Reklama

Reklama

Pryč od pece

  • Česko Oko za oko (více)
Trailer 2

Film se odehrává v Pensylvánii a sleduje životy dvou bratrů. Starší z bratrů, Russell Baze (Christian Bale) pracuje jako dělník v ocelárně. Jeho bratr Rodney (Casey Affleck) je válečný veterán z Iráku a marně se snaží zapomenout na svou minulost a vést normální život. Rodney si přivydělává děláním špinavých práciček pro místního zlodějíčka Johna Pettyho (Willem Dafoe). Jednou je vyslán do boje se zločineckým gangem a následně se po něm slehne zem. Starší bratr zjišťuje, co se přihodilo a vydává se na cestu odplaty. (Bontonfilm)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (391)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú tu cool herci práve v kurze (Bale, Affleck) a staré badaass páky (Harrelson, Dafoe, Shepard, Whitacker) a sakra dobre sa na nich pozerá. Nevadí ani tona klišé, keď si Bale kupuje drogy, máme totiž už všetci vtáky v prdeli. Väčšina z hercov má divné účesy, že by sa z toho aj Cage posral. Ideálny polnočný film v tv po hustej opici. Symptomatická obžaloba vojny v Iraku. 70%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Současných 66% je dle mého oprávněných. Ve filmu vystupuje sice spousta zvučných a známých jmen, ale bohužel styl režiséra Scotta Coopera se dá charakterizovat jako ospalý. Ostatně jsem se o tom již přesvědčil i u jeho prvního snímku Crazy Heart. Je škoda, že režisér nezatlačí více na pilu, nepřidá více vyhrocených momentů, nenaservíruje nám i nějakou akci a neporadí si s finále tak, že by byl divák více v napětí. Takhle se v podstatě 2 hodiny neděje nic závratného. Herecké výkony se však musí jen chválit, k těm já opravdu nic nemám. Možná po mém druhém shlédnutí (nejsem si jist, jestli někdy přijde), přidám pár procent a vylezou z toho nakonec 4 hvězdičky, ale momentálně je to pro mě pouze za 3. 68% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pensylvánské Killing Them Softly. Nečekejte oku lahodící obraz malovaný pastelovými barvami, tohle je „bezprostřední reflexe života v dané přítomnosti“. Cooper si na paletu přichystal pot, krev, špínu a prach (i v abstraktních odstínech) a vytvořil působivé, duchem sevřené dílo, jehož vnímaní do jisté míry ovlivní i obrazový rám značky Pearl Jam. Dílo, které sice není bezchybné, ale disponuje tepajícím srdcem. Neberu připomínky, že Out of the Furnace chybí energie. Je totiž o lidech, kteří ji v sobě musí každý den zas a znova objevovat, aby vůbec mohli fungovat. A že by bylo s druhořadým obsazením poloviční? To jsou jen kdyby. Ti borci tam prostě jsou a odvádějí svých klasických 100 %. No dobře, násilnická smažka Woody 110 %.. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tady to vidíte, dámy a pánové, milujete svýho tátu, svou přítelkyni, svýho bráchu, kvůli kterýmu berete dvojitý šichty ať mu zaplatíte jeho dluhy, jste prostě slušnej člověk a MRD...Najednou jste v lochu jelikož jste nasrali ultrazmrda Woodyho s dlouhýma prstama a BUM - Tata exne, přítelkyně v piči, brácha za Váma občas zajde, pak Vás pustěj a...přijde nová tuna sraček - Brácha tuhej, jak žádnej druhej, oblek Batmana je Vám velkej páč vážíte max 60 kg a Vaše bejvalka je naprcaná od Whitakera. Každej ví, kdo Vám zabil bráchu, všem je to u prdele a tak jdete pryč od pece, berete pif pafku a rozhodnete se tu bandu zmrdů vystřílet ať můžete v lepším případě chcípnout a nebo jít opět sedět, i když na světě snad neni jedinej člověk, co by Vás nechápal. Život je prostě svině a tenhle film je nádhernej důkaz, že s poctivostí dojdeš max do prdele bo do basy, zatímco zmrdům patří svět a mají přece svá práva, i když střílí ostatní do palice a vyráběj drogy ve velkym. Batman Bale a datel Woody svoje role zvládli na jedničku a kdo by se tomu divil - jeden je pan herec už X let a druhej měl tátu vraha, takže krev není voda a zahrát svini musí pak jít samo, no ne? ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé. Opravdu si nečtěte obsah filmu. Je zcestný a zavádějící..! Film je spíše rodiné drama který věci předkládá tak jak jsou, bez přikrášlení, bez zbytečných emocí a hlavně bez jakéhokoli nátlaku na diváka. Nedivím se že má tento snímek pouhých 66% Nebývá zvykem, že by se film (ať už je jakéhokoli žánru) divákovy nevtíral a nesnažil se ho jakkoli zmanipulovat ve svůj prospěch. Tady se to ale neděje, zde dostáváte UVĚŘITELNÝ příběh na talíři bez skrupulí, a ani jednou nepovytáhnete obočí a neřeknete si v duchu "ale no tak...vážně..:)". Skvělá kamera, režie a hudba. Scénář který pracuje spíše s tím co postavy neřeknou, než s tím co postavy řeknou. Což je také dosti vyjímečná věc. Z prvu jsem hodnotil 4* ale když dopisuji komentář zjišťuji, že se tahle podhodnocená věc zaslouží více. Za mě 5* a 87% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Pennsylvania. (MikaelSVK)

Související novinky

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

Harrelson + McConaughey = nej seriál všech dob?

12.04.2012

Tak tohle jsou bombastické plány. Woody Harrelson a Matthew McConaughey plánují natočit osmidílnou televizní minisérii True Detective, kterou bude celou (!!!) režírovat Cary Fukunaga (o kterém víme,… (více)

Reklama

Reklama