Reklama

Reklama

Hlavní postavou je idealistická, romantická a nesobecká Jane (K. Heigl), věčně obětavá společnice svých kamarádek – nevěst, jejíž vlastní štěstí je ovšem v nedohlednu. I když – zamilovaná vlastně je. Jenže do svého šéfa, který se do vztahu dvakrát nežene a do svatby už vůbec ne. Tedy jen s Jane... ale to ona ještě netuší. Jane se vždy skvěle starala o druhé, horší už to bylo s péčí o ni samotnou. Celý život se snaží, aby učinila druhé šťastné a sedmadvacet „družičkovských“ šatů v jejím šatníků to jasně dokazuje. Jednoho večera Jane zničeně pendluje mezi dvěma svatebními oslavami na Manhattanu a v Brooklynu a v patách jí je otravný novinář Kevinem (James Marsden), který píše články o svatbě, i když by se radši věnoval něčemu serióznějšímu. Kevin cítí, že článek o Jane – coby svatebním maniakovi – je výborný materiál. Ale mezi Jane a Kevinem to zrovna dvakrát nejiskří. Spíš naopak. Kevin se vysmívá tomu, co je pro Jane tak důležité – tedy svatbám, což vede k tomu, že ti dva se pořád hádají. Už tak těžký večer ještě zhorší příchod Jeniny mladší sestry Tess (Malin Akerman), do které se okamžitě zamiluje George (Edward Burns), onen Janin šéf, se kterým měla Jane v plánu zůstat celý život. Jenže z ničeho nic Tess zaúkoluje svou vždy ochotnou sestru, aby naplánovala další svatbu – její a Georgovu. Ale city Jane k Georgovi vedou k šokujícím odhalením… a možná k začátku nového života... Lehká romantická komedie už úspěšně vstoupila do filmové distribuce například v Austrálii a stala se nečekaným hitem. Důvodů je hned několik. V hlavních rolích se objeví vynikající herci Katherine Heigl (Chirurgové, Zbouchnutá), James Marsden (X-men, Kouzelná romance) a Edward Burns (Zachraňte vojína Ryana, Prázdniny). Hlavní hrdinka svým naturelem připomene Bridget Jonesovou, ale v daleko laskavějším a zároveň bojovnějším provedení. Scénář pochází z pera autorky úspěšného filmu Ďábel nosí Pradu a režisérkou je Anne Fletcher (Lets Dance). Ve filmu 27 šatů navštívíme svatbu v kovbojském, bikinách a nebo třeba indických sárí. A to vše na nejrůznějších a často velmi obskurních místech. Zároveň se ale setkáme s hrdinkou, která i přes všechnu tu parádu vnímá svatby jako magické okamžiky v životě dvou lidí a snaží se pro jejich štěstí udělat maximum. I v tom je síla jedné z nejlepších romantických komedií poslední doby. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (313)

buldock 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je typický příklad toho , jak nemá vypadat romantická komedie. Jedná se o klišovitý , infantilní , trapný , scénáristicky velmi slabý a režisérsky ubohý odvar , který omílá již stokrát viděné a neoriginální témata , která jsou ke všemu ještě hrozným způsobem natočena. Vydržel jsem jen díky velmi dobré Katherine Heigl , která drží celý film nad vodou , ale pro příště by si měla lépe vybírat scénář a režiséra. Suma sumárum: těžká nuda. Film: 44% ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Za 27 Dresses nestojí Judd Apatow, ale partička holek –- režisér je ženská, scénář vzešel od ženský, hlavní hrdinka je taktéž ženská. Proto není film další Zbouchnutou ani Superbad, což se ostatně dalo čekat, ale on selhává dokonce i jako regulérní romantika tknutá komedií. Proč? Protože 27 Dresses vlastně filmem vůbec není. Není v něm ani kousek vypravěčství, je to celé vystavěné přes vyakcelerovaný úvod, zvolnění ve 2/5 děje, vystřízlivění ve 3/5, spousta opakujících se deja vu ve 4/5 a náběh do happy endu v 5/5, přičemž po celý čas provází postavy emocionální pády a vzestupy dle toho, zda jsou hlavní (ty nejprve padají a poté vzestupují), nebo vedlejší (ty nejprve vzestupují a poté padají). Taktéž dialogy fungují na bázi hovořících – pokud hovoří chlap s chlapem, je z toho konflikt, pokud ženská s ženskou, je z toho drbárna a ještě konflikt, a pokud chlap a ženská, je z toho zakuklená láska a opět konflikt. Jistě, k romantickým komediím musí člověk přistupovat s vědomím, že i v té nejhorší je něco z té nejlepší a obráceně, jenže na tomhle filmu je originální opravdu jen ten jeho název. Radost mi udělala pouze Kačka Heigl - nehorázně sexy oduševnělá blondýna, taková Pamela Anderson s posunutým IQ o 30 up, dokonce i skvěle hraje, když člověk uváží, do jakých peripetií ji film vrhá. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stokrát recyklované nic. Pokud vám nevadí, že všechno, naprosto všechno, dialogy, zápletky, vtipy, dokonce i klišé jsou vykradené z jiných, lepších filmů, pak jste ten, komu je dílo určeno. Přidejte jalové herecké výkony necharismatických protagonistů a silně přepálenou stopáž a film vašeho srdce je tady. Hezké záběry z Manhattanu a z Central Parku pak už nic nezmohou. What color is that - vomit? ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné a nepřekvapivé. Ale od podobných filmů skoro nelze čekat nic jiného a právě tohle dělá ty filmy. Navíc, právě proto to nemůže zklamat. A když na to koukáte ve čtyři ráno, protože nemůžete spát, tak vám to prostě sedne. Zaujme minimálně zajímavým obsazením (hodně nepříjemná sestra hlavní hrdinky nebo její kamarádka v parádním podání Judy Greer, Marsden mi konečně nebyl protivný, jen ten Edward Burns je stále nemastný neslaný, ale ten už asi jiný nebude). Dokonce jsem se i několikrát zasmál. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Romantika, která ničím nepřekvapí. Od začátku tušíte, jak se bude příběh věčné družičky Jane oblečené do 27 šatů na svatbách vyvíjet. Praktikované heslo "Co je v domě, není pro mě" půvabnou Jane "Zbouchnutou" Katherine Heigel napadá vždy, když se jenom podívá na svého šéfa Georga (kupodivu výrazný je jenom hlas Edwarda Burnse). O tom že neskončí v náručí svého nadřízeného ji definitivně přesvědčí životní zásady měnící mladší vypočítavá sestra (Malin Akerman), která za ní právě přijíždí do New Yorku a s "Panem Georgem Dokonalým" se setkává...Aby toho všeho nebylo dost, na scénu vstupuje vlezlý novinář Kevin (přirozeně výrazný James "Cyclop" Marsden), píšící do novin pod pseudonymem sloupky o svatbách. Samozřejmě přeskočí jiskra a...Závěr filmu nabídne kouzelné vyznání lásky a originálně pojaté závěrečné titulky. To pravé dojetí romantikou se ale nekoná. Bohužel. Na to je všechno až moc nalinkované a předvídatelné. Všechno už tady kdysi bylo - možná trochu jinak, dozajista i lépe, ale bylo. Ale i tak - hlavně kvůli ústřednímu hereckému páru Heigl(-ová) a Marsden a zvláště jejich pěveckému číslu na baru kdesi v Balíkově, dávám poctivé 3*. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Když jsou Jane a Kevin v baru, v pozadí hraje hudba Joshe Kelleyho. Josh Kelley je manžel Katherine Heigl. (ČSFD)
  • Poté, co Jane (Katherine Heigl) Kevinovi/Malcolmovi (James Marsden) u sebe doma udělá přehlídku družičkovských šatů, povídají si. Jane má přitom nohy položené na konferenčním stolku. Kevin ji při rozhovoru nečekaně vyfotí, načež se Jane zarazí, nohy sundá a na stolek odloží sklenici s vodou. Při dalším záběru z dálky má Jane ale nohy opět položené na stolku a sklenici v pravé ruce. (Anyk)

Reklama

Reklama