Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Diskuze

OlieM

OlieM (hodnocení, recenze)

Jeden z nejoblíbenějších filmů mého dětství a je v modrý...?

Mariin

Mariin (hodnocení, recenze)

Souhlasím, tento film rozhodně není nejhorší a kdybych hodnotil podle malých diváků, tak by klidně dostal pět hvězdiček. A musím se sám přiznat, že zvláště při některých ukázkách zkarikovaných pozitur (rodičů Matildy, ředitelky Trunchbullové) jsem se s potěšením zasmál...

sportovec

sportovec (hodnocení, recenze)

Na americkou pohádku poměrně zdařié dílko, které se bohužel nevyvarovalo některých prvoplánových scén. Na druhou stranu rozhodně ne katastrofa.

Janek

Janek (hodnocení, recenze)

Mě tento film také nepřipadal nejhorší - DeVito jej dokonce sám zařadil mezi své nejoblíbenější filmy. Černý humor zde celkem dobře funguje a svalnatá učitelka nemá chybu. Jestli film na něco dojíždí, tak to na dětské herce.

 (hodnocení, recenze)

Mi se tento film pro děti velice líbil, nadsázka se spojuje s realitou tak, jak je to u Dahlových námětů běžné. Zkuste si něco od autora přečíst !!! Některé scény jsem padal z křesla s těžkými záchvaty smíchu. Doporučuji povinně promítat všem, kteří mají zparchantělé děti, které neumí utřít a umýt po sobě talíř. Matilda mne fascinuje, i když je jasné, že je to příliš ideální a rád bych to zažil i v reále. Úvodní slovo Bohdanem Tůmou (CZ dabing -HBO) --- "Každý se musí narodit .... " je velice trefné nejen od autora a producenta ale i v opravdovém žití nás obyčejných človíčků. POOZDRAV VUJI vÁS V ECHNY KRITICI

Reklama

Reklama