Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že presladené a nereálne romantické filmy, to nie je nič pre mňa. Ale reálna romantika zo života s poctivou psychológiou postáv, bez nejakých ťažko uveriteľných zvratov, to vždy môžem. Po výbornom Núdzovom východe s C. Winslet, tu je niečo z podobného súdka a s takým hereckým esom, akým je J. Phoenix, som si film nenechal újsť. Celý film je trošku v pochmúrnom duchu, obraz s vyblednutými farbami, ale aspoň zopár úsmevných momentov tu je. Pobavila ma tanečná Phoenixova vsuvka na diskotéke, hotový robocop... Najviac si cením to,ako sa tento film výrazne odlišuje od sladkých romantických filmov, akých ročne vznikajú desiatky. V kútiku duše dúfam, že si J. Phoenix rozmyslí svoj odchod a vráti sa k filmu, pretože by mi fakt chýbal. Takmer každý film s ním je zážitok. 80%. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, první půl hodinu jsem ještě jakž takž držela, ačkoli jsem si připadala jako pes proti srsti hlazený. Po půl hodině jsem si při stálém, jen trochu méně pozorném, sledovaní začala pročítat zde zarchivované komentáře, abych zjistila, zda-li má vůbec cenu ve sledování pokračovat. Pár z mých top twenty vyvolených, soudě podle hodnocení i komentů ,není daleko pocitu, jenž jsem měla po dané půlhodince já. Jenomže kopa dalších zdejších si troufla zasypat film hvězdami (a já si při pohledu na téměř půlnoční oblohu říkala, kde všechny jsou...) a názory, z nichž mi sem tam skoro připadlo, že je film naprosto fenomenální průkopnický počin v oblasti romantického melodramatu, jen já to nevidím. Tak fajn, řekla jsem si, rozhodnuta prokopat se další částí stopáže tohoto kousku a třeba v něm i dané něco? najít. Hledala jsem. Až do 73 minuty. Pak už jsem to fakt vypla. Ano, tento film je svým způsobem mimořádný, nestává se totiž často, abych něco nedokoukala do závěrečných titulků. A za to jedna symbolická, víc jsem jich na té noční obloze beztak nenašla. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

"Nikdy neopouštějte toho, kdo vás miluje pro někoho, kdo se vám líbí, protože ten, kdo se vám líbí, vás opustí pro toho, koho miluje." Přesně tímhle citátem se asi inspirovali autoři tohoto snímku. Alespoň já jsem odcházel z kina s danou pointou, která ve mně zanechala smutný a tísnivý pocit. Určitě by byla věčná škoda pro světový film, kdyby Joaquin Phoenix opravdu praštil s hraním, on vévodí hereckému obsazení a odvádí opravdu vynikající výkon. Gwyneth a Vinessa představují příhodné protiklady, ale přece jen za Joaquinem mírně zaostávají. Vinessa se mi víc líbila jako Joshova zlá přítelkyně ve 40 dnech a 40 nocích. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $3,149,034Tržby Celosvetovo $14,746,486║ Príbeh veľmi dobre rozohraný, obsadenie tiež dobre vytipované(Phoenix, Paltrow), len neschopnosť režiséra vyždímať niečo viac robí z filmu len príjemný a vo svojej podstate dramaticky smutný priemer. /60%/ ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatně zpracovaný snímek o člověku, kterého láska snad umí jenom trestat a další ukázka toho, že chlapi touží po blondýnách, ale většinou skončí u brunetek, nebo jak se to říká. Láska nedokáže jen těšit, ale taky strašně bolí. Jakkoli je tento snímek spíše pochmurný, a štěstí a radost těžko hledají cestu k divákovi, je hodno obdivu jeho zpracování. Hlavně co se týká barev. Tento film bych pasovala na zlato - černý, třpytivý s nádechem modré. Tohle prostě nešlo nevnímat, je to skutečně nádhera. A herecké výkony všech hlavních představitelů jsou úžasné. Snímek vás vtáhne a nenechá vás vydechnout, možná vám připomene i vás samotné. Kolik z nás už chtělo druhé, pro které jsme mnoho neznamenali, a nejenom proto, že milovali jiné, zkrátka jsme pro ně nebyli ti praví. A jak nás to trápilo. Dokonalá práce po všech stránkách. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama