Reklama

Reklama

Pavučina hrůzy

(TV film)
  • USA In the Spider's Web (více)

Gina, Stacey, John, Geraldine a Phil se vydávají s průvodcem Brianem na dobrodružnou cestu skrz džunglí v severní Indii. Skupina narazí na obří pavoučí hnízdo, ze kterého jsou všichni ohromeni. V noci však jeden z pavouků pokouše Geraldinu. Rána se zanítí a její stav se neustále zhoršuje. Skupina se rozhodne vyhledat pomoc v místní domorodé vesnici, kolem které koluje mnoho legend. Brian však ví, že ve vesnici žije už dlouhá léta americký doktor Lecorpus. Ten Geraldinu sice ošetří, ale i tak je její stav stále vážný. John, Gina a Phil se rozhodnou vrátit se do města a sehnat pomoc. Brian a Stacey zůstávají ve vesnici. Největší hrůzu ve vesnici vzbuzují všudy přítomní jedovatí pavouci a také bratr doktora, který chodí s pavoučí maskou na hlavě. Stacey a Brian se rozhodnout navštívit místní jeskynní svatyni. Svatyně je celá pokrytá pavučinami a obětními dary pro pavouky. Stacey a Brian během zkoumání jeskyně zjistí, že se jedná o labyrint a nemohou se dostat ven. Dokonce jednoho pavouka zašlápnou, v tu chvíli Brian nečekaně zmizí. Také Stacey se stane obětí pavouků, kteří ji začnou zamotávat do své sítě. Ve města seženou Gina a John pomoc od místního seržanta Chadhriho, který se vydá do vesnice. Kousek od vesnice si Chadhri všimne přistávající helikoptéry, do které doktor s domorodci nakládají podivné bedny. Během sledování je Chadhri zadržen bratrem a dalšími domorodci. Ve vesnici se doktor k seržantovi chová přátelsky. I seržant chce navštívit svatyni. A stejně jako Stacey s Brianem, i on se v labyrintu ztratí. Zatímco Phil ve městě shání pomoc, Gina a John se rozhodnou vrátit se zpátky do vesnice. Když v noci přijdou ke svatyni, uvidí zde celou vesnici i s doktorem a jeho bratrem při tajemném rituálu. Gina zahlédne několik těl zabalených do pavučin, mezi nimi je i Stacey, která křičí o pomoc... (TV Prima)

(více)

Recenze (47)

Phobia

všechny recenze uživatele

Šmankokote, Bishope, máš tohle zapotřebí? To vy androidi potřebujete prachy tak nutně, že jste ochotní hrát v kdejakém produktu vzniklém po sežrání kila kyselého zelí se syrovým bůčkem, zapití litrem kefíru a půllitrem vodky a po následném zrychleném průchodu tohoto všeho trávící soustavou? Nehodnotím, anžto jsem viděla akorát fragmenty, ale co jsem zhlédla bylo čiré zoufalství: snad jen sledování zasedání Parlamentu ČR nabízí podobnou dávku stupidity, trapnosti a "dramatu"... a je děsivější. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Indie. Prales. Skupina mladých turistů (puberťáci to opravdu nejsou) a nešťastná náhoda, kdy Geraldinu kousne i pro člověka smrtící pavouk (samozřejmě ve filmu, jinak je smyšlený). Naštěstí je blíže do vesnice, kde svým způsobem vládne doktor Lecorpus (Lance Henriksen) společně se svým tajemným bratrem, jehož vesničané uctívají coby boha. Nu a pak je zde tajemný chrám, který kromě pavučin a armády pavouků ukrývá laboratoř přizpůsobenou na odběr lidských orgánů. Pavoučí jed je pomáhá konzervovat, než budou odvezeny. Postavy se chovají po většinu času hovadsky, dialogy jsou z větší části debilní a nápad zapálit pavučiny se zdá, že se snad ani nezrodí. Čekal jsem nějaké obří pavoučí monstrum či nějaké fajnové zrození čehosi v duchu Vetřelce. Na druhou stranu příjemný labyrint chrámu, pavučiny, spousta krásných skutečných pavouků (digitální byli naštěstí v menšině), prales a vodopády mě potěšily. Kdysi jsem dal odpad, s odstupem doby přehodnocuji. V porovnání s množstvím současných úděsných hororů tohle nakonec tak špatné není. A místy došlo i na napětí. Jo a fajn konec. ()

MaedhRos odpad!

všechny recenze uživatele

Parta idiotů, na nichž vám nebude ani minutu ani v nejmenším záležet, se potýká s hrůzami, jimž nebudete ani minutu ani v nejmenším věřit. Jediným aspoň trochu světlým bodem je podle očekávání Henriksen, byť jde tedy o svit dost unaveně zimničný. ()

sarkas21 odpad!

všechny recenze uživatele

Mám rád pavouky dokonce koukám i na dokumenty o nich,ale takhle to posrat ten (tv film) by mě ani ve snu nenapadlo ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další béčkový pavoučí horor, ale dostalo se mi opravdu podivné céčkové patlaniny, která až na pár slibných momentů po krk uvízla ve smradlavé žumpě hororového žánru. I tento kousek je součástí Maneater Series.RHI Entertainment společně se Syfy a Terrym Winsorem vsadili vše na jednu kartu a tou se měl stát Lance Henriksen. Bohužel tento kdysi skvělý herec se v poslední době objevuje především v podprůměrných filmech a marně se snaží oprášit svou zašlou slávu. No a ani tímto filmem si jí rozhodně nevylepšil. Přesto patřil k tomu lepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. Začátek přitom nevypadal zas až tak hrozně. Pokud tedy pominu stupidní chování postav, z nichž mě ani jedna nezaujala natolik, abych jí po zbytek filmu fandil. Ponurý les, obrovské pavučiny, jedovatí pavouci – to všechno se přímo vybízelo k vytvoření zajímavé atmosféry, ale to bychom chtěli hodně. Během krátké chvíle se totiž začnou objevovat (ne)logické kopance jako na běžícím páse, atmosféra i napětí se vytratí do ztracena a divák je nucen sledovat gumové pavoučky na provázku a jeskynní komplex plný umělé pavučiny (leč bez obrovských pavouků). Aby to bylo trošku akčnější, tak scénárista do toho všeho přimíchal ještě domorodce s mačetami a lidské orgány. Jenže tímto zápletka vůbec nedostala nový impulz, ba se v tom tvůrci začali spíše plácat jako ryba na souši a diváci s nimi. Jeden by si řekl, že na nás režisér alespoň vybalí nějaké to laciné gore, nebo pořádné útoky pavouků, ale ti jakoby po zmocnění jedné z dívek už jen přicmrndávali v pozadí. Místo toho se nám snažili podstrčit pod nos rádoby „napínavou“ honičku v jeskyni, při které jsem málem usnul. 20% ()

frashmaker odpad!

všechny recenze uživatele

Spolu s Pterodaktylem jeden z nejpoctivějších Déčkových hororů. Efekty jak 50 let staré a nelogické jednání postav. Tomu říkám opravdová bašta pro fajnšmekry vypiplaných kravin. ()

UncleG odpad!

všechny recenze uživatele

Jasná totální odpadovka bez špetky nápadu či závanu originality, příjemných hlavních hrdinů, děje nebo dokonce spádu. Akce trapná, výprava za pět padesát, digitální "triky" nedomrlé, herci vesměs příšerní. ... a vyvalený kozy nikde žádný. No jak říkám jasná "odpadovka"... :-D ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Horory mám rád. Ale tohle byla píčovina. Navíc tam bylo několik chyb. Příklad: Když našli kameru té černošky, koukali jak jí koušou pavouci, ale jak to mohlo být nahrané, když kameru pustila pod sebe. Potom další záběr kamery, a na její obličej jak po ni lezou pavouci. Takže ona kameru upustí a potom jsou ještě dva záběry z jiného úhlu a pohledu?! Trapnost ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

Televizní céčkový horor, u kterého se spíše smějete. Pár lidí pobíhá po pralese a pak někde v jeskyni a motají se v balvněných provázcích. Sem tam po nich leze pravý pavouk, sem tam halda trapných digitálních, často se tam mihne banda domorodců, kteří moc nevědí, co mají dělat a proč tam vlastně jsou. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Pavouci jsou sami dost odporní a dost náhání hrůzu. Mě by nikdo do džungle nedostal ani heverem. Film nemá špatnou atmosféru, ale ten děj je dost slabý. ()

t_gon odpad!

všechny recenze uživatele

Terry Winsor má nakoukáno jistě spoustu hororových béček let dávno minulých a snažil se jim jakýmsi divným způsobem „vzdát hold, napodobit“ nebo něco v tom stylu. Inspirace z kousku typu Klíšťata nebo Arachnofobie je zjevná a bije do očí každým druhým framem filmu. Jenže snaha nestačí a dnes se v podobném hnoji ani nepočítá. Kdyby se vše film nebral tak ukrutně vážně, bylo by zde pár zajímavých úmrtí nebo i sem tam nějaký vtip pro uvolnění, tak by se snad i ta jedna pěticípá našla. Takhle je to v dimenzí typického utrpení, kde podobně jako v Bloodmonkey sledujeme tupou sebranku studentů v lese za bárakem s jedním stanem a „sjetým komparsem“, kterýžto je naháněn vskutku famózně gumovými „spidery“, kterým nežerete ani jednu nohu… ()

Druby odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně nekoukatelné, leda o půl druhé v noci na COOLu s minimálně dvěma promilemi...;-) Snad aspoň 5% za nějakou hezkou babu..?! NE, je mi líto.. odpad! ()

t.mon odpad!

všechny recenze uživatele

Jéžišmarjá, to jsem se zase jednou nechal napálit filmem v pozdní hodině na Prima COOL. Skupinka tupých turistů jde lesem a najednou jednu z nich kousne jakási černá vdova nebo co. Tak jdou pro pomoc a dorazí do vesnice plné ťamanů, s jedním vědcem(doktorem) a jeho zmutovaným bratrem. Pak jdou jedni pro pomoc, druzí zůstávají a jdou do nějaké rozvaliny či co, a tam samý pavouci. Pak ještě trhlej policajt. Nakonec se zjistí, že ten vědec prodával lidské orgány na černém trhu. Kdyby to mysleli jako komedii(odpusť J*A*S*Me, že kopíruju tvůj komentář z Bloodmonkey), dal bych 1* za větu: ''Uteč, Gino. Ale tam ne.". O chlup lepší než BloodMonkey, ale ani na 1* to není. Fuj. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch sračkových hororů. Spíš se smějete, než se bojíte - spíš se nudíte, než bavíte - spíš vypínáte, než dokoukáte. Já to dokoukal, chtěl jsem totiž unavit. Povedlo se. Ale neusínalo se mi dobře. Ten film je jen na zabití času. Začínám si myslet, že Henriksen hrál snad jen ve dvou opravdu dobrých filmech - "Terminátor" a "Vetřelci". ()

Reklama

Reklama