Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Asgy 

všechny recenze uživatele

Takový hodně průměrný thriller, který mě potěšil alespoň tím, že není tak úplně nereálný a plný superpolicajtů. Na druhou stranu si myslím, že FBI disponuje takovými technickými prostředky, že odhalit uživatele, i když se skrývá za hromadou proxy serverů není až tak nemožné, jakkoli je to obtížné. Ale to by bylo na delší rozbor :). Scénáristé se snaží diváka zmást různými náznaky, které sice vzápětí končí trošku jinak, ale pořád jsou dost předvídatelné. A nemůžu nezmínit pro mě dost viditelný product placement firmy Microsoft, takže jak napsal Renton: "Say WOW" :) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Řemeslně (v dobrém slova smyslu) rutinní realisticky se tvářící thriller v kombinaci s pokryteckou moralitkou na ajťácká témata... Nu ano, co asi nejvíc pobaví pět miliard lidí, než on-line smrt svého bližního, že... . . . Každopádně pak je faktem, že nic podobného se čistě stran vy(zne)užití počítačových technologií a internetu zatím reálně nestalo. Skuteční IT odborníci se při sledování filmu nejspíš usmívají pod fousy a řadový divák pak dostane tendenčně uměřenou porci rafinovaného zabíjení, trošku toho mudrování o zkaženosti světa a hrst dávno nezabírajících žánrových klišé ku problematickému rádobyzvýšení napětí. A pak už jen rychlý happy end a je po všem... A tak je vlastně škoda, že na tento docela zajímavý námět nevzniklo čistě filmařsky působivější dílko. - - - P.S. Když kdysi 11. září padala newyorská dvojčata, taky jsem se on-line díval díky záběrům z kamery na Empire State Buildingu... Okouzlen svým čerstvým a na svou dobu neuvěřitelně rychlým pevným připojením. Dnes by mi to už bylo fuk. - - - - - (Poprvé viděno 5.9.2009 na tv Nova, komentář zde off-line jako mnohý - 6.9.2009) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt slušná žánrovka. Na hviezdičky to vyjde rovnako ako pri eskapádach Ashley Judd (ZBERATEĽ BOZKOV), ale Untraceable má výhodu modernej témy a film vie presne kedy skončiť, aby vyvolal mrazivý pocit. Takmer také to niečo viac ako mala VRAŽDA PODĽA PLÁNU so Sandrou Bullock, aj keď tá sa tiež u mňa neprešvihla cez tri. Ak si spomenieme na pokusy Angeliny Jolie (ZBERATEĽ KOSTÍ, ZLODEJ ŽIVOTOV), Diane Lane je v tomto subžánri bohovsky vysoko. Pár technických drobností by si asi našlo (napr. nájdenie jednej IP adresy mi nedávalo zmysel) a zápletka nie je zložitejšia než ktorýkoľvek diel MYŠLIENOK ZLOČINCA, film však nenudí a bez zádrhelov plynie do finále... ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Tento film ja naozaj dosť hlúpy a naivný. Nie je vôbec napínavý, identita vraha je prezradená pomerne skoro a jeho motív je smiešny. Klišé číha na každom kroku a agentka Fbi je hlúpa ako popolník. Jediné, čo stojí za zmienku sú komentáre, ktoré návštevníci zanechávajú na www stránke - niektoré sú naozaj veľmi vtipné("Kill that chick, she fucked up your camera." alebo "This is why i don't date online."). Ale to je aj tak veľmi málo. Tomuto filmu bude dobre na televíznej obrazovke, v kinách však nemal čo hľadať. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Neviem, je možné, že sa nejakým spôsobom znižujú nároky na dobrý film, ale mne sa tento páčil. Nadpriemer je to istý. Je to veľmi pútavá, záhadu nestrácajúca vecička. Okrem toho, keď sa zamyslíme nad zmyslom daného príbehu, uvedomíme si, že je z väčšej časti pravdivý a tým aj znepokojivý. Hlavná hrdinka sa nespráva iracionálne, to je obrovským plusom filmu. Rovnako ako aj Diane aj Billy svoju rolu zvládol skvele. To sa však nedá povedať o podaktorých vedľajších postavách. Celkovo film pôsobí zaujímavo, napínavo. Je však na môj osobný vkus málo dynamický. Je to síce thriller ako má byť, ale troška akčnosti by mu nevadilo. Soundtrack je príjemne počúvateľný. Určite sa nájde chvíľa kedy si ho pozriem znova. 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Jedna z obětí se měla narodit 14. června 1955 a zemřít 15. ledna 2008. Ve filmu se tvrdí, že mu bylo 55 let, ve skutečnosti je to však 52 let. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy agentka Marshová (Diane Lane) poslouchá v autě rádio, zobrazuje se frekvence jako 108,9 FM. FM rádio má však frekvenci pouze do 107,9. (Dr Lizal)
  • V 14:35 si můžeme všimnout,na monitoru PC české vlajky. (DanielW94cz)

Reklama

Reklama