Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Joaquin Phoenix je opravdu zajímavým hercem. Ze začátku mi tu byl celkem nesympatickej, ale pak jsem ho začal chápat a přál jsem si, aby se mu dařilo. Celý film provází příjemně civilní výkony všech zůčastněných, což v kombinaci s hnusnym počasím dělá film dosti "hmatatelně" uvěřitelným. Já se nenudil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takovy vlastne nicim zajimavy a nic noveho neprinasejici romanticky drama, na ktery se ale celkem dobre kouka, protoze je slusne natoceny a obsazeny. Pribeh je ale jinak dalsi variace na vztah mezi chlapem a zenskou, kdy on ma pritelkyni, ale mysli na jinou, ktera ho ale bere jako kamose a taky nekoho ma. Proste typickej vztahovej film. A vlastne se tu ani nic jinyho nedeje a ke konci uz filmu precejen dochazi dech, protoze proste nema co nabidnout. A i ten konec je takovej lehce pitomej. Aspon, ze tu je silna herecka sestava v cele s Phoenixem, kterej hraje takovyho lehce rozsrackovanyho typka, pak tu je problemova sousedka v podani slusny Paltrow a sympaticka Shaw. Nekde sem cet, ze ve filmu bude odvazna scena s Gwyneth, jestli si teda film bude nekdo poustet kuli tomu, tak upozornuju, ze to je jeden zaber na jedno prso z dalky. Celkove sice dobre natoceny a zahrany drama, ale nic extra. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

SPOILERy! Hovoril som si, že to môže mať len tri konce. Cynický happy end (?), kde by odišiel s Michelle, ublížil všetkým ostatným, a odo mňa dostal plnú pálku. Tuctový smutný koniec, keď by ho Michelle nechala a on spáchal samovraždu, alebo to proste zabalil, čím by celý film degradovali o triedu nižšie. A potom ten zrealizovaný smutný happy end, ktorý bol svojim spôsobom pekný a vlastne aj originálny. Lebo slovami klasika; Len blbci majú šťastné vzťahy. A som s tým vlastne spokojný a pri flaške červeného by som možno išiel ešte aj vyššie. Ale len ten prvý koniec by bol ozajstná udalosť. Čo sa týka mňa, Sandra je príťažlivejšia fyzicky, aj povahovo, ako nejaká zdrogovaná hysterka z vyššej triedy. A bolo to teda napísané tak, že to nebola láska, ale crush, aj keď si hlavný hrdina myslel opak. Alebo bola Michelle len naozaj tak plochá. 85%, Phoenix jeden z naj výkonov kariéry, ústredná melódia krásna. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Vždycky se nechám překvapit tím, jaké druhy filmů lze schovat pod žánrové označení romantická komedie. Protože tohle je v případě Joaquina Phoenixe regulérní příprava na Jokera, aneb jeden z jeho mužských nestabilního mentalního zdraví. V případě Gwyneth Paltrow a Vinessy Shaw jde jen o protiklady. Není to něžný film, ani k zasmání, je to film z kolekce odpozorováno ze života. V situacích velmi realistický, v životních volbách také, ve finále snad dojemně naivní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12miliónovTržby USA $3,149,034Tržby Celosvetovo $14,746,486║ Príbeh veľmi dobre rozohraný, obsadenie tiež dobre vytipované(Phoenix, Paltrow), len neschopnosť režiséra vyždímať niečo viac robí z filmu len príjemný a vo svojej podstate dramaticky smutný priemer. /60%/ ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • James Gray uviedol, že Gwyneth Paltrow ho inšpirovala k napísaniu scenára, keď sa s ňou stretol na večierku a ona nariekala, že všetky jeho filmy sú príliš mužské. Preto napísal tento film a postavu Michelle, aby jej to vyvrátil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama