrzí. Jenže, když sleduji filmy, kteří mají padesát procent na krku a je to fakt nuda a hrůza a utrpení na to koukat, tak mě docela mrzí, že právě tento film je na tom podobně, protože co se mu vytknout nedá, docela to všecko svižně odsejpalo, a De Niro div si hubu nezavařil tím jak každou chvíli někoho fuckoval. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

De Niro z Pacinom sú veľkí herci, aj keď dokopy merajú ledva cez 3 metre. Ale práve ich spojenie ukazuje, že je mylne sa domnievať, že kvalita hercov vždy určuje veľkosť filmu. Mnohokrát sme boli svedkami presného opaku. Musí to ťahať scenár. Ktorý tu pokulhával a angažovanie 50 haliernika z In da Club to určite z bryndy nevytiahlo. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer ak nie podpriemer...Righteous Kill sklamali. Hrozný scénar, réžia a taktiež technické prevedenie... tradičné charizma hlavných predstaviteľov niekam uniká, asi to bude zlým vplyvom prostredia. Na oko seriózna krimi, vo vnútri skazený Avnet. Známe tváre potešili, avšak nemôže byť úplne všetko postavené na hercoch. Tie "zmyselné dialógy" a slovné hračky mi vybili dych...5/10 3* zo súcitu k "dôchodcom"... ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Jsem si naprosto jistý tím, že se mi tvůrci snažili tímto filmem sdělit něco opravdu důležitého. Dělali to ale tak těžkopádným způsobem, že mě podivně kaleidoskopický děj přestal v podstatě zajímat, a z celé záležitosti si odnáším jediný silný a emocemi nabitý dojem- Carla Gugino tady vypadala naprosto kouzelně. Zážitek to byl v tomto ohledu sice silný, zároveň si ale myslím, že původním cílem snímku bylo něco úplně jiného, jenže já nevím co, nehodlám po tom ani pátrat, a trochu mě děsí, kolik kvalitních herců je zapotřebí k natočení něčeho tak chabého. / Poučení: Pro krásu se vyplatí necelých sto minut trpět. (Určeno obdivovatelům Carly Gugino) ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

  • Al Pacino si odnesl nominaci na Nejhoršího herce v hlavní roli na Zlatých malinách. (Petr23)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama