Reklama

Reklama

VOD (1)

… ale víra uzdravuje.  Asi pětatřicetiletý uzavřený muž Henry Poole (Luke Wilson) koupí domek ve čtvrti, kde kdysi vyrůstal. Nezáleží mu na ceně a nevadí mu ani poněkud zanedbané stavení. Jediné, o co mu jde, je být sám. To se mu však příliš nedaří, neboť prosakující vlhkost na jedné z jeho zdí vytvoří skvrny, které panbíčkářská sousedka Esperanza (Adriana Barrazaová) považuje za zázračné zjevení Ježíšova obličeje. Proti Henryho vůli se na jeho pozemek začnou sjíždět věřící lidé z okolí. Muž je přesvědčuje, že se žádný zázrak nekoná, avšak marně: kdo se totiž „posvátné“ zdi dotkne, je zázračně vyléčen ze svých neduhů. Týká se to i „němé“ holčičky ze sousedního dvorku Millie, s jejíž matkou Dawn (Radha Mitchellová) se Henry stačil sblížit. Muž přesto ztratil poslední zbytky víry. Přitom právě on by zázrak potřeboval ze všech nejvíc: podle lékařů totiž umírá na nevyléčitelnou nemoc… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (185)

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco komediálnějšího, tím víc mě tak silné drama překvapilo. Téma zázraku, je samo o sobě dostatečné, tady ale ještě přidali příběh muže, podle nějž mu už ani zázrak nepomůže. Navíc v tomhle filmu jde spíše o víru v život, než v zázraky. Luke Wilson je lepší než obvykle, do role se vážně vcítil. Mark Pellington už dřív dokázal, že s atmosférou problém nemá. Tady má na pomoc ještě úžasný výběr hudby. Náznaky patosu tady jsou, ale nikdy se naplno neprojeví, což je u takového filmu rozhodně potěšující. Tenhle film je zkrátka moc příjemným překvapením. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Hlavný hrdina má trable podobného typu ako rómska rodina v jednej slovenskej osade. Na plynovom sporáku sa im vytvoril obraz Ježiša Krista a všetci osadníci sa k nim chodili hromadne modliť! To bola aféra! Až starosta tie dvierka sporáka musel zobrať do obecného trezoru, nech majú pokoj... Toto je o dosť iný a rovnako zaujímavý príbeh. Deprimovaný zlomený muž a jeho susedka zo Silent Hillu tvoria pozoruhodný pár. Mlčanlivé dievčatko má charizmu väčšiu než polovica Kalifornie a latinsko-americkej veriacej som uverila úplne všetko. K tomu ambientná hudba, toto nemôže byť na menej než päťhviezdu... ()

Reklama

vendy63 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý film,dokonalý pro mně protože na něj nahlížím z uplně jiného uhlu než by se očekávalo.Myslím tím hodnocení hercu,režie .Celá atmosféra byla pro mně pohledem do vlastního nitra ,vlastní minulosti ,přítomnosti....prostě pro někoho bude asi tenhle snímek nuda ale mnou otřásl a myslím tím v pozitivním slovasmyslu. Jinak Luke Wilson jako vždy senzační . Mohla bych psát dále ale ještě jej vstřebávám a dlouho ještě asi budu :-) ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

tak nevím, jestli jsem se zbláznil já nebo všichni ostatní - ale bylo to nudné, otravné a dodíval jsem se jen proto, abych se ujistil, zda to dopadne tak trapně sladkobolně, jak by se dalo předpokládat - nebo aspoň konec bude míň předvídatelný. prohrál jsem - všechno samozřejmě dopadlo sluníčkově. děs. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Věř a víra Tvá Tě uzdraví.. Ten kdo nemá rád zázraky vzešlé od Boha by se tomuhle filmu měl obloukem vyhnout.. Příběh o tom, jak na smrt nemocný týpek chce umřít na rodné hroudě, koupí si tam dům a na zdi se mu "zjeví" v podobě skvrny tvář Ježíše.. Světe div se, ale každý, kdo se toho fleku dotkne se uzdraví.. Náš ortodoxní neznaboh se snaží zdivo svého domu bránit před pobožnými sousedy mexického původu.. I nějaká láska se sem přimotá.. Nemůžu říct, že mě to nebavilo, ale nějak mi ušlo, co tím básník chtěl vlastně říct.. Další z naprosto zbytečných filmů.. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (Terva)
  • Film je v USA k dispozici v křesťanských knihkupectvích v upravené verzi pro celou rodinu. (Terva)
  • Reyhan Harmanci ze San Francisco Chronicle označil film za "podivný a málo promyšlený". (Terva)

Reklama

Reklama