Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matilda je mimořádně talentovaná a inteligentní holčička, která se bohužel nenarodila do té správné rodiny. Její otec Harry je úspěšný podvodný prodejce ojetých automobilů a matka přebornice ve sledování telenovel. Pokud Matilda neobtěžuje zrovna rodinu svou touhou po vzdělání, nechávají ji rodiče i její tlustý bratr poměrně v klidu. Škola s laskavou a krásnou paní učitelkou se pak pro Matildu stane skutečným Rájem, který narušuje jen přítomnost kruťácké ředitelky školy Agathy Trunchbullové, bývalé závodnice v hodu kladivem. Díky ní v sobě Matilda objeví netušené schopnosti... Danny DeVito, který si v této moderní pohádce pro malé i velké s chutí zahrál duševně nevyvinutého rodiče, natočil svůj film podle stejnojmenné dětské knížky Roalda Dahla. Talentovanou hlavní představitelku, osmiletou Maru Wilsonovou, si režisér jako první adeptku vybral po zhlédnutí filmu Táta v sukni. (Česká televize)

(více)

Recenze (186)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $36miliónovTržby USA $33,459,416Tržby Celosvetovo $54,700,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $16,770,908 //počet predaných kusov 2,257,466║ v celku príjemná fantasy komédia s pochmurnými prvkami ako od Burtona /60%/ ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak se dokážeme s některými recenzenty u některých filmů shodnout a u jiných zcela odchýlit. Mne Matylda velmi příjemně překvapila. Viděl jsem ji poprvé až včera a svou energii, skvělými triky a hudbou a příjemným vyzněním někde mezi Adams Family a burtonovymi filmy dostala. Naprosto profesionální film pro děti, kde se mohou opravdu bát, opravdu být znechuceny, opravdu cítit radost nebo se smát. Já jsem zcela spokojen. Děti to zaujalo také, dokonce můj 13letý puboš přestal asi na 10 minut pařit na mobilu a díval se naplno na film. Roald Dahl z toho přímo stříká. Za mne paráda. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Být o dvacet let mladší jistě bych dvě hvězdičky přidala, ale jako stará řepa tuhle rozvernou pseudopohádku neocením. Na takový druh gagů a legrace už (bohužel?) nemám potřebné buňky. Já dávám 2*, náctileté holky ať si jednu přihodí, děti do deseti let věku můžou přidat 2* (kluci) a holčičky můžou jít na plný počet. 45% ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Delší dobu si chystám comment na tento film a měl jsem původně připraveny čtyři hvězdy, ale když vidím, s jakým negativním výsledkem se tato podle mě dost dobrá a hodně ulítlá komedie, musím své hodnocení poopravit směrem nahoru, už jen kvůli jedinečné roli ředitelky školy, která sype z rukávu jednu hlášku("nesnáším děti, ještě že jsem nikdy nebyla dítě") za druhou, hází děti přes plot za vlasy, zavírá je do roury, či je nechává přecpat se dortem atd. atd. Dany DeVito je typickým příkladem postrachu lidí, kupujících si laciná auta... a jak jinak, hraje výborně. Zajímavá je i vizuální stránka filmu a tempu, až na nic moc závěr(proto ten původní čtyřhvězdný záměr), také nelze nic vytknout. Výborná černá komedie, která jen tak neomrzí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Takhle stupidní komedii jsem už dlouho neviděl. Naprosto typickej produkt pro malý děti, kterým stačí když se na obrazovce něco hýbe, ale pro ostatní to je skoro nekoukatelný a to i když je režisérem Danny DeVito a dokonce si v tom i zahrál, ale nic z toho prostě nepomůže a nepřebije nesympatickou hlavní "hrdinku" a imbecilní děj se spoustou přehnaně rádoby vtipných scén. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Obrázek otce slečny Krásné je ve skutečnosti portrét Roalda Dahla, autora knihy Matilda, která sloužila jako předloha k tomuto filmu. (mi-ib)
  • Keď slečna Truchbullová (Pam Ferris) pije vodu v triede, v pohári má mloka. Toho odhodí na osvetlenie, ktoré je na strope a následne padá do rúk malého chlapca. Pri zábere predtým vidno, že svetlo nie je nad chlapcom, ale vedľa chlapca. (DJ Rocco iNc)
  • V roce 2010 měl premieru v divadle stejnojmený muzikál. (janejudyjune)

Reklama

Reklama