Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krátit, krátit, krátit - klidně by to šlo, nepůsobilo by to potom celé tak roztahaně, a možná by to byla i větší zábava. Snímek jsem měl v merku kvůli bezchybné dvojroli Nortona, tady si nemohu stěžovat. Co ovšem zaráží, je trestuhodně nevyužitý potenciál nějakého lepšího "příběhu", větší důraz na thriller/drama by tomu myslím jen prospěl. Takhle režisér servíruje "jen" obstojnou epizodku jedné zvláštní rodiny, do níž se mu daří více než zdařile mixovat prvky černého humoru. I když jsem se několikrát upřímně od srdce zasmál a přikyvoval nad vypointovanými džouky, ke konci jsem očekával více nekompromisního nářezu. Tak snad příště. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Eda Norton je fenomenální herec a bylo hodně vidět, že tuhle dvojroli si vysloveně vychutnal. Už jen ta famózní hra s přízvuky, že by i Meryl Streep zbledla závistí! Škoda jen, že svým výkonem dokonale zazdil jinak docela zajímavý 'zatravněný' příběh plný nevšední bratrské lásky a folklóru amerického vidlákova. 3 a půl* ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Pouštět si tento film, byť jen s minimálním očekáváním byla jednoznačná chyba. Nevyužitý potenciál je totiž do očí bijící a film po krátké chvíli sklouzne k bezbřehé nudě. Když už mluvíme o potenciálu, tak z postav vysokoškolského profesora vyučujícího antickou klasiku a na druhé straně neotesaného vidláckého producenta marihuany se dalo, ne že vymáčknout víc, ale přímo vyždímat, a to hned několik věder. Chudák Edward se sice snažil, ale tentokrát to celé dopadlo nevalně, nicméně opět všem ukázal, že zkrátka neumí zahrát špatně. 55% ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, které se snaží být svým způsobem jiné. Nekončí happyendem nebo se odprosťuji od zažitých klišé. Leaves of Grass si jde svou vlastní cestou. Je to příběh o venkovském klukovy, který už nechce žít svůj obyčejný život. Můj oblíbenec Norton se zde objevuje ve dvojroli. Hlavně toho křupana zahrál geniálně. A ten přízvuk, paráda. Filosofické vsuvky se mi taky strašně líbily. Ještě jsem si nezvykl na nový styl natáčení a to na digitální kameru. Nepreferuji to. Ale jinak je to povedený kousek. Tohle není ani komedie, ale ani huličská roadmovie. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Prachobyčejné nehlédnutí do poměrně obyčejné znovushledané rodinky, kde je stěžejním ložiskem setkání dvojčat a vyústění příběhu v několik trablů, které vedou k neštěstí obou. E. Norton je dobrý herec, o tom žádná, ale jeho příběh mě nějak nenadchl, je vláčný a i pointa je dosti brzo čitelná a bez nápadu. A ikdyž se tváří inteligentě, několik hrubých chybek se zde najde. 40% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama