Reklama

Reklama

Phoebe v říši divů

  • USA Phoebe in Wonderland (více)
TV spot

Obsahy(1)

Phoebe v říši divů režiséra Daniela Barnze je fantastický příběh o malé Phoebe (Elle Fanning), která touží hrát ve školním představení Alenky v říši divů. Když ji její svérázná učitelka dramatu, slečna Dodgerová (Patricia Clarkson), skutečně obsadí, Phoebe se snaží ovládat své chování tak, aby jí ředitel (Campbell Scott) dovolil pokračovat. Jak se ale Phoebin stres zvyšuje, její chování je horší a horší. To vytváří mimořádný tlak na její rodiče, Hillary a Petera (Felicity Huffman a Bill Pullman). Hillary je stravována pocitem selhání jak v profesionálním, tak osobním životě. Zoufale se snaží své dcerce porozumět a pomoci. Její pokusy ale nejsou příliš úspěšné, protože Phoebe se začíná stahovat do imaginárního světa fantazie, který je zabydlen postavami z Alenky v říši divů, do světa, který je stále znepokojivější a zrádnější. Phoebe trefně poznámenává směrem k Houseňákovi: “být za jeden den hned malý a hned zas velký, to se člověku poplete”. Phoebe s Hillary se budou muset pokusit (pod dohledem slečny Dodgerové) zvládnout onu podivnou, bolestnou i radostnou proměnu z kukly v motýla. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna dotažený film, spící režie a z dobrých hereckých výkonů bych zmínila skvělou Patricii Clarkson coby učitelku. Elle Fanning na rozdíl od svých předchozích rolí (Babel, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) má zde velkou tendenci přehrávat a holčičku s počátečními příznaky Touretteova syndromu ztělesnila vcelku iritujícím způsobem. ()

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Když jsem tu viděl 72%, čekal jsem to o něco lepší. Působí to příliš jednotvárně a je to takové bez náboje, bez výraznějšího momentu, bez nějakého překvapení. Ale palec nahoru pro Elle Fanning. Ta zahrála rozkošně a zajisté byla přínosem. 3* za 64% ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Nádherný rodinný film, který si všichni užijou. Filozofický dědeček, nepochopené dítko i přemýšlivý rodič. Po herecké stránce je to pecka největší. Nedokážu si představit Dakotu na místě Elle. Ona této roli vnáší život, a nedokážu si vybavit žádnou mladou herečku, která by to s takovou grácií zvládla. Patricia Clarkson je neskutečně opomíjená herečka starší generace. A tady je opravdu skvělá. Ostatní herci jsou taky super, ale Ellen a Patricia to ovládají. Po technické stránce je to nádherné. Super nasvícené a krásná kamera. Trošku pokulhává hudba, která mohla být více výrazná. Scénář je teprve bomba. Filmové verze Alenky mají, až překvapivě, vždy skvělé scénáře. Mohl bych o tom básnit dlouho a stejně tak dlouho to interpretovat, ale to vám tu psát nebudu ;-) Je až žalostné, jak málo lidí to zřejmě vidělo. Co kdybychom s tím něco udělali? :D ()

efka.off 

všechny recenze uživatele

Není moc filmů, které by se zabývaly Tourettovým syndromem. A tenhle je opravdu moc dobrý – dobrý je ale málo. Sledovala jsem zajímavý příběh s úžasným potenciálem, který se ale ne a ne proměnit v něco víc. To máte pocit, že ten film chcete vzít do rukou a zatřást s ním, aby se probral. Možná by si zasloužil více drama, vadil mi i postoj rodičů k celé situaci. I tak to byl pro mě hluboký zážitek, tématika duševních poruch je pro mě vždy zajímavá a takové filmy přímo vyhledávám. Na Phoebe se velmi ráda podívám znovu, už kvůli Elle – ta je totiž naprosto úžasná. ()

Endlessly 

všechny recenze uživatele

Výborný námet, Phoebina inakosť je odzbrojujúca. No a Elle Fanning je dokonalá. Scéna kde hľadá u matky vysvetlenie svojich nekontrolovatelných nutkaní robiť všetky tie "divné" veci je tak veľmi dojemná..rovnako ako výčitky malej sestričky na adresu matky či ocovo nešťastné prerieknutie sa. Psychologická línia filmu od vnímania Phoebinej inakosti, cez všetky problémy ktorými musí prechádzať až po prijatie diagnózy, je proste na jednotku. Výlety do fantasy sveta ma naopak až tak nenadchli ako ani časť učiteľky umenia a nacvičovania divadla. Ale vyvážilo to množstvo drobností a vedlaších postavičiek (detských) ako chlapca, ktorý chcel hrať v divadle zásadne Červenú kráľovnú (a bol skvelý!) či Phoebina malá sestra, ktorá bola pobúrená tým ako nikto nespoznal jej halloweensky prevlek za Karla Marxa:) Jednoznačne stojí za pozornosť. 85% ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Silné. Extrémně silné. Měl jsem v úmyslu napsat nejméně pět, šest přívlastků, které by dostatečny popsaly, jak moc jsem byl nadšen a jak moc jsem šikovný v schopnosti popsat nepopsatelné. Ale kašlu na to. Silné je to správné, pravé slovo. Naprosto bezchybná, až fantastická Elle Fanning... (Nebýt příšerné, ale opravdu příšerné paruky Felicity Huffman (celý film jsem čekal, kdy si to sundá a řekne, že chodí na chemoterapii, ale ne, měly to být opravdu vlasy...), není jediná věcička, kterou bych mohl Phoebe in the Wonderland vytknout! ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Zajímavá témata, příjemné zpracování, vynikající herecké výkony a nad to vše silný pocit opravdovosti. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mne pohladilo. Veškeré filmy, které jsou inspirovány, nebo jsou okrajově o příběhu Alenky v říši divů, jsou stokrát lepší, než samotné adaptace Alenky v říši divů. Pheoebe, kterou hraje má veleoblíbená Elle, je stižena La Tourettovým syndromem, propadne fantastické říši divů. Ve škole se zúčastní konkurzu divadelní hry Alenky v říši divů, který pořádá učitelka divadelního kroužku. Tu hraje Patricia Clarkson a už dlouho na mne neudělala herečka takový silný, příjemný dojem, jako právě ona. Dál už sledujeme nádhernou směsici dramatu, rodinného filmu a hlavně fantasy Phoebina světa. Jedná se o něžný a příjemný film o nepříjemných věcech. Především musím zmínit důstojné vykreslení La Tourettova syndromu, který filmaři využijí hlavně do komedií, pro svou na povrchu jednoduchou směšnost, jenže tenhle syndrom, nebo odchylka, není vůbec směšná. Film doporučuji, ale až budete mít klidnější rozpoložení, prožitek je pak, myslím si, silnější. Výborná hudba a výborní dětští herci to jen umocní. Jasných pět hvězd. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Mladší Fanningová podala výborný výkon, film je takový poetický a scénář jistě chtěl vyjádřit něco o rodinných vztazích a dětském světě, ale víceméně se mne nedotkl. ()

6sense 

všechny recenze uživatele

Nenahraditelná a dokonalá fantazie Phoebe, ale reakce otce spolu s ředitelem a okolím dusí děj fantazie do nudnějšího spádu. Moc se to ubírá cestou drama místo fantazy. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Poněkud neuspořádaný sled scén, kostrbatě k sobě přiklížených, někdy za uši tahající idalogy a téma, které mě až tolik nezaujalo (navíc jsem Alenku v říši divů nečetl). To vše přebíjí výborné herecké výkony Elle Fanning i Felicity Huffman i slušné výkony dalších herců. Zajímavě zpracované fantastické světy, myslím však, až příliš jasně odlišené od reality (snesl bych, kdybych musel více přemýšlet a tyto dva světy obtížněji rozeznávat). Škoda, že se scénář držel převážně hlavní představitelky, filmu by prospěla větší komplexita rolí a jejich chování. Ale dalo se na to koukat - jako na nenáročný TV film na středeční odpoledne... ()

Sagisia 

všechny recenze uživatele

Mám vyloženě averzi na hlášky typu "dokážeme to/ ty to dokážeš/nevzdáme to", apod. Pane Bože! Neříkejte mi, že ještě některý exempláře netrklo, že to kazí dojem z filmu. Jinak to bylo takové milé, nenadchne, neurazí. Hlavně si celý film pro sebe ukradla Elle Fanning - a to klobouk dolů, slečno. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Rodinná dráma o dievčatku, ktoré má bujnú fantáziu, živé vidiny a chová sa čudne , preto sa o ňu rodičia boja. Nejde o komédiu, film má vážny tón a je plný výčitiek. Nudu zaklincoval taký nijaký koniec. Elle zahrala psychicky choré dievčatko dobre. ()

Orhalmi 

všechny recenze uživatele

Silný příběh o stigmatizované holčičce, ktrá trpí Tourettovým syndromem, zvláště v USA v poslední době dost populárním. ( mimo jiné Deuce Bigalow atd). Neřekl bych, že se jedná o dojemný film, ale o film s jasnou a dobře podanou myšlenkou, skvěle ztvárněnou Elle Fanning. ()

ShadyCZE 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film? Neřekl bych.. Film je průměrný, pointa filmu nadprůměrná. Jako celek 70% Elle Fanning je opravdu talentovaná, ale i mladá, milá a příjemně se na ni dívá i přesto moje oblíbenkyně Dakota Fanning nezaostává a pořád v ní vnímám větší herecký potenciál. ()

Reklama

Reklama