Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když tři vojáci (V. Dyk, A. Háma a K. Hádek) zběhnou a ukryjí se ve zřícenině starého hradu, ani jeden z nich netuší, co je čeká. Vejdou dovnitř a vida: uprostřed největšího sálu stojí dlouhý stůl a na něm spousta vybraných pokrmů. Hladoví vojáci nejdřív strnou, ale potom se rozzáří a vrhnou se na ně. To už ale vcházejí tři dívky (L. Černíková, T. Pauhofová a I. Frühlingová), které mají zakryté tváře a nabízejí jim, že mohou na hradě v pohodlí a bezpečí zůstat, ovšem pouze pod jednou podmínkou – musí s nimi strávit jednu jedinou noc a během ní nesmí jejich závoj ani o kousíček poodhalit. Noc uplyne a ráno stojí dva z vojáků na nádvoří. Jsou z kamene – takový byl trest za nesplnění podmínky. Zadaný úkol splnil pouze Jakub (V. Dyk). Od jedné z dívek, nyní už vysvobozené princezny, za to dostane sokolí pírko. Pírko to není samozřejmě obyčejné, ukrývá v sobě tři životy. Inu, mít k tomu svému ještě tři životy navíc, kdo z nás by něčím takovým dokázal pohrdnout? (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (220)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

EDIT: Ach ten začátek. Těšila jsem se na tři princezny a přišly tři.... záclony? Kostymérku bych třískla do palice. Ještě ke všemu vysoké Frühlingové vyčešou kokrhel na hlavě. Táňa to taky schytala. To už neumí udělat ani pěkně princeznovský účes bez nějakých visících hadrů z drdolu?___ Tři životy jsou slabší než Anděl Páně. O hodně. Ale stále to patří v pohádkové tvorbě posledních let k nadprůměru. Vojtěch Dyk je hrozný sympaťák a jako hrdina se hodí. Víc mi vadila ona "panna v nesnázích." Nemastná neslaná, i když tmavší verze byla lepší. Pohádka je to milá s krásnými exteriéry a nejvíce zabolí až ten blesk na konci. Ano, meč je vodič, ale jak ten blesk oběhnul věž... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak si myslím, že Jirka Strach prostě pohádky neumí, že to není jeho parketa. Být kratší, líbila by se mi z jeho pohádek tak Probuzená skála a druhá půlka Šťastného smolaře. A už asi tuším, proč mne tak nebral, jako mé kolegy a známé, Anděl Páně. U této pohádky jsem měl chvílemi pocit, že koukám na Princeznu ze mlejna. Voják, místo Élišky kovářovic napohled vyžilá dcera, podobné kulisy... Některé amatérské herecké výkony a podivné repliky. Táňa Pauhofová jako vždy dřevěná. Scénář zbytečně natahovaný. Jak je u Stracha zvykem, dokonalá výprava a kulisy, dokonce opět podzemí, ale jen samotná výprava nenahradí chybějící a potřebné ingredience. Kýčovité scény - proč? A na pohádku až moc smyslných a erotických narážek (Jak chcete dítěti vysvětlovat, že se vojáci nesmějí zakletých dívek na loži dotknout?), navíc nahotinka v jezeře mi v pohádce přijde už moc. Naprosto zbytečná scéna. ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Základním kamenem nového Strachova filmu je nutnost uvědomit si, že toto není pohádka... Když na film budete nahlížet pouze jako na odpočinkovou podívanou, nemůže vás zklamat tak jako když od ní budete očekávat pohádkový příběh... Strach umí točit, o tom žádná – lokace i obsazení je perfektní, stejně tak příjemný feeling...ale... dřív než se stačí rozehrát nějaký zajímavý děj, je konec... film uběhne rychleji než divák stačí zaregistrovat cokoliv zajímavého či zábavného... a hudba Miloše Boka v pozadí je opět (stejně jako v Anděl páně) na velmi vysoké úrovni, nicméně do filmu se takřka vůbec nehodí (což je u filmové hudby řekl bych zásadní problém...). Celkově tedy více než rozpačité - **1/2 ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trochu to skřípe v pojetí některých postav, protože poručík je nižší důstojník od slova po ruce a rozhodně to není týpek, co bydlí na hradě a má kolem sebe skoro armádu. Ale jinak docela příjemná pohádka se sympatickou dvojicí Dyk-Cíl a spoustou fotogenických destinací. Možná to ale chtělo přitlačit třeba na humoru, protože takhle se divák soustředí na to, že ta hlavní slečna je úplně o hovně. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Zvláštní pohádka, která v sobě něco má, kvůli čemu ji nemůžu zavrhout jako mnoho českých novodobých pohádek. Prostě má svou vlastní atmosféru, která se nepodobá žádné pohádce, kterou jsem v poslední době viděla. Přitom má děj jednoduchý jak facka a ten Dyk je vážně taky na facku, ale nechápu, proč se místním chlapům nelíbila Anička, mně připadala krásná. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se ve skanzenu Veselí kopec, na hradě Helfenburg, v Českém Krumlově, Lipnici nad Sázavou, Mochově u Klatov, Čimicích, skanzenu Veselý kopec, Rejštejn - Huťská hora, Čertovo jezerno na Šumavě, Prášily a Anníně. Sídlo zlého poručíka bylo na vodním hradě Švihov. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Aničku před proměnou a po proměně hrají dvě osoby - sestry Lucie a Petra Molnárovy. Zajímavého napětí, které mezi oběma dvojčaty vzniká díky jejich částečné stejnosti a částečné rozdílnosti, využil režisér Strach také ve filmu Santiniho jazyk (2011). Tam Lucie a Petra naopak ztvárňují sestry, které jsou zpočátku považovány za jednu osobu. (Ak.žena)
  • Při pádu Aničky do Čímického jezírka je vidět odtržená ruka, která padá za ní. (Allster)

Reklama

Reklama