Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Scorsese nalezl poznámky popisující asi tři minuty nikdy nerealizovaného Hitchcockova scénáře k filmu s názvem The Key to Reserva. Jako Alfredův fanoušek se rozhodl tento fragment zfilmovat v mistrově stylu 50. let, jedná se však o mystifikaci. Neznámý muž v obleku pátrá v divadelní lóži po ukrytém klíči... (J.Connor)

Recenze (83)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Freddie Hitchcock vstal z mrtvých! Důstojná pocta jednomu z největších filmových velikánů od... dalšího velikána. Martin Scorsese je právem považován za jednoho z největších talentů dneška (a několika předchozích dekád). A ani smysl pro humor mu očividně nechybí. Což takhle přijít s myšlenkou natočit krátký snímek podle záhadně „nalezeného“ scénáře mistra napětí a zcela v souladu s jeho pravidly? V Scorseseho podání naprostá bomba; kraťas má styl, nepostrádá typickou atmosféru, napětí, kameru, hudbu a dokonce i režii samotného mistra. Z mého pohledu téměř dokonalá pocta a myslím, že ani samotný Hitchcock by se nezlobil. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tahle reklama na... nebudu prozrazovat co, je skvělou poctou Alfredu Hitchcockovi od režiséra Martina Scorseseho. Je až neuvěřitelné, že se dokáže vybudovat napětí během krátkých deseti minut. Což některém jde velmi těžko a je k tomu obvykle potřeba delší minutáž, aby se divák mohl ztotožnit s postavou. Proto tomu dávám pět hvězdiček. Vyloženě učebnicový příklad budování napětí, práce s hudbou a kamerou. Právoplatně si to zasloužilo tři stříbrné lvy v Cannes. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

skvělá mystifikace od Scorseseho, jež je zároveň solidní poctou režisérovi Hitchcockovi a jeho filmům. Klidně bych dal i 4 hvězdičky, kdyby tam bylo něco víc než poctivá thrillerová atmosféra, která vyústí v reklamu ... dobrý režijní úlet. Odkazů je tady hafl, tak si nějaký vyberte. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 3 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pocta Hitchcockovi cez oči Martina Scorseseho. Metafilm a zároveň samotná pocta. Mystifikácia funguje, rovnako ako aj scény alá Hitchcock. Potešilo všestrannosťou a pripomienkou na veľkého majstra. Scorsese ako usmievavý režisér hraje sám seba perfektne. Jeho úsmev, mávanie rukami a postrehy nútia k úsmevu. Rovnako ako je tomu v jeho neskoršom kraťase Audition. Na poli 10 minút je toto lepšia pocta Hitchcockovi ako je jeho Departed pocta geniálnemu Internal Affairs. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Martin Scorsese našel několik stránek Hitchcockova nerealizovaného scénáře k filmu "The Key to Reserva" a rozhodl se, že je natočí a ještě nám k tomu něco řekne. Je na něm vidět, jak moc nadšený z toho bal a jak si to užíval, což je patrné i na samotném kraťasu, který podle scénáře skutečně natočil. Výborná atmosféra Hitchcockových filmů na vás dýchne s dokonalou atmosférou a narážkami na mistra, navíc ta kamera je naprosto úchvatná. Scorsese přesně věděl, jak má tenhle filmeček natočit, aby tak vzdal hold Mistrovi. ()

Zajímavosti (2)

  • Film je reklama na víno Freixenet. Ke shlédnutí zde. (BoredSeal)

Reklama

Reklama