Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Eda Norton je fenomenální herec a bylo hodně vidět, že tuhle dvojroli si vysloveně vychutnal. Už jen ta famózní hra s přízvuky, že by i Meryl Streep zbledla závistí! Škoda jen, že svým výkonem dokonale zazdil jinak docela zajímavý 'zatravněný' příběh plný nevšední bratrské lásky a folklóru amerického vidlákova. 3 a půl* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Krátit, krátit, krátit - klidně by to šlo, nepůsobilo by to potom celé tak roztahaně, a možná by to byla i větší zábava. Snímek jsem měl v merku kvůli bezchybné dvojroli Nortona, tady si nemohu stěžovat. Co ovšem zaráží, je trestuhodně nevyužitý potenciál nějakého lepšího "příběhu", větší důraz na thriller/drama by tomu myslím jen prospěl. Takhle režisér servíruje "jen" obstojnou epizodku jedné zvláštní rodiny, do níž se mu daří více než zdařile mixovat prvky černého humoru. I když jsem se několikrát upřímně od srdce zasmál a přikyvoval nad vypointovanými džouky, ke konci jsem očekával více nekompromisního nářezu. Tak snad příště. ()

Reklama

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Takovou nudu jsem už dlouho nezažil. O čem že to vlastně bylo? Edward je skvělý herec, to všichni víme, ale co ta nudná režie? Z tohodle námětu se dalo vytěžit mnohem více a jinak. Díky výbornému Edwardu Nortonovi jsem to vydržel až do konce, ale měl jsem pár nutkání to vypnout. Edward je prostě profík a zahraje cokoliv. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvalitní záležitost, ze které mě ze všeho nejvíce dostala totální nepředvídatelnost děje, zejména poté závěru. Norton byl samozřejmě vynikající, přičemž mi více sedl v roli uhlazeného učitele než špinavého jižana. Přeci jenom mu ta role byla výrazně bližší. Příjemné bylo sledovat výboj obou postav. Sliboval jsem si od snímku více zábavy. Usmál jsem se pouze v několika momentech. Mnohem hlasitěji se brnká na dramatickou strunu. Ve filmu, který má v názvu trávu jsem taktéž čekal více trávy a více šíleností s ní spojených. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si mám o Edwardovi Nortonovi myslet. Geniální herec, workoholik nebo prostě magor, kterého si lidi snaží držet zkrátka? Už se párkrát ukázal v horším světle a já mu to prostě nevěřím. Krom toho bych se nedivil, kdyby si tenhle film vymyslel sám. Hrát dvě role, dva naprosto rozdílné bratry, aby si toho někdo všiml, a ještě ho ocenil ne? Přitom film sám o sobě je fakt kravina. Od půlky se ještě k tomu zvrhne do absurdní zhovadilosti, takže pochybuju, že za to nějaký ocenění dostane. Ono, pokud to tak není, jak řikám, tak jemu to může být stejně jedno. Tady si to nepřečte a jeho přivrženci mě maximálně pošlou do prdele. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)
  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama