foto

Alan Blumenfeld

  • nar. 4.9.1952 (67 let)
    Rockville Centre, New York, USA

Biografie

Alan Blumenfeld je americký filmový a divadelní herec, kterého asi nejvíce proslavila role ze seriálu HRDINOVÉ (2. a 3. série), kde hrál telepata Mauryho Parkmana, otce Matta Parkmana. Blumenfeld si zahrál v mnoha známých seriálech, ale jen malé role: KROK ZA KROKEM, GILMOROVA DĚVČATA, BEZE STOPY, CHIRURGOVÉ, ADVOKÁTI, WALKER, TEXAS RANGER, MARTIN, DIFF´RENT STROKES atd. Dále si zahrál v několika filmech: KRUH, PATOLOGIE, ROLNIČKY KAM SE PODÍVÁŠ, ZNÁ JÍ JAKO SVÝ BOTY nebo třeba TEN KLUK JE POSTRACH 2.

Blumenfeld také nadaboval Glottise v kultovní videohře Grim Fandango od LucasArts. V současné době žije v L. A., stále je aktivní v divadle, filmu a televizním herectví. Také učí herectví na Pomona College v Claremont, California.

Iker..

Herecká filmografie

Filmy

2019 1BR
2017 A Midsummer Night's Dream
Pinsky
2016 Ophelia
2015 Ward of the State (TV film)
2013 Hot Guys with Guns
2011 Oliver's Ghost (TV film)
2010 Anderson's Cross
2008 Oprávněné vraždy
Patologie
2007 Pandemie (TV film)
Vražedná chůva (TV film)
2006 Curt's Brain
Starší syn
Televizní hrátky
2005 Callback
Zná ji jako svý boty
2003 Deep Toad
Nikdo se nic nedozví
Velké dítě Dickie Roberts
2002 Kruh
2001 Před svatbou ne!
2000 2gether (TV film)
1999 After Romeo
Jackie's Back! (TV film)
1997 Dinner and Driving
Kozy, kozy, kozičky
1996 Rolničky, kam se podíváš
1995 Barefoot Executive, The (TV film)
Dillinger and Capone
Postrach (TV film)
1994 Flintstoneovi
Svátost manželská
1993 Perry Mason: Případ zrádného rozhlasového moderátora (TV film)
Vraždící posedlost (TV film)
1992 V náručí vraha (TV film)
Černý pás
1991 Payoff (TV film)
Ten kluk je postrach 2
1990 Instant Karma
Láska v Seattlu (TV film)
Temná strana měsíce
1989 K-9, můj přítel se studeným čumákem
Night Life
Super sázka
Vražda v Central Parku (TV film)
Zmrzlý na kost
1988 Nitti - Neústupný (TV film)
Zátah na Boulevardu Sunset (TV film)
1987 Konkurenti
Vnitřní vesmír
1986 Pátek třináctého 6: Jason žije
1985 Badge of the Assassin (TV film)
1983 Válečné hry

TV seriály

2020 Jednotky vesmírného nasazení (TV seriál)
Mark a Mallory jedou do Washingtonu (E03)
Start (E01)
2019 Carol's Second Act (TV seriál)
Sick and Retired (E08)
2016 Huangovi v Americe (TV seriál)
Hi, My Name Is... (S02E20)
Bosch (TV seriál)
Noční oběť (S02E03)
2015 Murder in the First (TV seriál)
Bruja Blanca (S02E09)
Twenty-Fifteen (S02E01)
Shameless (TV seriál)
Rite of Passage (S05E05)
2014 Murder in the First (TV seriál)
Burning Woman (S01E04)
2013 Castle na zabití (TV seriál)
Přísně tajné (S06E03)
Arrested Development (TV seriál)
Smashed (S04E09)
2012 Doteky osudu (TV seriál)
2010 Famílie (TV seriál)
Odložené případy (TV seriál)
Bunny na útěku (S07E12)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Řezník Jekyll (S10E23)
2009 Vražedná čísla (TV seriál)
Pátý člověk (S05E20)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Slepé střevo navíc (S10E09)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Smetánka (S02E11)
Hrdinové (TV seriál)
Eris quod sum (S03E07)
Světlo zmírá (S03E06)
Andělé a zrůdy (S03E05)
další epizody (4)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Inkvizice (S05E13)
2007 Dirty Sexy Money (TV seriál)
The Watch (S01E09)
Hrdinové (TV seriál)
Příběhy s poučením (S02E09)
Čas nic nespraví (S02E07)
Bojuj, nebo uteč (S02E05)
2006 Smith (TV seriál)
Chirurgové (TV seriál)
Kdo jsem (S03E04)
2004 Century City (TV seriál)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Za hlaholu zvonů (S04E11)
Larry, kroť se (TV seriál)
The 5 Wood (S04E05)
JAG (TV seriál)
Tábor Delta (S10E07)
2003 Gilmorova děvčata (TV seriál)
Rozluč se, Gracie (S03E20)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Kdo se směje naposled (S03E20)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Meat Me in Philly (E14)
Gilmorova děvčata (TV seriál)
Vejce nadivoko (S03E06)
2001 Lovci netvorů (TV seriál)
Philly (TV seriál)
Loving Sons (E09)
Blown Away (E06)
Tempus Fugitive (E04)
další epizody (4)
Strážkyně zákona (TV seriál)
V tajných službách (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Finally! (S05E22)
Sabrina's Got Spirit (S05E21)
2000 Takový je život (TV seriál)
1999 Soudkyně Amy (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
Felicity (TV seriál)
Možná už zítra (TV seriál)
Pomsta - s.r.n. (TV seriál)
Advokáti (TV seriál)
Checkmate (S02E23)
Nemocnice Chicago Hope (TV seriál)
Wag the Doc (S05E03)
Pohotovost (TV seriál)
Zlomek vteřiny (S05E02)
1997 Advokáti (TV seriál)
The Means (S02E08)
Murder One (TV seriál)
Episode 15 (S02E15)
1996 Champs (TV seriál)
Modrý Pacifik (TV seriál)
Život s Rogerem (TV seriál)
1995 Bless This House (TV seriál)
Hudson Street (TV seriál)
1994 Boys Are Back, The (TV seriál)
Monty (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Kids (S04E15)
1993 Dave's World (TV seriál)
Diagnóza vražda (TV seriál)
Policie New York (TV seriál)
Walker, Texas Ranger (TV seriál)
1992 Flying Blind (TV seriál)
Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
Martin (TV seriál)
Room for Two (TV seriál)
1991 Brooklyn Bridge (TV seriál)
Krok za krokem (TV seriál)
The Commish (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Sláva je když (S01E16)
1990 Marshall Chronicles, The (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál) - herec, a.z.
The President's Coming! The President's Coming! Part 2 (S05E26) - a.z.
The President's Coming! The President's Coming! Part 1 (S05E25)
1989 Free Spirit (TV seriál)
Life Goes On (TV seriál)
Roseanne (TV seriál)
Five of a Kind (S02E06)
1988 Day by Day (TV seriál)
Just in Time (TV seriál)
Murphy Brown (TV seriál)
Beauty and the Beast (TV seriál)
Fever (S01E18)
1987 CBS Summer Playhouse (TV seriál)
The Golden Girls (TV seriál)
A Piece of Cake (S02E25)
1986 Matlock (TV seriál)
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Valerie (TV seriál)
Pásmo soumraku (TV seriál)
Take My Life... Please! / Devil's Alphabet / The Library (S01E22)
The Golden Girls (TV seriál)
Second Motherhood (S01E19)
1985 Growing Pains (TV seriál)
I Had Three Wives (TV seriál)
Měsíční svit (TV seriál)
1984 Na zdraví (TV seriál)
Coachova láska, 2. část (S03E07)
Rodinná pouta (TV seriál)
Lady Sings the Blues (S02E18)
1982 Fame (TV seriál)
Remington Steele (TV seriál)
1981 Cagneyová a Laceyová (TV seriál)
Poldové z Hill Street (TV seriál)
1979 The Facts of Life (TV seriál)
1978 Diff'rent Strokes (TV seriál)

Dokumentární

2013 Crystal Lake Memories: The Complete History of Friday the 13th

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky