Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco komediálnějšího, tím víc mě tak silné drama překvapilo. Téma zázraku, je samo o sobě dostatečné, tady ale ještě přidali příběh muže, podle nějž mu už ani zázrak nepomůže. Navíc v tomhle filmu jde spíše o víru v život, než v zázraky. Luke Wilson je lepší než obvykle, do role se vážně vcítil. Mark Pellington už dřív dokázal, že s atmosférou problém nemá. Tady má na pomoc ještě úžasný výběr hudby. Náznaky patosu tady jsou, ale nikdy se naplno neprojeví, což je u takového filmu rozhodně potěšující. Tenhle film je zkrátka moc příjemným překvapením. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Luke Wilson je herec, kterého osobně mám hrozně rád. Jakmile jeho vidím na plátně, okamžitě je radost na ten film koukat. Má takovej ten přírodní odér, kterého se člověk nedokáže zbavit, ani ho získat, prostě ho musí mít v sobě. A ať on hraje jakéhokoliv člověka, pokaždé na něm vidím, že si tu roli užívá. Stejně jako v tomto filmu, kde se tváří jako zapřísáhlej ateista, ale ne všecko se zdá tak, jak vypadá. Spíše drama než komedie, s velice zajímavým nápadem, která mně na konci filmu přinutila uvěřit. A to je na ní moc sympatické. ()

Reklama

fmash

všechny recenze uživatele

„Akvíí, akvíí, esperaméé!!“ Až se budu chtít po nedělním obědě poblejt, zase si pustím přehrávaný ochotnický dabing na čétédvojce. A to jsem myslel, že to na dvojce bude s titulky. Nu což, takhle si můžu poznamenat, že příjemně působící úvod s hudbou Eels dává tušit poklidnou zábavu, i když podle posledních deseti minut se nejspíš jedná zároveň o prvoplánovou věroučnou selanku. Jojo, naděje nás zachrání. Prostředek jsem si nechal ujít a udělám to nejspíš i příště. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Chvíľu mi trvalo než som si pred pár rokmi zvykol na "nového" Jima Carrey-ho. Nebolo to jednoduché ani s Luke-om. Každý náhľad kamerou na mimiku jeho tváre (a že ich teda nebolo málo) sa mi v očiach spájal s očakávaním niečoho humorného. Nehovorím, že som sa pár krát nezasmial, no dráma je dráma. A keďže sa nepovažujem za odporcu zázrakov, má odo mňa táto milá snímka 4 hviezdy. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Krásny film z nádychom melanchólie a skutočnej strany nádeje. Luke Wilson hrá podľa mňa neprekonaateľne. Tento film má zaujímavý príbeh, ktorý treba pozorovať so srdcom na dlani aby ste ho pochopili a aby sa vám doňho zapísal. Dej je síce pomalý, lenže ak máme cítiť to, čo cíti hlavný hrdina, musí byť pomalý. Dokonale sa s Henrym empaticky scítite. Veľmi pekné 90% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama