Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akademický učitel (Edward Norton) je přilákán zpět do svého bydliště v Oklahomě kde je jeho bratr a dvojče, malý bezvýznamný pěstitel marihuany zapletl do plánu svrhnout místního drogového krále (Richard Dreyfuss). (Cliff Booth)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Rodinné drama s whitmanovou poetikou a jen okrajovou vůní trávy. Příjemně lehký snímek stojí na spolehlivém Nortonovi, sympatickém tónu vyprávění a skvělém scénáři. Nelson není žádný velký režisér, ale psát mu jde a ví kam sahají jeho vypravěčské schopnosti. Komunikuje s divákem s citem, nechává toho hodně na hercích (což mu obsazení dovoluje) a jen lehce přiživuje často neviděnou atmosféru. Asi nemá cenu zastírat, že se mě film hodně dotknul, ale spíš budu sledovat Nelsona scénáristu, než režiséra. Přece jen to vše nejede v jednom tempu, občas je pauza na cigárko a některé epizody vyzní do ztracena či nesmyslna. Pokud nebude čekat další "vyhulenou" komedii, nebudete vůbec zklamaní. Billy jede na pohřeb bratra jenž neumřel, aby zjistil, že ani veškeré moudro antické filodsofie vám neporadí, když chcete začít napravovat život váš i vaší rodiny...80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Potenciál, ktorý mal tento skromný filmík, by mohol zásobovať ešte ďalšie dva projekty A to nemyslím len herecké zloženie, ale hlavne námet. Ten bol v mnohých smeroch nedotiahnutý do konca, a aj tú polovicu cesty, kam to s ním tvorcovia dotiahli bola zväčša zásluha hereckých výkonov. Humoru tu bolo pramálo, hlavne z huličškého prostredia sa dalo vyťažiť omnoho viac situačných vtipov, línia ktorá kombinovala drámu a thriller tiež nemala jasný cieľ, pretože na napätie čaká divák až do samého záveru a na nejaké zdramatizovanie, ktoré by ma chytilo za srdce zas bol záver príliš prekombinovaný v porovnaní s celým priebehom filmu. 70%. ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Pouštět si tento film, byť jen s minimálním očekáváním byla jednoznačná chyba. Nevyužitý potenciál je totiž do očí bijící a film po krátké chvíli sklouzne k bezbřehé nudě. Když už mluvíme o potenciálu, tak z postav vysokoškolského profesora vyučujícího antickou klasiku a na druhé straně neotesaného vidláckého producenta marihuany se dalo, ne že vymáčknout víc, ale přímo vyždímat, a to hned několik věder. Chudák Edward se sice snažil, ale tentokrát to celé dopadlo nevalně, nicméně opět všem ukázal, že zkrátka neumí zahrát špatně. 55% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když dostává profesor Bill Kincaid (Edward Norton) zprávu, že jeho bratr - dvojče zemřel, neváhá a vydává se do rodného města v Oklahomě. Zde ale zjišťuje, že bratr smrt jen nahrál, aby dostal Billa zpět do města, a mohl se za jeho pomoci zbavit místního drogového krále, který jej vydírá. Nejdříve ale bude muset svého morálně čistého bratra k činu přesvědčit ... Tak trochu černá komedie tak trochu jinak. Není moc filmů, které jsou tak dokonale průměrné, že na nich není nic moc co pochválit, ale také není nic možné vytknout. A Leaves of Grass je přesně takový - přes sto minut sledujete příběh, který nijak zvlášť nepobaví, ale ani neurazí, s Edwardem Nortonem - sice v dvojroli - nicméně na jeho herecký výkon ve Score či Primal Fear budete při sledování tohoto filmu jen vzpomínat. A tak jen čekáte, co se z filmu vyvine - a než se něco začne dít, jsou tu závěrečné titulky... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kvalitní záležitost, ze které mě ze všeho nejvíce dostala totální nepředvídatelnost děje, zejména poté závěru. Norton byl samozřejmě vynikající, přičemž mi více sedl v roli uhlazeného učitele než špinavého jižana. Přeci jenom mu ta role byla výrazně bližší. Příjemné bylo sledovat výboj obou postav. Sliboval jsem si od snímku více zábavy. Usmál jsem se pouze v několika momentech. Mnohem hlasitěji se brnká na dramatickou strunu. Ve filmu, který má v názvu trávu jsem taktéž čekal více trávy a více šíleností s ní spojených. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybrala uživatelka Mireldis. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (3)

  • Edward Norton měl velký zájem o účinkování ve filmu, že podle vlastních slov kývnul na mnohem nižší honorář, než je tomu u něj obvyklé. (HellFire)
  • Režisér filmu Tim Blake Nelson studoval historii na univerzitě Brown a rovněž vyrůstal v Tulse v Oklahomě. (HellFire)

Související novinky

Ed Norton a spousta trávy

Ed Norton a spousta trávy

04.12.2007

Oblíbená barva Edwarda Nortona je očividně zelená. Sotva dotočil akční komiksovku The Incredible Hulk, začal chystat projekt Leaves of Grass. Půjde o kriminální komedii, v níž si Ed zahraje ústřední… (více)

Reklama

Reklama